Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj
od kluků jsem na jaře chytla moučnivku, nemůžu se toho zbavit, ale vůbec. Byla jsem u kožařky, dala mi nějakou tinkturu a to pomohlo asi na dva dny. To je ale všechno, když si to potřu citronem, tak se to zlepší, ale za chvíli je to zas rozlezlý, občas je to tak moc, že to fakt je do krve a bolí to. Kožařka je na prd a hluchá, tak už tam nechci.
děkuju za rady
Jis laktobacili? Me rekla zubarka, kdyz jsem mela mesic brat antibiotika, ze muzu mit moucnivku v puse, ze musim jist spoustu laktobacilu.
Jeste me napada, ze mocnivka jsou tusim kvasinky, pokud se nepletu, takze ty nemaji rady kysele prostredi, pokud ji mas po tele, tak by mohlo pomoct umyvat nejakym kyselym mycim gelem, treba saphorelle dela, nebo myslim sebamed ma neco jako mydlo, ale neni to mydlo, jen tvar mydla a tez by melo byt kysele.
jesti už tam nemáš mykózu
Dělali ti stěr z pusy a z krku?
Taky můžeš mít onemocnění žaludku.
začal ybch s tím stěrem.A pak bych to nějak řešila.
Já mám astma,mám inhalační kortikoidy a taky se mi občas dělá plíseň v krku,na patře a jazyku.Pomáhá mi na to Nizoral tbl.Nebo nějaký jiný antimykotika?
Vím jak je to nepříjemný ![]()
Napadá mě ještě homeopatika? Borax 9CH
Ještě kromě toho vyšetření, neb je to už fakt dlouho, bych doporučila uplně vynechat cukr v jakékoliv podobě. Je to kvasinka a má ráda cukr, takže ten vynechat a spíš jíst to kyselejší.
A možná by to chtělo zkusit pročistit organismus když se tě to tak drží - upravit na čas jídelníček na zdravou výživu a vyvarovat se různých pochutin, prostě jíst zdravě, taky by to mohlo pomoct, protože nejde tak ani o ten projev nemoci, ale o to co to způsobuje, proč se té kvasince tak líbí u tebe… asi bych se vykašlala i na mléčné výrobky a uvidíš že to zabere, podle mě teda.
Uprava jidelnicku by nebyla od veci, cukr a bilou mouku uplne vynechat. Bohuzel v tehu to maji ty mrchy podle me jednodussi, telo trochu snizuje imunitu, aby nebojovalo proti tomu „parazitovi“ v brise ![]()
S gyndarem jsi se zkousela poradit? Sice opecovava spis ten druhy konec, ale mohl by vedet. Popripade se zubarem, mohl by poradit nejakou ustni vodu, ktera by pomohla.
Nekde jsem cetla, ze v tehotenstvi se meni nejak slozeni slin, ze kvuli tomu se pak vic kazi zuby, treba jim to tez prospiva.
Podle me ty nizoral tablety nebudes moct, stejne jako vetsinu dalsich veci ![]()
Nejlepším lékem proti moučnivce (kvasinkám celkově) je prý co nejvíce posílit imunitu. Začít ve střevech, takže lactobacily, možná zkusit activii, vitamin C, hlíva ústřičná, vynechat sladké…
V praxi to ozkoušené nemám, u mě je kámen úrazu vynechat to sladké. Moučnivku jsem přímo snad neměla, ale s kvasinkama jsem bojovala
.
Když ony ty mrchy se v těhotenství vyžívají ![]()
ahoj Báro, ted jsem jí v puse měla taky, je fakt, že se to podchytilo včas a za pár dní byl klid. kvasinky máš v těle normálně, jen je otázka, kdy se to projeví,nejčastěji s poruchou-oslabení imunity, což těhu je ideální, k tomu určo tvoje střeva. na netu jsem se dočetla, že teda antimykotika je dobrá věc, ale jen tě to vyléčí na chvilku, pokud se to pak opakuje, tak to chce dietu cca na půl roku, hlavně vysadit cukry a bílou mouku, už nevím kde jsem to na netu četla, ale když dáš do vyhledávače kvasinky v puse, tak to něco hodí. jinak na ORL mi napsali canesten tbl nebo clotrimazol, to je jedno a to jsem 2× denně cucala po dobu šesti dnů a za chvilku byl klid. jinak canesten můžeš i v těhu, jen se nelekej jsou to klasické vaginální tablety, ale já je cucala
nic moc, ale důležitý byl výsledek