Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,jsem 38+3 a minule sem psala že mi stahuje častěji bříško a včera sem si dala koupel jak ste mi radily a sice mi bříško stahuje ještě méně častěji ale od rána mám pocit že mám dostat měsíčky-může to souviset z těhotenstvím?A do porodnice kde sem zapsaná se nedostanu bo sou cesty zatopeny prý tak nevím kde se zeptat ![]()
No tak v tom případě bych zavolala na pohotovost porodnice a zeptala se tam. Pokud jsou přístupové cesty k nim nedostupné, určitě mají info, kam rodičky posílat.
doufám že číslo najdu na netu,já totiž nemám napsané ani číslo do porodnice ![]()
Určitě! Všechny nemocnice mají svoje stránky a na nich minimálně číslo na spojovatelku, tak se nech přepojit.
malekote a nemáš to číslo na průkazce? Já ho tam měla? Mimochodem asi dva dny před tím než jsem porodila, tak jsem měla jakoby MS bolesti.
Řekni, že jsi 38+3 a že vana nepomáhá na poslíčky, ať ti řeknou, kam popř. jet nebo třeba jestli máš jet rovnou, pro jistotu, když je situace taková jaká je.. Přinejhorším, kdybys začala vážně rodit, tak si zavolej záchranku, oni budou vědět co s tebou..
Příspěvek upraven 18.05.10 v 12:33
Tak to je super,já sem sama doma a přítel je v práci a ten chce být u porodu
.V průkazce mám jen číslo na přítele a rodičů napsané ![]()
Jak říká lleennttiillkkaa, já ty pocity měla taky..ale až v den porodu, kdy mi ráno odtekla voda..určitě se zbytečně nestresuj, ale to číslo na porodku si najdi a zavolej tam.. jestli chceš s hledáním pomoct, napiš třeba SZ (né že bych tě považovala za neschopnou, ale stres dělá svoje
)
Díky moc,mě ale voda neodtéká tak mimísek asi moc nespěchá že?
Voda ti odtékat nemusí. Někomu začne porod odtokem vody, někomu bolestma, někomu kombinací objího.. na to spoléhat nemůžeš. Normálně se má do porodnice jet buďto, když ta voda odteče, nebo když jsou bolesti pravidelné po 5ti minutách. Ale tím zavoláním nic nezkazíš, zvlášť, když se do „svojí“ porodnice nedostaneš. Zjisti si to, ať popř. potom nezmatkuješ..
malekote mě voda taky neodtýkala a do porodky jsem jela přesvědčená, že mě pošlou domu jako hysterickou prvorodičku. Neposlali. V klidu koukni na internetu stránky nemocnice, kde budeš rodit, zavolej a uvidíš. Zavolej i příteli, aby byl případě připravený.
Jak píšou holky, určitě si zavolej a případně zajeď na kontrolu. Voda Ti odtékat nemusí, často se stává, že ji musejí píchnout až v porodnici - porod se rozbíhá různými způsoby…