Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
JJ znám to, ale neumim poradit. Jakmile jsem z něčeho více rozrušená, mozek mi jede na plný obrátky. A když už mu nestačí realita, začne projistotu konstruovat ještě horší myšlenky. To asi abych se nenudila. Za těch mnoho let, co jsem na světě, jsem ještě nepřišla na to, jak se toho v tu danou chvíli zbavit. Takže jestli na to někdo zná nějakej fígl, budu taky ráda když někdo poradí.
mám to samé.Ale neporadím.Kolikrát se nachytám jak nad něčím přemýšlím a v poslední době je to samé negativum.Taky nevím jak z toho ven.Postačí si přečíst něco nepříjemného ve zprávách a mám zase o čem přemýšlet.Přitom se mně to ani netýká.Hodně krát jsem měla dobrou náladu,ale celý den ne,vždy mi do toho vlezl sebemenší problém,spíš myšlenka a zase se v tom točím.Ach jo.Mám mozek na plné obrátky 24 hodin denně.
Moje kamarádky mi radí,abych se naučila vypínat,myslet jen na to hezké,otevřít si lahvinku víny a relaxovat.Ha,ha,ale hlava chce přemýšlet a přemýšlet.
Též uvítám dobrou radu,určitě to ale nudou není.Stává se mi to i v noci. ![]()
Ahojky,tak to jsme na tom taky stejně.My máme s manžou finanční problémy a mozek mi pracuje 24 hodin denně i v noci mě to budí jak s toho ven.Ale i když nechci tak mi ty hrůzy pořád probíhají v hlavě.Naštěstí nám božského manžela a děti ,ale jinak to všechno stojí za nic.Tak se měj …Sama bych potřebovala poradit
![]()
Doporučuju relaxaci. Jde jen o to si najít typ relaxace, která bude nejvíce vyhovovat a pak pořádně nacvičit. Funguje to bezvadně. Jsou i různé kurzy. Mě nejvíc vyhovuje Jacobsonova progresivní relaxace.
no taky si osobně myslím že je nejlepší relaxace, ale nedokážu se k ní nijak dokopat … nejhorší, že je vždycky začnu nad něčím negativním přemýšlet, a ono se to stane, třeba že je mi něco nepříjemné a opravdu to nepříjemné je ![]()
Kolozubko a na jakém principu funguje ta tvoje relaxace?
Anonymní píše:
no taky si osobně myslím že je nejlepší relaxace, ale nedokážu se k ní nijak dokopat … nejhorší, že je vždycky začnu nad něčím negativním přemýšlet, a ono se to stane, třeba že je mi něco nepříjemné a opravdu to nepříjemné je
Kolozubko a na jakém principu funguje ta tvoje relaxace?
Mrkni tady, je to tam popsané:
relaxace.jirkovo.cz/jacobson.doc
ahoj, já jsem typická váha, takže uvažuji pořád a nad vším. A abych se nezbláznila, tak jsem si na sebe ušila fintu - vždy si najdu řešení pro výsledek.
Př: ve zprávách: zdraží chleba o 100%
1. je to kachna a nebude to tak - jen dobře
2. kachna to není . a bude to tak. Najdu si recepty na chleba a preventivně si ho upeču, abych věděla, že to zvládnu. A už jsem klidná. Předešla jsem tomu. Na mě si nepřijdou!!!
Když mě čeká nějaký důležitý rozhovor nebo situace, tak si to doma v klidu povykládám. Všechny možný varianty, které se můžou stát. Nakonec si vyberu tu nejpravděpodobnější a tu zdokonaluju.
Už jsem takhle vybruslila z takových situací!!!!!
A když mě něco opravdu rozčílí, tak si představuju někoho, kdo tam není (buď viníka, nebo zpovědníka) a normálně hlasitě mu buď nadávám nebo si stěžuju. Už jsem to dopracovala tak daleko, že si odpovídám jak ta druhá osoba. Proberu si v hlavě takových témat, ale večer usínám s čistou hlavou, protože jsem si to všechno vyřešila a jsem připravena. Pak jsem klidná.
Nejsem blázen - tohle na mne fakt funguje. Mít řešení ještě před tím, než to přijde.
Ahoj , docela by mně zajímalo jak přemýšlíte jestli mozkem šrotíte závity, nebo si sami pro sebe mluvíte,takže duševně. Taky mám ten problém že pořád o něčem přemýšlím ale myslím si že je to asi tím věkem. Čím je člověk starší tím víc přemíšlí. Jak je ten šot,nemyslíš zaplatíš.Vdnešní době je to dobré heslo.
Máte někdo zkušenosti s neustálým přemýšlením? Pořád nad něčím musím přemýšlet, myslím nad problémy, které navozují špatnou náladu. Kolikrát je to hodně silné… Přitom víš, že rozumově je to v pořádku …
Nedokážu vypnout a odreagovat se …