Šli byste bydlet do starého domu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
80265
21.5.21 06:35

@JTom Že jo? Logicky až do takových šedesátých let se normálně umíralo doma. Takže pokud někdo kupuje dům z první republiky, má dost velkou jistotu, že v něm někdo umřel. Anebo se v něm třeba narodil. Vždyť to bylo normální. Zvláštní je, že třeba v 18. nebo 19. století, kdy třeba zemřelo pět členů rodiny v důsledku nějaké epidemie, se ti lidé nebáli. A my v 21. století blbnem a věříme na duchy? Proč? Neschopnost přijmout smrt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.21 07:51

My zase bydlíme v baráku po hrobnikovi.
Zem, co byla u garáže, kdyz jsme potřebovali srovnat terén, tak byla úplně jiná, než kolem zbytku baráku. Máme štěstí, že tu není nikdo zakopanej. Brrr

• Citovat
  • Upravit
13257
21.5.21 08:04

https://magazin.aktualne.cz/…cc47ab5f122/?…. sznhp. box&dop_req_id=AMFhF5Jxoxw-202105210559&dop_id=11831723
Tomuhle říkám výzva! Kdo se toho ujme? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35418
21.5.21 09:06

@inkakřivák přesné :lol: Zpočátku to bylo vždycky zajímavý probuzení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.5.21 09:23
@Magical-eyes píše:
https://magazin.aktualne.cz/…cc47ab5f122/?…. sznhp. box&dop_req_id=AMFhF5Jxoxw-202105210559&dop_id=11831723
Tomuhle říkám výzva! Kdo se toho ujme? :jazyk:

Ještě, že to je na druhým konci republiky, můj manžel by toho byl schopnej… :mrgreen: už tak stačí, že pokukuje po jednom zámečku u nás… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13257
21.5.21 09:27
@Janli píše:
Ještě, že to je na druhým konci republiky, můj manžel by toho byl schopnej… :mrgreen: už tak stačí, že pokukuje po jednom zámečku u nás… :mrgreen:

Tak ani my se do toho pouštět nebudeme, ale fantazie pracuje, to zase jo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80265
22.5.21 07:57
@Magical-eyes píše:
Tomuhle říkám výzva! Kdo se toho ujme? :jazyk:
Škoda krásné stavby. Tohle už nikdo nezachrání. Ledaže by památkáři zavřeli oči. Ale ani tak. Ani já bych zde už rekonstrukci nedoporučila. V podstatě jsou jen obvodove zdi.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85478
22.5.21 23:23

Ono i v tom byte muze nekdo zemrit doma, jak se tu vcera myslim psalo. Zrovna dneska jsem zjistila, co nam tak smrdi posledni mesic v panelaku :( soused zemrel doma v byte, zil sam, padesatnik a objevili ho pozde :-( ja mela podezreni uz nejaky ten tyden taky, ale clovek si nebyl jisty a rikala jsem si, ze se tohle prece nestane. To jsem zvedava, kdo se tam pak nastehuje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80265
23.5.21 07:05

@blumen Vyklidí to, vymaluji a někdo to koupí. A za cenu domku, protože u nás jsou ceny nemovitostí neuvěřitelně nadsazené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80265
23.5.21 07:06
@Anonymní píše:
My zase bydlíme v baráku po hrobnikovi.
Zem, co byla u garáže, kdyz jsme potřebovali srovnat terén, tak byla úplně jiná, než kolem zbytku baráku. Máme štěstí, že tu není nikdo zakopanej. Brrr

Jakože si nosil hrobník domů z práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85478
23.5.21 07:25

@inkakřivák jo tak my jsme v zahranici, tady se bydli v najmech, ani to tu koupit nejde, ptali jsme se konkretne na nas byt, vlastni ho realitka. Takze se tam nekdo nastehuje casem. Ale v 7. patre pro zmenu vyskocila sousedka z balkonu pred dvema tydny, to si clovek nevybere. Dum hruzy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80265
23.5.21 07:39

@blumen Je zajímavé, že nájemní bydlení, které je v Evropě většinové, je u nás takovým stigmatem chudoby. U nás je převaha vlastního bydlení, a když vidím, za jakou cenu, hrůza. Ten byt se pronajme. Možná to chvilku potrvá, ale pronajme.
A ta paní, no co už. Za rok o tom nikdo nebude vědět. Když jsem bydlela na koleji, taky skočila holka. A co, nic se nedělo, ostatní bydleli dál. Ona smrt patří k životu. Možná to zní blbě, ale je to tak. Dřív lidí běžně umírali doma, před dětmi, všichni byli na smrt zvyklí. My jsme ji vytlačili do nemocnic, ústavů, a teď vymyslíme ducharske historky. Představa, že má někdo nebožtíka doma, z domu vypráví pohřeb, je pro nás příšerná, přitom to bylo běžné. Nejbližší rodina nebožtíka umyla, oblékla, uložila do rakve, všichni se přišli podívat a rozloučit, odnést na hřbitov a žilo se dál. Nic ke strašení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.5.21 07:46
@inkakřivák píše:
@blumen Je zajímavé, že nájemní bydlení, které je v Evropě většinové, je u nás takovým stigmatem chudoby. U nás je převaha vlastního bydlení, a když vidím, za jakou cenu, hrůza. Ten byt se pronajme. Možná to chvilku potrvá, ale pronajme.
A ta paní, no co už. Za rok o tom nikdo nebude vědět. Když jsem bydlela na koleji, taky skočila holka. A co, nic se nedělo, ostatní bydleli dál. Ona smrt patří k životu. Možná to zní blbě, ale je to tak. Dřív lidí běžně umírali doma, před dětmi, všichni byli na smrt zvyklí. My jsme ji vytlačili do nemocnic, ústavů, a teď vymyslíme ducharske historky. Představa, že má někdo nebožtíka doma, z domu vypráví pohřeb, je pro nás příšerná, přitom to bylo běžné. Nejbližší rodina nebožtíka umyla, oblékla, uložila do rakve, všichni se přišli podívat a rozloučit, odnést na hřbitov a žilo se dál. Nic ke strašení.

A ty sama žiješ v nájmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
23.5.21 07:49

My zrekonstruovali starý dům, na který se desítky let nesáhlo. Komplet nové rozvody, okna, dveře, některé příčky…

Dnes máme nádherný dům, který kolemjdoucí chválí, velkou zahradu a ano, pár nedodělávek, ale bez nich se obejdeme (třeba terasa). Ta se bude dodělávat v létě, jindy nebyl čas.

Do novostavby bych nešla, mám ráda domy s duší, historií…a stejně tady v okolí jsou samý ošklivý krabice za nehorázný prachy (těsná blízkost Prahy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80265
23.5.21 07:59

@Kelsey Ne, máme svůj dům, ale nemuseli jsme se zadlužit na krev, abychom ho zaplatili. Do třicetileté hypotéky bych nešla. A dát třeba tři mio za nějakou pastoušku, to taky ne. To raději ten panelák. Taky jsme tam bydleli. Ale my jsme oba z domu. A na důchod jsme chtěli své.
Ale přesto je to, co píšu, pravda. Najdi si statistiky. Proč myslíš, že jsou ceny nemovitostí takové?
Oprava - máme zrekonstruovaný domek velikosti 3+1 v paneláku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí