Sluneční alergie ?

káťa
23.6.08 15:15

Sluneční alergie ?

Ahoj vespolek, potřebuji poradit.
Asi před 4 dny se mi na rukou a nohou objevila dost ošklivá vyrážka malých červených pupínků,které velmi svědí, hlavně v noci. Jsem blondýnka s velmi světlou pletí a sluníčku se snažím vyhýbat a když už na něj jdu, tak se poctivě mažu (letos mám Daylong spray 25). Ten den,kdy se mi to vyrazilo, jsem byla dělala venku na zahradě a zapoměla jsem se namazat (ale byla jsem tam asi jen 20 minut , kolem 10-11 dopo)-pak jsem si vzpoměla,že jsem se nenamazala a šla jsem se domů namazat. Odpo se mi objevila ta vyrážka.
Myslím,že to bude asi ta sluneční alergie, od té doby jsem na slunku radši nebyla vůbec, jen pozdě odpo a navečer s malou a namazaná, ale vůbec to neustupuje a strašně to svědí,hlavně v noci.Tak nevím, co s tím- nic na to nemažu ani žádný lék proti alergii nechci, protože kojím.
Můžete mi někdo poradit, jestli taky máte podobné obtíže a co s tím ?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26856
23.6.08 15:20

Tak tímhle trpím taky. A to používám Daylong extreme 50 :! Jediná rada asi je … vyhýbat se sluníčku, jenže to prostě nejde. Takže po slunění se natírám oranžovým Panthenolem gelem a pokožka se trošku zklidní. Někdy mám ale chuť si dekolt a ruce celé rozškrábat :oops: Jiné části těla mám v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
23.6.08 15:56

ahoj Kato,

na slunecni alergii pomaha fenistil gel,ale nevim jak s kojenim…a leky taky nemuzes.
Ale co take pomaha na tuhle slunecni vyrazku je vitamin E-ne jist,ale namazat: nechas chvilku tobolku zmeknout ve vode,pak pichnes jehlou a ten olejicek namazes.

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
23.6.08 18:48

Ahoj, klidně si vezmi třeba Claritine. Mně ho alergolog při kojení napsal a to jsem ho výslovně upozorňovala, že plně kojím. Natřela bych se alespoň panthenolem, když léky nechceš, ale já bych si jeden prášek vzala. Neboj, dítě to přežije :wink: Třeba na noc, kdy možná kojíš míň…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
23.6.08 19:35

byla jsem u dermatologa a ten mi říkal, že solární ekzém je buď z přehřátí a na to nic nepomáhá a nebo alergie na sluníčko a na to pomáhá faktor 40 a výš.. jedla jsem betakaroten, to mi řekl, že ten je jen pro barvu a zatěžuje játra. Už se mi to dělá třetí rok, letos to začalo hned v květnu s prvním sluníčkem, dělá se mi to na krku a ve výstřihu. Nic mi na to nezabíralo, ani zyrtec, žádné antialergikum. Koupila jsem si krém s faktorem 40 a mažu jen tahle místa a je to v pohodě. A pak masti s kortikoidy… :?
Prý se to většinou udělá z prvního sluníčka a nebo, když je ho moc, třeba u moře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
26.6.08 12:43

Mám to taky…každý rok…dobrá zpráva je, že když se to zahojí tak se to ten rok už neobjevuje (alespon u mně).

Já taky kojím… v klidu si to namaž pantenolem na spáleniny… nebo čím koli… do mléka se to z kůže tak moc zase nedostane a hlavně nesmíš se tím mazat pořád!!!! Když to nepřeženeš a dvakrát se mázneš prckovi se nic nestane. Bud v klidu.

Svědí to pekelně!!! to je fakt…po třech dnech jsem to nevydržela a přes tričko si to festovně poškrábala - doslova rozrdápala! Strašně se mi ulevilo 8) 8) 8) … a pak jsem si to umyla mýdlem a druhý den světe div se se to začalo kvapem hojit… do 7 dnů od výskytu se mi to ztratilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
26.6.08 19:26

ahojky,
me se to obcas vyhodi na rukou a nartech. Kdyz to neni nejak extremni, pomaha fenistil. Jinak abych mohla na slunicko, kupuju si hodne „tuhy“ opalovaci krem a natru si uplne bilou vrstvu na ty pupinky, aby byly porad zakryte a zaroven chranene. Jinak kdyz je to silne, den dva se vyhybat slunicku;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
1.8.08 15:24

Sice opožděně, ale třeba to někomu pomůže :-). Já jsem taky bledule a tahle alergie mně trápila do nedávna neustále. Projevovalo se to velmi sexy pupínky v dekoltu. Dřív jsem používala taky Dylong 40 a vyšší, Lancaster 50 atd… Nic nezabíralo :-( Letos jsem si na dovolenou pořídila jen 25 Laveru a ani jeden pupínek, ani spálení. Finta Lavery je v tom, že nemá chemický filtr tak jako drtivá většina opalováků, ale minerální… Ona spousta těchto alergií bývá způsobena reakcí kůže s tou chemií a sluníčkem… Takže můžu jen doporučit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
17.8.18 21:03

Holky, jak dlouho vás ta alergie držela? Mám pupinky na rukou 14 dni, vůbec nejdou videt, ale pak kůže začne svědčit a když se poskrabu, tak vylezly pupinky…
Svedi mě paže, za krkem a pokožka hlavy.
Beru léky na alergii, mazu krémem, ale nic nezabírá. Zítra odjizdime na dovcu.
Poraďte nějaké,,babske” rady prosím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast