Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak tímhle trpím taky. A to používám Daylong extreme 50
Jediná rada asi je … vyhýbat se sluníčku, jenže to prostě nejde. Takže po slunění se natírám oranžovým Panthenolem gelem a pokožka se trošku zklidní. Někdy mám ale chuť si dekolt a ruce celé rozškrábat
Jiné části těla mám v pohodě.
ahoj Kato,
na slunecni alergii pomaha fenistil gel,ale nevim jak s kojenim…a leky taky nemuzes.
Ale co take pomaha na tuhle slunecni vyrazku je vitamin E-ne jist,ale namazat: nechas chvilku tobolku zmeknout ve vode,pak pichnes jehlou a ten olejicek namazes.
Any
Ahoj, klidně si vezmi třeba Claritine. Mně ho alergolog při kojení napsal a to jsem ho výslovně upozorňovala, že plně kojím. Natřela bych se alespoň panthenolem, když léky nechceš, ale já bych si jeden prášek vzala. Neboj, dítě to přežije
Třeba na noc, kdy možná kojíš míň…
byla jsem u dermatologa a ten mi říkal, že solární ekzém je buď z přehřátí a na to nic nepomáhá a nebo alergie na sluníčko a na to pomáhá faktor 40 a výš.. jedla jsem betakaroten, to mi řekl, že ten je jen pro barvu a zatěžuje játra. Už se mi to dělá třetí rok, letos to začalo hned v květnu s prvním sluníčkem, dělá se mi to na krku a ve výstřihu. Nic mi na to nezabíralo, ani zyrtec, žádné antialergikum. Koupila jsem si krém s faktorem 40 a mažu jen tahle místa a je to v pohodě. A pak masti s kortikoidy… ![]()
Prý se to většinou udělá z prvního sluníčka a nebo, když je ho moc, třeba u moře.
Mám to taky…každý rok…dobrá zpráva je, že když se to zahojí tak se to ten rok už neobjevuje (alespon u mně).
Já taky kojím… v klidu si to namaž pantenolem na spáleniny… nebo čím koli… do mléka se to z kůže tak moc zase nedostane a hlavně nesmíš se tím mazat pořád!!!! Když to nepřeženeš a dvakrát se mázneš prckovi se nic nestane. Bud v klidu.
Svědí to pekelně!!! to je fakt…po třech dnech jsem to nevydržela a přes tričko si to festovně poškrábala - doslova rozrdápala! Strašně se mi ulevilo
… a pak jsem si to umyla mýdlem a druhý den světe div se se to začalo kvapem hojit… do 7 dnů od výskytu se mi to ztratilo…
ahojky,
me se to obcas vyhodi na rukou a nartech. Kdyz to neni nejak extremni, pomaha fenistil. Jinak abych mohla na slunicko, kupuju si hodne „tuhy“ opalovaci krem a natru si uplne bilou vrstvu na ty pupinky, aby byly porad zakryte a zaroven chranene. Jinak kdyz je to silne, den dva se vyhybat slunicku;)
Sice opožděně, ale třeba to někomu pomůže
. Já jsem taky bledule a tahle alergie mně trápila do nedávna neustále. Projevovalo se to velmi sexy pupínky v dekoltu. Dřív jsem používala taky Dylong 40 a vyšší, Lancaster 50 atd… Nic nezabíralo
Letos jsem si na dovolenou pořídila jen 25 Laveru a ani jeden pupínek, ani spálení. Finta Lavery je v tom, že nemá chemický filtr tak jako drtivá většina opalováků, ale minerální… Ona spousta těchto alergií bývá způsobena reakcí kůže s tou chemií a sluníčkem… Takže můžu jen doporučit ![]()
Holky, jak dlouho vás ta alergie držela? Mám pupinky na rukou 14 dni, vůbec nejdou videt, ale pak kůže začne svědčit a když se poskrabu, tak vylezly pupinky…
Svedi mě paže, za krkem a pokožka hlavy.
Beru léky na alergii, mazu krémem, ale nic nezabírá. Zítra odjizdime na dovcu.
Poraďte nějaké,,babske” rady prosím…
Ahoj vespolek, potřebuji poradit.
Asi před 4 dny se mi na rukou a nohou objevila dost ošklivá vyrážka malých červených pupínků,které velmi svědí, hlavně v noci. Jsem blondýnka s velmi světlou pletí a sluníčku se snažím vyhýbat a když už na něj jdu, tak se poctivě mažu (letos mám Daylong spray 25). Ten den,kdy se mi to vyrazilo, jsem byla dělala venku na zahradě a zapoměla jsem se namazat (ale byla jsem tam asi jen 20 minut , kolem 10-11 dopo)-pak jsem si vzpoměla,že jsem se nenamazala a šla jsem se domů namazat. Odpo se mi objevila ta vyrážka.
Myslím,že to bude asi ta sluneční alergie, od té doby jsem na slunku radši nebyla vůbec, jen pozdě odpo a navečer s malou a namazaná, ale vůbec to neustupuje a strašně to svědí,hlavně v noci.Tak nevím, co s tím- nic na to nemažu ani žádný lék proti alergii nechci, protože kojím.
Můžete mi někdo poradit, jestli taky máte podobné obtíže a co s tím ?