Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nejdříve jsem chtěla psát anonymě, protože mi to je trapné, ale nakonec jsem si to rozmyslela.
Stala se mi divná věc. Včera dopoledne mě na dotek začal bolet pupík. Když jsem pak zkoumala proč, tak jsem zjistila, že tam mám strupy a za tím jakousi tekutinu, která hrozně zapáchá. Úplně mě to vykolejilo. Umyla jsem to pečlivěji než obvykle, ale dnes je to tam znovu. Navíc občas mě jakoby „někdo píchne kudlou“ z vnitřku břicha právě v místě pupíku. Já nevím, jaká je správná hygiena pupíku, ale myju ho normálně (voda, mýdlo, voda). Nikdy před tím jsem to neměla. Pearsing nemám, mýdlo jsem nezměnila. Prostě nic neobvyklého. Stalo se vám to někomu? A co s tím?
Zkusila bych desinfekci (nejlíp nějakou „drsnější“, třeba jodisol, nebo líh na pupík), tipuju, že je to nějaký zánět, přece jen je to takové příhodné místo pro breberky…
Mívala jsem to taky, akorát mě to teda nebolelo. A spravilo se to těhotenstvím… ale tos asi nepotřebovala slyšet ![]()
Ahojky
Sice s tímhle zkušenosti nemám, ale pupík samotný si nijak nemyju ani nečistím - prostě se sprcháčem namydlím celá a pak opláchnu. Být tebou, tak s tím zajdu k doktorovi. Může to být blbost, na kterou ti dá mastičku a budeš zase OK a tvůj pupík taky ![]()
ahoj lemaz, ano, také se mi to již několikrát stalo a myslím, že trapné to není. alespoň já se za to tedy nestydím.
rozhodně to není špatnou hygienou, já mám třeba pupík hodně hluboký a je to v podstatě jakoby zánět. chce to vymýt, vysušit a vysušovat třeba heřmánkem, silnější povaha francovkou. za pár dní to zmizí
proč se to stane, nevím, podle mě tam vznikne nějaká malá prasklinka nebo se něčím pupík podráždí, ale není to nic vážného ![]()
sajinda píše:
ahoj lemaz, ano, také se mi to již několikrát stalo a myslím, že trapné to není. alespoň já se za to tedy nestydím.rozhodně to není špatnou hygienou, já mám třeba pupík hodně hluboký a je to v podstatě jakoby zánět. chce to vymýt, vysušit a vysušovat třeba heřmánkem, silnější povaha francovkou. za pár dní to zmizí
proč se to stane, nevím, podle mě tam vznikne nějaká malá prasklinka nebo se něčím pupík podráždí, ale není to nic vážného
Jéjej, to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Plánuju to nechat vybublat peroxidem. A pak uvidíme.
Ahoj, já to nikdy neměla ,ale malýmu od mala čistím pupík lihem tak bych nejdřív zkusila to, než jít rovnou k dr.
Já jsem tohle měla před lety, když jsem nosila rifle, kde mi knoflík přímo tlačil na pupík. Když jsem přestala nosit, přestalo to. Nemáš nové kalhoty?
myslím, že Ti zabere cokoli - francovka, líh asi i ten peroxid.jen abych se ještě vyjádřila k té nevábné vůni - pupík v podstatě hnisá, proto to nevoní, ale to hnis nikde na těle nevoní, jen v tom pupíku, protože je to jakoby uzavřené, je to horší. každopádně k tomu jsou sklony právě u toho, kdo má pupík hlubší, já mám třeba hodně hluboký, proto se snadněji zanítí. držím palce. ![]()
Petra8a píše:
Já jsem tohle měla před lety, když jsem nosila rifle, kde mi knoflík přímo tlačil na pupík. Když jsem přestala nosit, přestalo to. Nemáš nové kalhoty?
Nemám nového nic.
sajinda píše:
myslím, že Ti zabere cokoli - francovka, líh asi i ten peroxid.jen abych se ještě vyjádřila k té nevábné vůni - pupík v podstatě hnisá, proto to nevoní, ale to hnis nikde na těle nevoní, jen v tom pupíku, protože je to jakoby uzavřené, je to horší. každopádně k tomu jsou sklony právě u toho, kdo má pupík hlubší, já mám třeba hodně hluboký, proto se snadněji zanítí. držím palce.
Pupík mám takový, že mi tam v pohodě zmizí první článek ukazováku ![]()
Pupík mám takový, že mi tam v pohodě zmizí první článek ukazováku
tak tady máš důvod
. mám ho taky tak hluboký ![]()
sajinda píše:Pupík mám takový, že mi tam v pohodě zmizí první článek ukazovákutak tady máš důvod. mám ho taky tak hluboký
Zmetek jeden smradlavej.
Jdu ho naložit do láku. ![]()
jizvíková píše:
a nepichala jsi si injekce do bricha?
Ještě nee ![]()
Zmetek jeden smradlavej.Jdu ho naložit do láku.
Nalož, pořádně ho vypal ![]()