Smartwings - velikost kufru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
247
12.6.22 23:12
@a12 píše:
Jinak ja vždycky dumam, jestli je jako příruční zavadlo brana kabelka, nebo můžu mít kabelku i batoh

Každá letecká společnost to má jinak a máš to uvedeno konkrétně u každého letu. Někde můžeš vzít na palubu batoh + kufřík na kolečkách, někde jeden kus max. rozměry tašky na notebook, tj. ani ten batoh ne. Každému radím, ať si to předem zjistí a přeměří, protože nechceš pak u gate platit poplatek třeba 70 euro, když přesáhneš limit třeba o 3 cm. :zed:
To si raději ohlídám a za ty peníze si dám na dovče pár drinků na střeše mrakodrapu! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
13.6.22 05:34
@a12 píše:
Jinak ja vždycky dumam, jestli je jako příruční zavadlo brana kabelka, nebo můžu mít kabelku i batoh

To by me taky zajimalo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21643
13.6.22 07:58

@Lucina666 u dovolenkových letů mívám běžně kabelku a kabinové zavazadlo a k tomu odbavené kufry. Pokud člověk jede po vlastní ose, musí pořádně číst podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.22 16:06

Jak je to u smartwings s leky? Opravdu nemuzou do odbaveneho zavazadla (leky na bolest, sirup na kasel, alergii….) s detmi se to celkem nascita.
A taky jak to funguje u te kontroly s prirucnim zavazadlem.. vyndat zvlast elektroniku, zvlast ty tekutiny, ale pripadne jidlo/bonbon, nebo prazdna lahev muze zustat uvnitr tasky?

Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76926
5.7.22 16:16
@NatalkaKuba píše:
Jak je to u smartwings s leky? Opravdu nemuzou do odbaveneho zavazadla (leky na bolest, sirup na kasel, alergii….) s detmi se to celkem nascita.
A taky jak to funguje u te kontroly s prirucnim zavazadlem.. vyndat zvlast elektroniku, zvlast ty tekutiny, ale pripadne jidlo/bonbon, nebo prazdna lahev muze zustat uvnitr tasky?Diky

proč by nemohly do odbaveného zavazadla léky? vždy je mám v odbaveném zavazadle, nepředpokládám, že při dvouhodinovém letu budeme nějaké potřbovat,
u příručního zavazadla vyndáváš elektroniku a tekutiny, bonbony a prázdné láhve nikoho nezajímají, mimochodem každý pořád nervačí s těmi tekutinami - po odbavení zavazadel si na letišti po projití celní kontrolou můžeš koupit i 10 litrů tekutiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.7.22 16:20

Diky.. sobe si klidne koupim, ale detem beru jejich lahev, protoze je znam a urcite by to z normalni lahve rozlily.. ale nemam problem vzit jim jejich lahvicku prazdnou a za kontrolou dolit koupenym pitim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
5.7.22 16:25

Do odbaveného zavazadla léky klidně dej. Jen ty důležité měj v příručním pro případ, že by se kufr někde zatoulal.

• Citovat
  • Upravit
5.7.22 16:34

Super, dekuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76926
5.7.22 16:36
@NatalkaKuba píše:
Diky.. sobe si klidne koupim, ale detem beru jejich lahev, protoze je znam a urcite by to z normalni lahve rozlily.. ale nemam problem vzit jim jejich lahvicku prazdnou a za kontrolou dolit koupenym pitim.

no to je nejlepší řešení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61113
5.7.22 22:05
@stinga píše:
proč by nemohly do odbaveného zavazadla léky? vždy je mám v odbaveném zavazadle, nepředpokládám, že při dvouhodinovém letu budeme nějaké potřbovat,
u příručního zavazadla vyndáváš elektroniku a tekutiny, bonbony a prázdné láhve nikoho nezajímají, mimochodem každý pořád nervačí s těmi tekutinami - po odbavení zavazadel si na letišti po projití celní kontrolou můžeš koupit i 10 litrů tekutiny

