Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máme opravdu velký kufr, pakuju do něj dvě osoby, pro představu - jdi do obchodu s kufry, najdi největší, co tam mají - tak ten ![]()
Má vždy kolem 20 kg, nazpátek víc. Nikdo ho nikdy neměřil. Jen váží.
Příručák má naopak omezení v rozměru, rozměry tady už někdo psal, na letišti je kdyžtak takový kontrolní prostor pro p. z., kde to můžeš zkontrolovat, zda se vejde.
Do kufru můžeš dát cokoliv (myšleno běžné věci, drogerii manikúru atd) do příručáku nic tekutého neber, ušetří ti to případné vyndávání, ukazování…bla bla…pití se koupí po odbavení, zbytek počká v kufru.
@lucad77 píše:
Letíte s cestovkou? My to máme i ve smlouvě, tu váhu a rozměry zavazadel. U Čedoku. Ten kufr se prostě musí vejít na ten odbavovací pás, jinak problém nevidím.
Byli jsme u Asske cestovni agentury, ta vlastne sprostredkovava zajezdy od ostatnich. Mame ji teda primo od Fischera, ale pani nam vytiskla jen potvrzeni o zajezdu primo smlouva tam napsano neni ![]()
A 7 dni pred odletem nam zaslou info.
@Lucina666 píše:
Byli jsme u Asske cestovni agentury, ta vlastne sprostredkovava zajezdy od ostatnich. Mame ji teda primo od Fischera, ale pani nam vytiskla jen potvrzeni o zajezdu primo smlouva tam napsano neni
A 7 dni pred odletem nam zaslou info.
V tom infu to nejspíš bude. Nelamte si s tím hlavu, kufr, který by překročil celkové rozměry 2 a půl metru, podle mě určitě nemáte.
@marg píše:
Máme opravdu velký kufr, pakuju do něj dvě osoby, pro představu - jdi do obchodu s kufry, najdi největší, co tam mají - tak ten
Má vždy kolem 20 kg, nazpátek víc. Nikdo ho nikdy neměřil. Jen váží.
Příručák má naopak omezení v rozměru, rozměry tady už někdo psal, na letišti je kdyžtak takový kontrolní prostor pro p. z., kde to můžeš zkontrolovat, zda se vejde.
Do kufru můžeš dát cokoliv (myšleno běžné věci, drogerii manikúru atd) do příručáku nic tekutého neber, ušetří ti to případné vyndávání, ukazování…bla bla…pití se koupí po odbavení, zbytek počká v kufru.
Uklidnuje me, ze i jini maji veliky kufry a vse v pohode ![]()
Me zase pred par lety rikala znama, jak se ji ztratil kufr a ze priste si kosmetiku, kartacek a pastu bere do prirucniho
@lucad77 píše:
V tom infu to nejspíš bude. Nelamte si s tím hlavu, kufr, který by překročil celkové rozměry 2 a půl metru, podle mě určitě nemáte.
V tydnu to schvalne sectu. Ale myslim ze to asi nema. Ale pri mym stesti to radsi overim ![]()
@Lucina666 píše:
To je sileny, prome ktera leti uplne poprve. Kdyby to napsali tak jak to maji na strankach bylo by po problemu
Kazdopadne dekuji
neboj, pokud nemáš lodní kufr na půlroční pobyt na Aljašce, tak určitě tvůj velký kufr bude v normě - ten rozměr 250 cm je fakt obrovský,
proto to ani nikdy na letištích neměří, takový kufr si na dovolenou se Smartwings fakt nikdo nebere ![]()
@stinga píše:
neboj, pokud nemáš lodní kufr na půlroční pobyt na Aljašce, tak určitě tvůj velký kufr bude v normě - ten rozměr 250 cm je fakt obrovský,
proto to ani nikdy na letištích neměří, takový kufr si na dovolenou se Smartwings fakt nikdo nebere
Jste vsichni zlati, dekuju ![]()
@Lucina666 píše:
Uklidnuje me, ze i jini maji veliky kufry a vse v pohode
Me zase pred par lety rikala znama, jak se ji ztratil kufr a ze priste si kosmetiku, kartacek a pastu bere do prirucniho
no asi se to může stát, ale naší rodině ani nikomu známému se to nikdy nestalo, kartáček, pasta a kosmetika se dá všude koupit, to je to poslední, co by mě bolelo - horší by bylo oblečení a plavky, ale i to je řešitelné
@lucad77 píše:
Záleží na váze, teď to mají tuším nastavené na max 23 kg na osobu. Můžete tam dát cokoliv kromě elektroniky, nabíječek a baterií, to kvůli bezpečnosti. U příručního je ta váha myslím max 8 kg a je tam daný i max rozměr, ten ale z hlavy nevím. A to omezení tekutin a ostrých předmětů.
Do odbavenyho kufru nemůžeš dát nabíječku?
@a12 píše:
Do odbavenyho kufru nemůžeš dát nabíječku?
to je asi blbost, nabíječku vždy dávám do odbaveného kufru
@stinga píše:
Já teda ne. Neobešla bych se bez ní. ![]()
@stinga píše:
no asi se to může stát, ale naší rodině ani nikomu známému se to nikdy nestalo, kartáček, pasta a kosmetika se dá všude koupit, to je to poslední, co by mě bolelo - horší by bylo oblečení a plavky, ale i to je řešitelné
Já si vždycky jedny plavky beru s sebou do batohu. Člověk nikdy neví.
@stinga píše:
Ja právě taky i třeba žehličku na vlasy
@stinga píše:
Ono i to oblečení a plavky koupíš, ale ja mam hroznej problém si něco koupit
dnešní móda se mi vůbec nelíbí, tak by mě nastvalo, kdyby se mi ztratilo oblečení a uz se nevrátilo ![]()
Tenkrát jsem o někom slavným četla, nevim možná Křížková, jak má manžela v base
no nevim, to je jedno, ale ze zapomněli doma holky kufr
tak letěli s tim, co měla na sobě, no ![]()
Jinak ja vždycky dumam, jestli je jako příruční zavadlo brana kabelka, nebo můžu mít kabelku i batoh