Slovinsko Bled

118
3.2.13 12:32

Slovinsko Bled

Ahoj Maminky, sice je zima, ale pomalu se poohlížíme kam vyrazit na letní dovču. Co mi padlo do oka je Bled ve Slovinsku, případně Bohinj. Dcerka bude mít v té době necelé 2 ročky. Máte některá zkušenost s těmito oblastmi? Díky za tipy a info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7859
3.2.13 12:59

Je tam krásně…ale v létě je tam narváno, úměrně tomu draho a upozorňuji, že Bled je velmi studené jezero…
Osobně bych tam jela raději s trošku větším dítětem, protože to by už ocenilo nekonečné možnosti nádherných výletů do okolí.

(ale taky je pravda, že když by se vám chtělo, tak z Bledu jste do hodiny a půl u moře a můžete jat na otočku se vykoupat k moři ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
3.2.13 12:59

Zkušenosti? Je to tam moc krásný, ale Bled je blbinec, moc moc moc lidí…Bohinj je daleko hezčí :palec: Je tam stezka kolem jezera, pěkná, upravená… A celé Slovinsko je nádherné, byla jsem tam jen krátce ale určitě mám v plánu se tam zase vrátit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
3.2.13 13:13

Jee tak to jste mě potěšily :) Raději bych něco klidnějšího, tak to asi vyhraje Bohinj :) uvidíme. Každopádně děkuji za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
3.2.13 13:26

Ahojky, momentálně sedím přímo v Bohinjské Bystrici. Jezdíme sem v zime na lyže, ale je tady nádherně i v létě. Cyklostezky, dá se tady na bruslích, pěší turistika. Na super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7744
3.2.13 13:43

Ahoj, já byla kdysi ve Slovinsku na poznávacím zájezdu a taky se mi víc líbilo u Bohinje. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
10.6.13 21:34

Ahoj maminky, děkuji za informace o Slovinsku. V neděli jsme se vrátili od Bohinjského jezera a byla to parádní dovča. Počasí nám přálo, tak jsme podnikali výlety do okolí i k moři jsme si zajeli :) Byli jsme i v Bledu, ale jak jste psaly Bohinj je daleko krásnější a hlavně klidnější. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zorzz
3.7.13 19:12

dovča

@Marcajs píše:
Ahoj maminky, děkuji za informace o Slovinsku. V neděli jsme se vrátili od Bohinjského jezera a byla to parádní dovča. Počasí nám přálo, tak jsme podnikali výlety do okolí i k moři jsme si zajeli :) Byli jsme i v Bledu, ale jak jste psaly Bohinj je daleko krásnější a hlavně klidnější. :)

ahoj, nebo dobrý den :-),
jen bych se chtěl zeptat, v zhledem k tomu že se v srpnu chystáme taky do slovinska a chtěli by sme tam dát nějakou horskou tůru, ale nějakou středně náročnou, byl by nějakej tip na co se zaměřit???
děkuju Jirka

• Citovat
  • Upravit
7859
3.7.13 20:19
@zorzz píše:
ahoj, nebo dobrý den :-),
jen bych se chtěl zeptat, v zhledem k tomu že se v srpnu chystáme taky do slovinska a chtěli by sme tam dát nějakou horskou tůru, ale nějakou středně náročnou, byl by nějakej tip na co se zaměřit???
děkuju Jirka

Klíčová otázka je, co to je STŘEDNĚ OBTÍŽNÁ ;) Délkou? Převýšením? Technicky? Exponovaností (morálně)? Na půlden/den/více dní…?
Julské Alpy nebo jiná oblast…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zorzz
4.7.13 18:04
@vulpes píše:
Klíčová otázka je, co to je STŘEDNĚ OBTÍŽNÁ ;) Délkou? Převýšením? Technicky? Exponovaností (morálně)? Na půlden/den/více dní…?
Julské Alpy nebo jiná oblast…?

tak klíčové odpovědi :-) určitě na den, jaké alpy nezáleží budem tam autem můžem popojet, co sem tak koukal na videa a tak celkem se mi líbila hora Storžic. a co je střední náročnost? No taková kterou trénovanej člověk, nebo aspon kterej je zvyklej chodit, zvládne třeba v pohodě za půl dne, aby ti slabší ho mohli brzdit a bude z toho den :-)

