Poradna pro otázky pojištění, hypoték a spoření
Soňa Janáčková
Ahoj,
už nějakou chvíli uvažuju nad domácí pekárnou. Máme rádi čerstvé pečivo a na vesnici je to s krámem blbý.
Jenže se nějak nevím rozhodnout. Nevěřím, že nejdrahší je nejlepší ani že značka je zárukou „vymazleného“ výrobku. Přečetla jsem pár recenzí a diskuzí, ale teda moudrá z toho nejsem. Radši bych vaše názory a zkušenosti, co je dobrá funkce, co je zbytečná, jestli si vůbec pekárnu pořizovat nebo péct doma v horkovzdušné troubě a podobně. ![]()
Děkuji za rady a tipy ![]()
Mam Moulinex a jsem moc spokojena. Ale priste uz bych volila Etu s dvema haky na ten nejvetsi chleba
u nas je vsechno hned snedeny ![]()
Ahoj, mám doma ETU duplicu vital a naprostá spokojenost. Od té doby pečivo skoro nekupujeme, peču už doma nejen chleba, ale i rohlíky. Super je na zadělání kynutého těsta, jenom naházím suroviny zapnu a po 90 minutách můžu dál pracovat s těstem.
Kupovala jsem ji hlavně kvůli dělené nádobě, ale tu teď moc nepoužívám, spíš jsme se s manželem domluvili ohledně semínek. Je výhoda velká nádoba na chleba. Časem se chystám na chleba z kvásku, tak využiju další možnosti pekárny.
Mám Severin pekárnu, za nějakých 1400,už 3 roky, se dvěma háky, upeče mi chleba až 1350 g velký, uhněte těsto z kila mouky, má všechny programy, co mají ostatní pekárny, prostě super. Ano. Ne vždy cena a osvědčená značka znamená kvalitu a výkon ![]()
A je to složitý ten chleba udělat nebo rohlíky? Časově náročné? A jak to vychází cenově oproti kupovanému pečivu?
Hele hlavně si kup se dvěma háky, jeden je o ničem. Já mám Moulinex XXL, výborná a hlavně velká ![]()
Hlavně k pekárnám je tady asi 50 diskuzí
a ve všech jsou zkušenosti uživatelek emimina, zkus si to pročíst.
No s těmi dvěma háky bych nesouhlasila, je to trošku mýtus tady na emiminu, že pekárna s jedním hákem je na houby. Každý o tom mluví, ale kdo má pekárnu jenom s jedním, tak si ji chválí
Já mám tu nejobyčejnější Severin s jedním hákem, kupovaná v akci za 999kč a maximální spokojenost, těsto nádherně vymíchá, vykyne, peču obden už druhý rok a bez problémů. Podle mě je to jedno jakou koupíš, hodně jsem o tom četla a zatím jsem nezaznamenala, že by si někdo na některou nějak extra stěžoval. U starším typů Ety se loupal teflon z nádoby, ale v posledních tak dvou letech už jsem ani tuhle kritiku neslyšela, takže podle mě je to úplně jedno, jsou všechny fajn. Rozmysli si, kolik do ní chceš investovat a podle toho si vyber ![]()
Cenove nejlepsi a nejchutnejsi je dělat si doma kvaskovy chleba. Není to žádná věda a potřebuješ jen troubu, případně robota, kdyby se ti nechtělo hnetat ručně. Já sice pekárnu mam, ale používám ji uz jen na zadelavani těsta, někdy na kynuti, s chlebem z trouby se to nedá vubec srovnat..
@Ivtcha Dva haky = pekarna je schopna umichat vetsi chleba, o to jde ![]()
Mám etu a spokojenost.2 háky utáhnou více těsty nic jiného v tom není, peču ale nejraději kváskový chleba v troubě a pekárnu mám na těsto. Když nemám čas upeču v ní chleba.Ale z trouby je jiný a taky hned pryč
.zadělávám na buchty, nechám si umíchat marcipán, atd adt
@Háta_x píše:
@Ivtcha Dva haky = pekarna je schopna umichat vetsi chleba, o to jde
tak si mě předběhla
dva háky, velký chleba, jeden hák malý žvanec těsta ![]()
@Katka86 Mooooc maly
premyslim, ze vymenim jedno hakovou za dva haky ![]()
No, ono je celkem jedno, jestli značku nebo ne. Já mám přes 4 roky nějakou obyčejnou za 400 stovky z Tesca. Pořídila jsem jí na zkoušku, jestli bude chleba z toho chutnat, s tím, že pak až odejde, kdyžtak koupim dražší. Chleba je dobrý, nekupujem ani směsy, pečem si z mouky a přidáváme si do toho co chceme podle chuti. Jedině, až tahle odejde, bych volila s 2 hákama (metlama) nebo jak se tomu říká. Pekčem jak sladký buchty, tak chleby různých chutí, nechávám v tom kynout těsto, v létě v tom dělám marmelády.