Bílé zapáchající kuličky v puse

Anonymní
3.10.10 10:38

bílé zapáchající kuličky v puse

ahoj holky, dnes to bude raději anonymně, protože se za to stydím :oops: no o co jde - v puse se mi poslední dobou začaly dělat bílé kuličky, jde to jakoby z krku. představte si, že chcete z krku dostat slinu, tak se tam zavře ten „poklop“ a pak se jakoby začnete lehce dávit (omlouvám se za popis, ale fakt nevím jak to napsat) no a když tohle udělám (pokaždé když cítím že tam něco je na půli cestě v krku) tak mi právě z krku do pusy vyleze taková malá bílá (někdy lehounce nažloutá) kulička - zhruba 2-5 mm velká…no a když tuhle kuličku (která je dost měkká, takže se občas rozpadne na jazyku) vyndám, a čichnu k ní, tak děsně smrdí, asi jako nečištěné zuby nebo zuby starých lídí…nevíte o co se jedná a kde se to ve mě bere?? na netu jsem nic nenašla a zubařky je mi trapné se ptát, možná by asi ani nevěděla, co to je…
omlouvám se divný popis, ale tohle je dost těžko popisuje…máte s tím někdo zkušenost?? objevují se třeba 2-3 denně, a pak třeba měsíc nic a pak zase. zuby si čistím 2-3 denně, takže z jídla to rozhodně není a ty kuličky mají pokaždé stejný smradlavý zápach :oops: není to třeba někdo ze žaludku nebo tak nějak?

díky za radu, i když mám takový pocit, že jsem asi jediná, komu se to děje…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.10.10 10:40

Mě se to taky stává, jsou to zbytky jídla co se usazují na mandlích. Já je mám celkem dost děravé tak občas vyndám i větší kousek. Když se koukneš do krku a budeš sledovat mandle tak určitě nějaký kousek v nich uvidíš. Já jsem je začala tahat pinzetou ven a aspoň nemůžou zlobit, někdy mě od nich bolí v krku.

• Citovat
  • Upravit
1192
3.10.10 10:45

Neboj jediná nejsi.....už je to pár let nazpátek,ale takovéhla problémy jsem měla.Takové hnisavé,zapáchající „čepy“ se mě dělali na mandlích,ale v krku mě nebolelo.Dojdi si na ORL na výtěry,mě to tenkrát způsoboval nákej streptokok,myslím B…ale to už bych lhala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.10 10:49

takže to jsou čepy na mandlích?? 8-o to slyším poprvé…myslela jsem, že jsem jediná, komu se ten „fujtabl“ tvoří v puse…a z čeho to může být? z těch zbytků od jídla? i když si pravidelně čistím zuby? :nevim: zvláštní je, že se to právě tvoří nárazově, občas 2-3 denně, pak dlouhou dobu nic…a v krku mě přitom nikdy nebolelo :nevim: a co se s tím dá dělat? budou mi trhat mandle nebo mi předepíšou něco na kloktání?

• Citovat
  • Upravit
1772
3.10.10 10:51

Někdo má větší čepy na mandlích (jako ďolíky nebo dírky), pozůstatech po angínách a infekcích. Spíš než jídlo jsou to asi zabité bakterie a viry, které se tam usazují. Mandle jsou jedna ze zábran proti infekci. Na ORL ti to může doktor vymačkat špachtlí. