Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Co Poruba? Dcera tam bydlí a je docela spokojená. Dá se chodit do přírody, směr Děhylov, je tam hodně zeleně i tak. Hromada škol, školek, obchodů, doktorů.
Nejsem ostravák, upřímně byla sem tam jednou a stačilo
bydlet bych tam nešla kvůli vzduchu, zdraví je mi přednější.
A nezapomenu když se tam s námi dala do řeči pani, že my nejsme určitě z ostravy. Že se tam nastěhovala a všichni sou tam zpruzeli a mračí se a my se usmíváme. To mě tenkrát pobavilo.
Ahoj zakladatelko
Jsme na tom dost podobně
Já také studovala v Ostravě
Ostrava se mi nikdy moc nelíbila
Pak jsem byla dlouhá léta v Londýně pak nějaký čas v Praze a teď jsme ve Frýdku
A Frydek je hezký
Každopádně se máme stěhovat na Čeladnou odkud pocházím a pak stavět pod horami
Je tady moc krásných obcí
Záleží jak daleko je manžel ochotný dojíždět.
Do Těšína ani Třince bych určitě nesla tedy
@AH píše:
Nejsem ostravák, upřímně byla sem tam jednou a stačilobydlet bych tam nešla kvůli vzduchu, zdraví je mi přednější.
A nezapomenu když se tam s námi dala do řeči pani, že my nejsme určitě z ostravy. Že se tam nastěhovala a všichni sou tam zpruzeli a mračí se a my se usmíváme. To mě tenkrát pobavilo.
no to je fakt, tam mi přišlo, že jsou všichni non stop nas…
už jen z principu.
Já jsem z Havířova, je to tam fajn, město i příroda, pracovala jsem v Ostravě, spojení super, za 20 minut jsi tam. Ale upřímně jsem ráda, že žiju v Praze
lidi jsou v tom kraji možná více naštvání, ale zase upřímní a jejich smysl pro humor mi občas chybi ![]()
Proč by ne? Vyrůstala jsem v Ostravě.. Vzduch je mi šumák, o tom to opravdu dle mého není.
Dřív jsem bydlela v RD a pohoda. Poté se přestěhovala blíž k centru i s partnerem. Ten si nemohl vůbec stěžovat na dopravu - dřív bydlel na vesnici.
Poté jsme šli do bytovky, pod okna nám teda jezdila tramvaj - ze začátku to šlo, ale nic přijemného. Momentálně bydlíme na sídlišti a nemůžeme si stěžovat. I když je to sídliště, kam partner nechtěl jít, tak teď je rád. Vše je blízko, malý je spokojený, máme kam chodit na procházky. Posledních pár týdnu tady ještě budeme, než se přestěhujeme ( jdeme do RD na vesnici, kde jsme koupili domek) Takže toto nám bude chybět no.
Kde bych opravdu nechtěla bydlet - je Poruba. Pokud partner bude pracovat v centru nebo mimo Porubu tak ne. Je tady obliba uzavřít všechny možné cesty směr Poruba a pak to docela trvá se tam dostat.
@Anonymní píše:
Pocházím z města kousek od Ostravy, kde jsem studovala, ale nevzpomínám na to moc ráda - v zimě naprosto příšerný vzduch, z lidí jsem tehdy taky neměla příjemný pocit, zkrátka „kraj razovity“, který mi nějak jako mladé holce nesedl. Manžel ovšem dostal fajn pracovní nabídku právě v Ostravě a ježdění kolem, tak zvažujeme, zda se tam nestěhovat. Pokud ano, tak netuším kam - Přívoz asi ne, velká sídliště taky už ne..
Bydlela jsem v UK, teď léta v Praze. Praha a shon mi chybět nebudou, spíše řeším ten vzduch, toužím po klidu…Máte někdo zkušenosti? Případně města kolem - Opava, Frýdek, Těšín, Třinec atd? Nebo si říkám, že čím blíže horám, tím taky lépe a dojíždět do Ostravy se dá taky za chvíli..
