Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
navazuji na starsi tema, muj problem je ale podobny..
Chci se zeptat, zda jste nektera mela pred porodem a hlavne po nem podobne problemy. Nikdy jsem na pupinky, bedary a ruzne veci v obliceji netrpela, ani v puberte ani pri MS.. Tak kolem 6.mesice se mi zacaly v obliceji sem tam delat bedary, ale dalo se to prezit. Manzel rikal, ze to vypada, ze cekame 3 holky, ktere mi berou krasu a ne jednoho kluka ![]()
Ted jsem skoro 2 mesice po porodu a je to hruuuza! Vypadam hur nez kdejaka pubertacka, kryci tycinky a make up pomuzou tak z poloviny, hlavne kdo ma cas se s tim patlat pri kazde vychazce ven ,ze.. ![]()
Mate s tim take problem, nevite kdy to treba zmizi (pul roku, po zastaveni kojeni atd..)?? Jsem z toho docela zoufala ![]()
Diky
Ahoj, no tak jako bych se viděla, jen s tím rozdílem, že já měla ty beďáry i po celých ramenou a v obličeji spousta takových těch boláků. Nepomáhalo mi vůbec nic, až… … překonala jsem se a zašla na lékařskou kosmetiku, kde mi paní řekla že něco tak hroznýho už dlouho neviděla a poslala mě na čištění pleti, kam jsem musela chodit pravidelně, a taky mi dala jejich vyráběné pleťové vody a jakejsi smradlavej sirnej roztok - třepačka myslím se to jmenovalo, a zakázala mi čokoládu… no a ono se to po čase fakt upravilo … (i přes stálé kojení)
Takže fakt doporučuju se objednat k odborníkovi - sice to byly vždycky muka, ale efekt to mělo…
Teď nevím čím to je, ale zatím se mi to vyhýbá, tak uvidíme co po porodu ![]()
Přeju hodně zdaru ![]()
Diky za odpoved, zase tak hrozny jako ty to asi nemam.. ale asi se nekam k Dr. vydam.. jenze jestli mi zakaze cokoladu, tak asi umru ![]()
Ahoj,
já na akné začala hoodně trpět, když jsem vy:,–(ila prášky a otěhotněla.
Nevím, který z aspektů to ovlivnil více, protože jsem otěhotněla do měsíce od vysazení prášků. Každopádně ale změna hormonů.
Měla jsem obsypaná celá záda, dekolt. Obličej naštěstí ne. Ale i tak - nemohla jsem nosit žádná trička s výstřihem, takže pořád roláky, zakrytý dekolt a záda.
Šla jsem s tím na kožní, jelikož jsem tehdy byla v prvním trimestru, nic moc mi nedala, jenom nějakou vodičku na potírání, která měla akné vysušit. Ale moc mi tedy nepomohla, spíš mě z ní svědělo celé tělo.
Nechala jsem to tak a teprve ve třetím trimestru se to stabilizovalo a pupínky se mi konečně nedělají.
Byly to takové hodně vodnaté, „živé“ pupínky. Někde jsem slyšela, že to může být i forma oparu!!!
Já jsem teď zvědavá, co to se mnou udělá po porodu (termín máme v polovině července), kojení, zase změna hormonů.
Určitě se přeptej u odborníků a když tě nepřesvědčí, tak jich zkus i více.
Doufám, že to bude v pořádku. Je to opravdu nepříjemné, člověk se pak necítí vůbec ve své kůži ![]()
Přeji, ať to brzy dobře dopadne!!! ![]()
hehe neboj dá se na tebe koukat
![]()
já asi zas zakoupím francovku jako za mlada😉
A nezkoušelas nějaký čistící kůry? Třeba chlorellu na to doporučují, může se i při kojení, protože toxiny vyplavuje do střeva ne do krve nebo mlíka. Zkus kouknout na www.celostnimedicina.cz, radí tam i jiný preparáty.