• Citovat
  • Upravit
7859
4.7.13 20:03
@zorzz píše:
tak klíčové odpovědi :-) určitě na den, jaké alpy nezáleží budem tam autem můžem popojet, co sem tak koukal na videa a tak celkem se mi líbila hora Storžic. a co je střední náročnost? No taková kterou trénovanej člověk, nebo aspon kterej je zvyklej chodit, zvládne třeba v pohodě za půl dne, aby ti slabší ho mohli brzdit a bude z toho den :-)

Za sebe bych doporučila vyjet autem do sedla Vršič, tam je velké parkoviště a ze sedla se vydat na polodenní (nebo i trochu delší, pro netrénovaného) výpravu do PŘEDNÍHO OKNA Prisojniku (Prisank). Je to celkem snadné, není potřeba žádné jištění, nejsou tam ferraty a přitom je to hodně atraktivní záležitost. Cesta vede hodně různorodým terénem a cíl cesty - veliké skalní okno - je prostě ohromující!! Ze sedla můžete napřed jít dobýt vrchol Vršič (jukni na mapu, to je samo legrace - záležitost na půl hodiny pro chromého :D, ale vede tam nádherná pěšinka… :srdce: ) a pak se k oknu vydáte přes: SOVNA GLAVA, dále GLADKI ROB. Prostě tu horu obcházíte a k oknu jdete z jižní strany!!! (cesta je značená…ale to víte, české značení je nedostižné ;) ) Vedou tam ještě jiné cesty, třeba ze severu (je opticky kratší), ale to jsou všechno poměrně těžké zajištěné cesty - bez vybavení a zkušeností určitě nezkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zorzz
4.7.13 21:07
@vulpes píše:
Za sebe bych doporučila vyjet autem do sedla Vršič, tam je velké parkoviště a ze sedla se vydat na polodenní (nebo i trochu delší, pro netrénovaného) výpravu do PŘEDNÍHO OKNA Prisojniku (Prisank). Je to celkem snadné, není potřeba žádné jištění, nejsou tam ferraty a přitom je to hodně atraktivní záležitost. Cesta vede hodně různorodým terénem a cíl cesty - veliké skalní okno - je prostě ohromující!! Ze sedla můžete napřed jít dobýt vrchol Vršič (jukni na mapu, to je samo legrace - záležitost na půl hodiny pro chromého :D, ale vede tam nádherná pěšinka… :srdce: ) a pak se k oknu vydáte přes: SOVNA GLAVA, dále GLADKI ROB. Prostě tu horu obcházíte a k oknu jdete z jižní strany!!! (cesta je značená…ale to víte, české značení je nedostižné ;) ) Vedou tam ještě jiné cesty, třeba ze severu (je opticky kratší), ale to jsou všechno poměrně těžké zajištěné cesty - bez vybavení a zkušeností určitě nezkoušet.

já moc děkuju za odpověd, určitě si to poznamenávám a pravděpodobně zařadím do programu. :kytka: jinak ještě otázečka, třeba stím vrcholem Strožič jak jsem psal nějaké zkušenosti nejsou? ono nevím na jakou juknou třeba stránku na netu abych zjistil odkud se tam chodí, jak je to časově atak… něco takového nevíš??
každopádně děkuji i za toto asi mi to dost pomohlo :-)
jo a ještě jedna malá otázečka, jedem tam bez zařízeného spaní, nebude stím nějakej problém ne? co sem četl, tak by tam měly být minimálně dva velké kempy…

• Citovat
  • Upravit
7859
4.7.13 22:43

Promiň, se Storžičem neporadím, ty Savinjské Alpy neznám bohužel vůbec :nevim: Ani kempy v té oblasti. Jinak co se týče kempů, tak jsme vždycky jeli bez rezervace a ubytování sháněli až večer ;) a v pohodě. (ale taky je pravda, že jsem tam myslím, asi nikdy nebyla v hlavní sezoně :think: )
Pokud nechceš bydlet vyloženě v těch Savinjských Alpách, tak hodně kempů je podél té hlavní silnice, která se táhne podélně s hranicí Rakouska - tam je kemp vlastně snad v každé vesnici. Pak pochopitelně podél řeky Soči, a taky Bled, Bohinj.

Každopádně závidím dovču, mám chuť tam vyrazit taky! :D Ještě toho mám ve Slovinsku moc a moc na objevování ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí