Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím o radu. Dnes jsem 38+1, byla jsem v poradně, MUDra mě vyšetřovala vnitřně, docela mě to bolelo… Teď jsem měla na kalhotkách kousek jakoby krvavého hlenu, opravdu malý, ta krev spíš hnědá… Plus takový jako narůžovělý výtok, ale ne moc… Jsem z toho trochu vyděšená… Jinak nic -žádné kontrakce, tlaky, nic… Co to může být? Mám plašit a jet do porodnice? (Ve středu mám příjem a ve čtvrtek plánovaného císaře..)
Děkuju moc, D
Já měla takhle „bolestivou“ kontrolu v 39tt a něco, do večera to přešlo a za 4 dny se Majda narodila… Pokud tě nic nebolí, netvrdne břicho, není ta krev červená, tak bych ještě neplašila.
mě se to stalo taky sice jsem nešpinila po kontrole ale stalo se mi to v noci a dopoledne byla malá na světě.
jinak jsem taky sem tam po kontrole špinila a mudra říkala že se to někdy stává
Eemii píše:
Taky by to mohla byt hlenova zatka.
Eemii, kdyby to byla ta zátka, mám zůstat doma, nebo raděj vyrazit? (Já se bojím, aby se mi nerozjel přirozený porod, když mám příkazem toho císaře teď ve čtrtek
) Nebo jinak, po odchodu té zátky bych poznala - kontrakce, voda - že se porod rozjíždí?
hlenová zátka může odejít i klidně měsíc před porodem. takže bych vyčkala, a kdyby ses necítila dobře, začalo ti tvrdnout břicho nebo něco podobného, tak okamžitě do porodnice. teď by s tebou stejně nic neudělali, spíš si tě tam nechali na pozorování. takže si v klidu lehni a odpočívej. Pokud to je první dítě, tak ten rozjezd stejně nebude tak akutní a v případě, že ti to břicho začne tuhnout, tak to do porodnice stihnete a oni hned nasadí magnésium, aby bylo všechno OK.
Hlenová zátka může odcházet i několik dní. Nebojte se odtok vody a kontrakce(ať do břicha nebo do zad) poznáte. Jinak souhlasím s Pipet. Pokud bylo vnitřní vyšetření tak se to občas stává.
Děkuju moc holky, hned mi je líp… Hrozně se toho císaře bojím, tak jsem na nervy už ze všeho a plaším
Lehnu si a budu koukat na bednu a nemyslet na nic ![]()
Ještě jednou díky!
V porodnici mě pokaždé upozorňovali, že můžu po kontrole lehce špinit… prý je to normální.
Dornicko mě hlenová zátka odešla více jak měsíc před porodem.A nakonec jsem rodila 40+1tt.
Pokud nebudeš mít bolesti nikambych nejezdila.
Měli Tě v ordinaci upozornit, že po vyšetření můžeš špinit nebo slabě krvácet, bývá to v téhle fázi poměrně časté (taky někdo to vnitřní vyšetření odmítá…). Hodně štěstí
.
Já špinila od 36 týdne po každé kontrole. Jednou jsem i docela silně krvácela ještě v ordinaci tak jsem šupajdila na ultrazvuk jestli se nezačala odlučovat placenta. Ale vše bylo ok. Čípek je překrvený a špinění prý bývá často.
Len-til-kah píše:
Měli Tě v ordinaci upozornit, že po vyšetření můžeš špinit nebo slabě krvácet, bývá to v téhle fázi poměrně časté (taky někdo to vnitřní vyšetření odmítá…). Hodně štěstí.
Děkuju ![]()
Bohužel ta MUDra včera byla záskok za doktora, ke kterému v Motole chodím. On mi měl říct co a jak kolem čtvrtečního císaře, jenže jsem se nedozvěděla nic - „záskokářka“ byla hrozně nesympatická, protivná, ani k tomu císaři mi nic nevysvětlila, na dotazy odpovídala jen z donucení a ještě povrchně a to vyšetření opravdu bolelo, i jsem jí to řekla. Ale reakce nula. Natož, aby mě upozornila, že můžu trošku krvácet…
Teď jen doufám, že se s ní nepotkám u porodu… ![]()
LindaKa píše:
Ahoj Dorničko, tak ve čtvrtek budu držet palce, jo?
Děkuju ![]()