Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj pěstitelé,
co říkáte na sloupovité ovocné stromky? Čtu diskuse a někde chválí
druzí nadávají
.Máte někdo zkušenost? Mám malou zahradu a chtěla bych je nasázet podél plotu(hrušku, švestku, třešeň, meruňku).Nechci zbytečně vyhodit peníze, ale zahrada je fakt pidi.Co vy na to???
Všem díky za reakce ![]()
Myslíš něco jako ovocnou stěnu? No dobrý, no… Musíš ale mít na paměti - každý ovocný strom je vlastně symbiózou dvou organismů - podnože a ušlechtilého dřeva, které nese plody. A pro tyto „zakrslé tvary se používají "málo vzrůstné“ podnože. Třeba M5, M4 a podobně. Pěstovat tohle na podnoži A2, tak se zblázníš z těch hromad proutí, co budeš každoročně ořezávat… Takže už v ovocné školce musíš dobře vybrat…
No úplně ne jen bych to chtěla dát plotu samozřejmě s odstupem.Jen jsem chtěla vědět zda to plodí dobře nebo vůbec(,že je to jen na fotkách)
Koupila jsem loni v létě na zahrádku dvě sloup. jabloně, zasadila je v březnu a ta jedna v létě plodila, druhá ne.
Zrovna jako na obrázku to osypané nebylo, ale to je jedno, stejně se ty plody musí protrhávat, aby byly silné a chutné ![]()
@sidala píše:
Koupila jsem loni v létě na zahrádku dvě sloup. jabloně
Dobrý den, mohla byste prosím uvést jak to s jabloněmi vypadá nyní, o 5 let později? Velikost, průměrný počet plodů a jejich velikost, zálivka/hnojení, jaký si myslíte, že máte druh půdy? děkuji
@sidala Dobrý den, také by mne zajímalo jak se sloupovité stromky za ta léta vyvinuly a zda plodí. Děkuji moc