Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím ![]()
Za dva týdny letím poprvé v životě.
Chci se zeptat, máte někdo zkušenost s leteckou společností Smartwings?
U potvrzení zájezdu z cestovky máme napsáno, že poletíme s Economy Class.
Na stránkách Smartwingsu jsem tuto „třídu“ nenašla.
Bere se zřetel na velikost kufru nebo jen na hmotnost? Přijde mám, že mám hodně veliký kufr..
![]()
A jinak do odbaveného zavazadla tekutiny být můžou? Sprcháč a šampon nad 100ml, nůžky a lak na nehty? ![]()
Všude čtu jen o příručních zavazadlech (po max. 100ml ve jednom sáčku do 1l).
Záleží na váze, teď to mají tuším nastavené na max 23 kg na osobu. Můžete tam dát cokoliv kromě elektroniky, nabíječek a baterií, to kvůli bezpečnosti. U příručního je ta váha myslím max 8 kg a je tam daný i max rozměr, ten ale z hlavy nevím. A to omezení tekutin a ostrých předmětů.
@Lucina666 velikost kufru se neřeší, jen hmotnost,
do odbaveného zavazadla sprcháč, šampon a nůžky můžou být
@stinga píše:
@Lucina666 velikost kufru se neřeší, jen hmotnost,
do odbaveného zavazadla sprcháč, šampon a nůžky můžou být
Tak jsem klidnější. Děkuji ![]()
@Lucina666 píše:
@lucad77
Ten příruční může být normálně batoh, že ano
Ano.
Velikost se u smartwings řeší. Příruční je 55×45×25/8 kg, odbavene zavazadlo do 32 kg max 200cm velikost -součet všech 3 rozměru (hloubka délka výška). Econimy se dělí do tri tarifu.ten nejlevnější Lite nema v ceně odbavene zavazadlo.
No..mrkněte sama https://www.smartwings.com/…it-zavazadel
@Anezka1990 píše:
Velikost se u smartwings řeší. Příruční je 55×45×25/8 kg, odbavene zavazadlo do 32 kg max 200cm velikost -součet všech 3 rozměru (hloubka délka výška). Econimy se dělí do tri tarifu.ten nejlevnější Lite nema v ceně odbavene zavazadlo.
Já tam čtu 250 cm (a 23 kg v economy). Nám nikdy nikdo odbavené kufry nepřeměřoval, a to máme jeden taky dost velký. Vždy je jen zvážili. ![]()
@Anezka1990 píše:
není to 200 cm, ale 250 cm - to už by musel být asi nějaký loďák, předpokládám, že zakladatelka myslí běžný velký kufr - a nikdy nikdo to na letišti neřešil - dají na váhu, vyhovuje a je to,
já teda nevím ani, co bych táhla, aby to vážilo 23 kg, běžně můj kufr váží max 13 kg
@Anezka1990 píše:
My mame ale prave Economy Class a to tam nemaji
@lucad77 píše:
Já tam čtu 250 cm (a 23 kg v economy). Nám nikdy nikdo odbavené kufry nepřeměřoval, a to máme jeden taky dost velký. Vždy je jen zvážili.
Smarja, čtete správně 😀 já pracovala pro ne a teď pracuji pro jinou aerolinku, tak jsem to pomichala. Vím, ze ta, kde jsem teď (smartwings vlastní) to kontroluje. ![]()
@stinga píše:
není to 200 cm, ale 250 cm - to už by musel být asi nějaký loďák, předpokládám, že zakladatelka myslí běžný velký kufr - a nikdy nikdo to na letišti neřešil - dají na váhu, vyhovuje a je to,
já teda nevím ani, co bych táhla, aby to vážilo 23 kg, běžně můj kufr váží max 13 kg
No me prijde veliky, kdyz koukam na ruzny videa a oni tam takovy kufricky, v tydnu ho schvalne zmeri. ![]()
@Lucina666 píše:
My mame ale prave Economy Class a to tam nemaji
To bude to Economy Plus, to se dává nejčastěji.
@lucad77 píše:
To bude to Economy Plus, to se dává nejčastěji.
To je sileny, prome ktera leti uplne poprve. Kdyby to napsali tak jak to maji na strankach bylo by po problemu ![]()
Kazdopadne dekuji
@Lucina666 píše:
To je sileny, prome ktera leti uplne poprve. Kdyby to napsali tak jak to maji na strankach bylo by po problemu
Kazdopadne dekuji
Letíte s cestovkou? My to máme i ve smlouvě, tu váhu a rozměry zavazadel. U Čedoku. Ten kufr se prostě musí vejít na ten odbavovací pás, jinak problém nevidím.