Smlouva na dobu určitou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
5.12.22 01:44

Smlouva

Ahoj,
Mohu poprosit o radu :) pracuji se smlouvou na dobu určitou a už teď vím že ji nebudu prodlužovat, zaměstnavatel by nejspíš chtěl.. mají problémy si tam někoho udržet, docela fluktace na této pozici.. konkrétní důvody nebudu rozebírat ani se netýkají dotazu, všude totiž čtu že nemusím dopředu ohlašovat ukončení, že prostě s tím musí počítat že zaměstnanec už nepřijde dnem ukončení smlouvy prostě nemusí už na druhý den přijít, ale mám pocit že v téhle práci to budou chtít vědět dříve, jen netuším kdy bych jim to měla nahlásit, zda stačí dva týdny, měsíc před ukončením nebo ještě dříve? aby měli čas najít náhradu. Máte s tím někdo zkušenosti? Kdy ste to oznamovali? Děkuji moc za odpovědi :mavam: ps:nemám s vedením ani kolektivem nějaké konflikty, jen je to psychicky náročná práce, pokud bych s nimi měla problémy ani bych to neřešila a oznámila až poslední den ukončení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3598
5.12.22 01:55

Tak pokud o tebe mají zájem dají ti prodloužení k podpisu včas a ty jen řekneš ne ;) já dobré to říct ale nemusíš hlavně to neříkej moc brzo potom můžeš přijít o prémie a další věci na které nemáš nárok ;)
Ano stím mají počítat ;) není tvá povinnost jim to říkat ;) můžeš to z dobré vůle oznámit to je tak jediné. Ale až ti přijde předposlední výplata :dance:
Taky můžou první den nového měsíce koukat na prázdnou židli a volat ti kde jsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.12.22 02:04

@JiříkMazlík díky moc za odpověď :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
5.12.22 02:04

Ahoj, pokud mají o tebe zájem, sami se tě zeptají jestli budeš chtít pokračovat. Jinak já bych jim to oznámila klidně i měsíc předem, čím dříve tím lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4468
5.12.22 02:57

Byla jsem v té samé situaci. Až se mě vedoucí zeptala, kdy může donést smlouvu o prodloužení, tak jsem jí řekla, že nemám zájem o prodloužení. Co si budeme, byla pak pěkně nepříjemná atmosféra a snažila se mě zlanařit, ale nebylo jí to nic platný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
5.12.22 03:21

@Paní.Norrisová díky za odpověď :) chápu, o to mi právě také jde, aby tam potom nepanovala nepříjemná atmosféra 😀proto bych to raději ohlásila co nejdéle by to šlo, ale zas nebyla bych první ani poslední, oni sou tam na to už zvyklý, tak s tím asi tak nějak i počítají a naštěstí hlavní vedoucí nepotkávám často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41774
5.12.22 06:10

Podle mne, když jim to řekneš dřív, než přinesou smlouvu, bude to lepší. Zvlášť, když zdůrazníš, že kolektiv a přístup OK, jen, že to prostě psychicky nedáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
5.12.22 06:16

Nerikala bych to, dokud se nezeptaji, pokud oni chteji zamestnance, maji se snazit oni, nevidim duvod jim to oznamovat, pokud oni hrajou mrtvé brouky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
5.12.22 07:00

Pokud mají zájem, tak se to většinou dohaduje 2-3 měsíce předem, a tehdy je i dost času říct, že nemáš zájem, případně si vyjednat podmínky, za kterých bys zájem měla (vyšší mzda, více volna, pružná pracovní doba, smlouva s neurčito, atd., záleží na pozici). Jestli přijdou se smlouvou 2-3 týdny předem, tak je jasné že je jim v zásadě fuk, jestli zůstaneš nebo ne.

Takže sama bych nic neříkala, pokud o tu práci nestojím. Smlouva je daná na určito, takže tak, žádné další závazky z toho nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
5.12.22 08:54

Tak tak, pokud je to solventní firma a měli by o tebe zájem, tak začnou řešit prodloužení smlouvy, případně další papírování (navýšení mzdy, smlouva na neurčito či jiný bonus, protože o tebe vážně stojí) včas.
Pokud si hrajou na mrtvý brouky, můžeš ty taky, když přijde na věc. Možná i oni sami cítí tvůj nezájem - protože pokud bych na místě chtěla zůstat já, klidně tři měsíce dopředu už bych se vyptávala, jak to bude s novou smlouvou a tlačila na podepsání prodloužení dřív než těsně před vypršením - právě proto, abych i já měla čas si případně hledat něco jiného, pokud by mě nechtěli oni.
Tuplem teď před Vánoci bych se asi zbytečně do nějakého oznamování odchodu nehnala, jak už bylo napsáno, aby třeba někdo nechtěl dělat švíky s odměnami na konci roku.
Kdy ti ta smlouva končí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8352
5.12.22 10:02

Mě se ptali cca 3 měsíce před koncem, Resp mi oznámili, že mají nachystaný dodatek pro prodloužení. Tak jsem jim poděkovala, ale že nebudu prodlužovat. Pak jsem si dobrala dovolenou (už dopředu jsem věděla, že nebudu prodlužovat, tak jsem si šetřila dovolenou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
7.12.22 08:49

Zdravím, nahlásila bych to asi cca měsíc předem, aby měli šanci si někoho najít jako náhradu. Ale myslím, že to záleží pouze na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat