Poraďte pekárnu - jakou a proč?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17095
9.4.13 08:10

@Sati Neboj, pročetla jsem hodně, celou noc, jenže čím víc informací, tím větší guláš. Ale neboj, pekárnu už jsem nakonec vybrala, tak tuhle diskuzi můžeš nechat smazat, aby jich tady tolik nebylo, paní adminko ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
9.4.13 08:11

@admin prosím smažte diskuzi ať nepohoršuji @Sati problém vyřešen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
9.4.13 08:13

Silver crest je z Lidlu, tu mám já, mívaj jí tam jednou nebo dvakrát za rok.

Zakladatelko, zkus si projet na heuréce recenze pekáren. Tam se koukám vždycky já, když chci něco koupit, prostě dám na zkušenosti ostatních. Tam budeš mít recenze k hodně druhům pekáren.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
9.4.13 08:14

Já nejsem adminka, neboj, to už odnesla voda. Jako co můžu doporučit, nekupovat zbytečně drahou, já jsem kupovala vždycky tu nejlevnější a nikdy jsem neprohloupila, dokonce jsem na jedné dva a půl roku denně pekla a při reklamaci poškrábané formy mi vrátili celou částku zpět, takže jsme defakto pekli zadara. To se mi stalo v Lidlu a proto jsem si tam pekárnu koupila zase - poměr cena kvalita super. Ta ECG taky není špatná, ale po roce denního provozu to začíná být znát na formě, ještě udělám v létě marmošku a půjdu ji taky reklamovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
9.4.13 08:23

No já jsem fakt četla a vybírala, jenže jsem nemohla najít takovou stránku, kde by to bylo ideálně shrnuto. A vůbec se mi nechtělo do toho vybírání, jsem to nadhodila doma, že by se hodila a doufala jsem že chlap sedne ke compu a najde, projde, porovná, vyhodnotí, objedná :lol: I prd, velebnosti, udělej si sama.
Takže jsem nakonec skončila u Concept pc 5040 za 1600 korun. Uvidím, jak se u nás doma uchytí, jestli to nakonec nebude další krám a nevrátím se k pečení v troubě, stejně mám ráda šnečky a buchty a housky víc než kalsickej chleba. A až se rozbije, tak uvidím, jestli pak koupíme lepší, nebo se na ni vyprdnem.

Takže nadšení moc velké není, doufám jen v ulehčení práce. Ale při tom prohlížení mi padl do oka parní hrnec, tak teď přemýšlím, jestli se mi ten nehodí víc pro vaření pro dvojčata :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
9.4.13 08:24

@PetraJ Tak z lidlu mám aku vysavač a taky jsem spokojena, jenže čekat, než zas bude pekárna v akci nebo vůbec na prodejně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
15.5.13 01:56

Domaci pekarnu nemame a peceme chleba, fantasticky, za par haleru v troube :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Maorka
15.5.13 07:12

Taky nemám pekárnu mně ten chleba z ní prostě nechutná :think: peču chleba v troubě a je výbornej na zadělávání nepotřebuju nic hnětat všechno smíchám vařechou a nechám do druhýho dne kynout :mrgreen: jinak kynutý těsta zadělávám v robotovi a vykynutý ho ám stejně za dlouho jako v pekárně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1985
15.5.13 08:25

@Jazz27 Ahoj, můžu se zeptat, jak jsi s pekárnou Concept spokojená? Já taky vybírám, a asi vyhraje tahle… píšou, že snad údajně to má být ta samá, co se prodává v Lidlu, a na ní jsou hodně dobré ohlasy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
15.5.13 08:52

Pekárna ETA

Ahojte, mám už rok pekárnu ETA a jsem s ní ohromně spokojená. Začínala jsem jen s kupovanými směsi, ale teď už mám přes půl roku v lednici domácí kvas (jen voda a žitná mouka) a vždy, když chci péct, jen jej vyndám, nechám v pokojové teplotě „vyběhnout“, malou část dám znovu „spát“ do lednice a do ostatního jen přimíchám mouku a případně to, co máme rádi (mrkev, brambory, olivy, cibulku, česnek atd. atd.) a dám péct. Děti to u nás milují, my dva s manželem taky a návštěvy se už vždycky ptají, zda bude domácí chléb :mrgreen: ETU doporučuji, peču v ní hodně, často, je spolehlivá, dopéká vše - zvládá dobře moje experimenty, dělá i jogurty, bagety atd., ale my ujíždíme na domácím kváskovém chlebu - bez přidaného droždí a chemií :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
15.5.13 08:54

Pekárna ETA

Nevím, jak dnes, ale před tím rokem stála tato pekárna 3.300,– Kč. Pokud aůle víte, že budete péct pravidelně, investice se Vám vyplatí, některé kamarádky ušetřili tisícovku a s domácím chlebem se trápí (popraskaný, málo nakynutý, polosyrový atd.), některé zvládají jen kupované směsi se stabilizátory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
15.5.13 08:55

ETA duplica Vital

… to je celý název typu pekárny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
15.5.13 10:20

@luji78 tak já zatím pekla jen ze směsí, kupuju v Kauflandu, nějaká česká značka, mají bramborový, kmínový, tradiční český za cca 16 korun, pak jsem dělala sladký bochník a zadělávala těsto na langoše a buchty. Jsem spokojená, peče pěkně, akorát když jsem dělala z normálního droždí, dala jsem ho moc a bochník mi nakynul až po víko :mrgreen: zatím jsem se k domácímu z kvásku nedostala, tak nemohu posoudit, ale na to moje pečení mi to zatím stačí. Věděla jsem, že v ní nebudu kuchtit každej den, proto se mi nechtělo investovat 3 tisíce a víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1985
15.5.13 13:55

@Jazz27 Díky za info ;) Já do ní asi taky nejspíš půjdu, je dost chválená, recenze jsou výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí