Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, neschopenka ti bude trvat i po ukončení smlouvy, ale jestli budeš mít nárok na mateřskou, to záleží na tom, zda stihneš na mateřskou nastoupit v ochranné lhůtě, které je 180 dní od ukončení zaměstnání nebo méně, pokud to zaměstnání bylo kratší než těch 180 dní, pak je ochranná lhůta stejně dlouhá jako zaměstnání.
Jinak smlouva ti normálně k uvedenému datu skončí, neschopenka nehraje roli.
jen doplnim, ze jen blazen zamestnavatel by ti smlouvu prodlouzil - kdyz mas na urcito, je lepsi tehpotenstvi tajit - pokud teda delas neco prijnatelneho
Moc dekuji za vase odpovedi jste hodne,ale tajit tehotenstvi urcite nemuzu jsem zamestnana jako delnice a je to velka drina hlavne se dost nataham tezkych veci a hlavne jak jsem psala doktorka mi rekla,ze hned jak otehotnim pujdu na nemocenskou skrz ty zamlkle potraty. No nejak to vsechno dopadne,ale kazdopadne dekuji.
Ahojky, těhu bych jako dělnice netajila. Je to dost riskatní. Já šla taky na neschopenku a měl smlouvu na dobu určitou. Prac. poměr mě skončil chvilku po porodu. Jsem stále na mateřské a práci zatím neřeším.
Užívej si raději doma s pupíkem, než bez něj. Neměnila bych. Raději bez práce, ale s mrňouskem v náručí.
Ahoj holky. Chtela jsem se jen zaptat jak je to s nemocenskou v tehu uz mam za sebou dve zamlkle tehu a ted budu muset byt na nemocensky hned od zacatku. A jak to je kdyz mam smlouvu na urcito? Moc dekuji za vase rady.