No mě překvapilo, že jsem vzdycky do odbavenyho zavazadla davala nabijecky, žehličku na vlasy..a jak tu někdo psal, že se to nesmí, tak mě to překvapilo a zrovna o tom byl nedávno článek.. Tak si říkám, jestli to tak bylo vždycky, nebo to je nějaká novinka posledních let a teď fakt nevim, kam to dát :mrgreen: u odbavení to nikdy nikdo nekontroloval, jestli to kontrolujou/projížděj tim rentegenem, až někde dal a vyhodili by mi to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76926
5.7.22 23:17
@a12 píše:
No mě překvapilo, že jsem vzdycky do odbavenyho zavazadla davala nabijecky, žehličku na vlasy..a jak tu někdo psal, že se to nesmí, tak mě to překvapilo a zrovna o tom byl nedávno článek.. Tak si říkám, jestli to tak bylo vždycky, nebo to je nějaká novinka posledních let a teď fakt nevim, kam to dát :mrgreen: u odbavení to nikdy nikdo nekontroloval, jestli to kontrolujou/projížděj tim rentegenem, až někde dal a vyhodili by mi to :nevim:

víš co - tady se toho nakecá, nejlepší je teda podívat se na stránky letecké společnosti, ale ne vždy se tam dá všechno vyčíst

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
6.7.22 02:13
@a12 píše:
No mě překvapilo, že jsem vzdycky do odbavenyho zavazadla davala nabijecky, žehličku na vlasy..a jak tu někdo psal, že se to nesmí, tak mě to překvapilo a zrovna o tom byl nedávno článek.. Tak si říkám, jestli to tak bylo vždycky, nebo to je nějaká novinka posledních let a teď fakt nevim, kam to dát :mrgreen: u odbavení to nikdy nikdo nekontroloval, jestli to kontrolujou/projížděj tim rentegenem, až někde dal a vyhodili by mi to :nevim:

Baterky větší kapacity nesmí dlouhodobě do odbaveného zavazadla. Stejně tak různé hořlaviny - takže bacha na spreje (antiperspirant apod.). A tedy já když si zapomněla v kufru powerbanku, tak si mě někde odchytili a šli se mnou kufr otevřít q power banku jsem.si vzala k sobě. Ale nebylo to v Praze a hlavně letiště bylo poloprazdne. Žehlička na vlasy nemá baterie, ne? Tak ta v odbavenem nevadí
Jo a u přepážky při check in mají už několik let tabulku a ptají se, jestli něco z toho nemáš v kufru.

• Citovat
  • Upravit
a12
61113
6.7.22 08:00
@stinga píše:
víš co - tady se toho nakecá, nejlepší je teda podívat se na stránky letecké společnosti, ale ne vždy se tam dá všechno vyčíst
Proto píšu, že mě překvapilo, že to psali i v nějakým článku, že to nebylo psaný jen tady.
@Pitaya1 píše:
Baterky větší kapacity nesmí dlouhodobě do odbaveného zavazadla. Stejně tak různé hořlaviny - takže bacha na spreje (antiperspirant apod.). A tedy já když si zapomněla v kufru powerbanku, tak si mě někde odchytili a šli se mnou kufr otevřít q power banku jsem.si vzala k sobě. Ale nebylo to v Praze a hlavně letiště bylo poloprazdne. Žehlička na vlasy nemá baterie, ne? Tak ta v odbavenem nevadí
Jo a u přepážky při check in mají už několik let tabulku a ptají se, jestli něco z toho nemáš v kufru.

Baterie nemá, als píšou i o nabíječkach a celkově elektronice.
Právě ze jsem všude viděla jen co nesmíš mít v příručním, ale v odbavenym jsem to nikdy neresila :lol: parfém atd. Taky vždycky v odbavenym.
Ja právě koukala na stránky smartwings, ale našla jsem jen takovou tu klasiku, jakože nesmíš mit nože atd. V příručním, o odbavenym jsem nenašla nic. Alemoc času jsem tomu nevenovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
6.7.22 08:08
@a12 píše:
Baterie nemá, als píšou i o nabíječkach a celkově elektronice.
Právě ze jsem všude viděla jen co nesmíš mít v příručním, ale v odbavenym jsem to nikdy neresila :lol: parfém atd. Taky vždycky v odbavenym.
Ja právě koukala na stránky smartwings, ale našla jsem jen takovou tu klasiku, jakože nesmíš mit nože atd. V příručním, o odbavenym jsem nenašla nic. Alemoc času jsem tomu nevenovala :mrgreen:

Tohle je nejlepší hledat na stránkách letiště.
 https://www.prg.aero/…i-dotazovana

• Citovat
  • Upravit
a12
61113
6.7.22 09:56
@Pitaya1 píše:
Tohle je nejlepší hledat na stránkách letiště.
https://www.prg.aero/…i-dotazovana

To je dobrý, dík :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí