Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Zdravím a prosím o radu - zkoušela jsem upéct bezlepkový chléb ze směsi Labeta - postupovala jsem podle návodu a na pekárně zvolila program Sprint. CHléb se ale vůbec nepovedl - nenakynul, byl nízký a hlavně nedopečený - syrový. Skončil v koši. Nerada bych opakovala stejný nezdar ![]()
Pečete někdo chléb z této směsi? Jak prosím postupujete? Děkuji
Podotýkám, že s pekárnou zkušenost moc nemám, začínám ![]()
Tak já nevím, možná bys mohla být ráda, že se nepovedl. Nám se „povedl“, ale nebylo to k jídlu
Koupila jsem ho jednou a teď buď peču klasický co si dělám doma anebo kupuju směs Nominal. Chuťově nesrovnatelné
V pekárně problém nebude, ten rychlý program je podle mě o. k. ![]()
@lendule.5 Já ho dělám pro dceru - má bezlepkovou dietu. Tak kdyžtak prosím o recept klidně na úplně domácí z bezlepkové mouky-ne ze směsi, jsem bezradná. Jednou jsem dělala s mamkou z mouky - bezlepková chlebová, opět podle návodu a zase se to nedalo jíst. ![]()
@lendule.5 směs nominal jsem tuším viděla v Billě, byla sice dražší - 70korun, nepletu se? Ale pokud je chleba dobrý… tak zkusím ji.
http://ivako.cz/…bztrouby.htm
já peču podle tohohle receptu, taky mi to dalo, než se povedl, napoprvé byl jak napuchlá pizza
Ale spíš kupuju tu směs… ![]()
ještě ti doporučím tuhle diskuzi https://www.emimino.cz/…dieta-39584/ , když to prolistuješ (postupně časem), tak tam najdeš dost informací i receptů.
A jak na to malé přišli takhle brzo?
Jo tu směs kupuju ve zdravé výživě, nejlevnější co jsem kde sehnala bylo asi 57 Kč. U nás to jí jen přítel a vydrží mu na týden ( v mrazáku) ![]()
@lendule.5 my to nemáme potvrzené z krve nebo tak (to stejně údajně nemá do tří let cenu), ale po zavedení lepku se objevily problémy s trávením - stolice 5× i víckrát denně, objemná, nevoněla zrovna
, do toho bolesti břicha - v noci bolestí nespala… po vysazení lepku se za 3 týdny srovnala, stolici má max. 2 denně a spí celou noc, protože ji nic nebolí… tak jsme na bezlepkové dietě a uvidíme časem.
Oni jí chtěli vzít krev, jestli má protilátky, ale nedokázali jí vzít krev (to bylo, když jí bylo 12 měsíců). A já pak četla, že to stejně není v jejím věku nějak prokazatelné, tak nevím.
Na recepty kouknu, děkuju ![]()
Ad - náš první chléb vypadal, voněl a chutnal jako knedlík. Brr… ![]()
No, taky jsem měla obavy, aby to malá nezdědila po taťkovi, teď jí je 21 měsíců a problémy nemá, tak to nechávám být…
Tak ať se jí daří a tobě ať jde pečení ![]()
Labeta dělá 3 duhy bezlepkového, tmavý, světlý a slunečnicový - vyzkoušela jsem všechny a jen jeden byl v pohodě (jenže nevím, který, mám ale tuchu, že slunečnicový).
zbylé dva mi vždy vyjdou takové „zgrclé“ a mokré - a bráchovi též, peče je standard pro dceru s bezlepkovou d. a je na ně zvyklá.
chyba tudíž není v paní pekařce ![]()
@nepřihlášená jruz píše:
Labeta dělá 3 duhy bezlepkového, tmavý, světlý a slunečnicový - vyzkoušela jsem všechny a jen jeden byl v pohodě (jenže nevím, který, mám ale tuchu, že slunečnicový).
zbylé dva mi vždy vyjdou takové „zgrclé“ a mokré - a bráchovi též, peče je standard pro dceru s bezlepkovou d. a je na ně zvyklá.
chyba tudíž není v paní pekařce
já právě měla ten slunečnicový ![]()
Taky jsem zkoušela tyhle směsky a výsledek pfuj…jediná - opravdu ten nominal, já bezlepkovku nemám jen přítel a tyhle od Nominalu jsou i pro mě mňam. Jinak ale hlavně peču domácí bezlepkové kváskové ze Scharu B. U těch kupovaných směsek se mi zdá že tam mají psáno málo vody, když je to hodně tuhé husté tak to zpravidla nevyleze. řidší těsta jdou líp.
@cublos píše:
Taky jsem zkoušela tyhle směsky a výsledek pfuj…jediná - opravdu ten nominal, já bezlepkovku nemám jen přítel a tyhle od Nominalu jsou i pro mě mňam. Jinak ale hlavně peču domácí bezlepkové kváskové ze Scharu B. U těch kupovaných směsek se mi zdá že tam mají psáno málo vody, když je to hodně tuhé husté tak to zpravidla nevyleze. řidší těsta jdou líp.
mně se právě taky zdálo, že je tam vody málo. Pekárna měla co dělat to hnětat.
Zkusím ten nominal, když už jsou na něj dvě dobré recenze. ještě tady najít zdravou výživu ![]()
Mě se celkem vyplatil poměr mouka voda 1:1 a tak peču. U nás třeba tu směsku mívali za 65 tuším. ![]()
S labetou nemám moc dobrou zkušenost, doporučuji spíš směs např. JIPEk nebo Schaer B mix