Ja šla z Ostravy po 15 letech.. jako teď bydlím tam, kde lišky dávají dobrou noc.. a řeknu ti, že každý týden trpím a to tam jezdím jen pro děcka.. Ostrava mi už z dálky smrdí a o chování lidí ani nemluvím.. ale. Když jsem tam žila, přišlo mi to fajn ![]()
Narodila jsem se v Ostravě a i tam pracuji. Bydlíme ale ve Frýdlantě nad Ostravicí a musím říct že to je takto super. Jsou to už skoro Beskydy ale pořád je to hodně blízko jak do Frýdku, kde je veškerá infrastruktura tak do Ostravy do práce. Já bych se toho nebála
však nemusíte přímo do Ostravy na sídliště. Navíc hned vedle je třeba Nová Bělá, Výškovice nahoře jsou pěkné, to samé Poruba jak bylo psáno výše. Někde jsem četla že Ostrava má i nejvyšší množství zeleně, co se týče přepočtu na obyvatele a rozlohu. Už to není hornické město jako kdysi a myslím že je to fajn město plné kultury ![]()
@sarah1618 píše:
Ahoj zakladatelko
Jsme na tom dost podobně
Já také studovala v Ostravě
Ostrava se mi nikdy moc nelíbila
Pak jsem byla dlouhá léta v Londýně pak nějaký čas v Praze a teď jsme ve Frýdku
A Frydek je hezký
Každopádně se máme stěhovat na Čeladnou odkud pocházím a pak stavět pod horami
Je tady moc krásných obcí
Záleží jak daleko je manžel ochotný dojíždět.Do Těšína ani Třince bych určitě nesla tedy
Já bych to ale doplnila o to, že Ostrava je levná, Frýdek o dost dražší a Čeladná a spol je dost brutal, co se týče cen nemovitostí, pronájmu atd.. jinak souhlas, Čeladná a okolí je super, al dojíždět do na ovy je pak opruz
@kruel Výškovice už nejsou co bývaly..dřív jsem tam měla byt..vt d je to dost fetacke Centrum.. smutné, ale bohužel ![]()
My bydlíme na vesnici, do OV- Poruby 12 km. Ostrava je v dosahu, zároveň ale dost daleko, nemám OV moc ráda. A navíc nesnáším paneláky a byty celkově. Já i manžel jsme z baráku, takže fakt ne. Ale kvůli práci v OV tady tohle ideál, postavili jsme malý domek a fajn. Je tu tak nějak vše, škola, školka, obchody jsou tady 2 a dr máme 3km.Na velký nákup zajede manžel z prace. Žádný problém. Osobně, kdybych už musela do OV, tak Poruba, Pustkovec, Martinov nebo případně městečka směr Opava, když by byla možnost. Nebo na naší straně Klimkovice, Bílovec, Studénka. Vše dojezd do OV úplně bez potíží. Ale zas neznám vás, třeba by vám vyhovovalo úplně něco jiného.
Na bydleni neni spatny Hlucin, do OVY je to skok. Nebo ve Lhotce je satelitni mestecko… jen nepises, jaky druh bydleni byste chteli.
@martina.se fakt jo…
No kdysi to tam bývalo fajn, hned vedle Bělák a býval tam klid. Ale je pravda že ve Frýdlantě bydlíme už víc jak patnáct let. To se asi dost změnilo. Škoda.
@kruel píše:
@martina.se fakt jo…No kdysi to tam bývalo fajn, hned vedle Bělák a býval tam klid. Ale je pravda že ve Frýdlantě bydlíme už víc jak patnáct let. To se asi dost změnilo. Škoda.
Je to škoda, bylo to super místo..dneska jsem zapíchla auto na Lužické, vylezu z něj a vedle chodníku stříkačka.. prostě mazec. 2nroky zpět jsem cestou na trám našla dokonce plnou. Nebydlím tam rok a půl a hrozně se to změnilo
Pocházím z města kousek od Ostravy, kde jsem studovala, ale nevzpomínám na to moc ráda - v zimě naprosto příšerný vzduch, z lidí jsem tehdy taky neměla příjemný pocit, zkrátka „kraj razovity“
, který mi nějak jako mladé holce nesedl. Manžel ovšem dostal fajn pracovní nabídku právě v Ostravě a ježdění kolem, tak zvažujeme, zda se tam nestěhovat. Pokud ano, tak netuším kam - Přívoz asi ne, velká sídliště taky už ne..
Bydlela jsem v UK, teď léta v Praze. Praha a shon mi chybět nebudou, spíše řeším ten vzduch, toužím po klidu…Máte někdo zkušenosti? Případně města kolem - Opava, Frýdek, Těšín, Třinec atd? Nebo si říkám, že čím blíže horám, tím taky lépe a dojíždět do Ostravy se dá taky za chvíli..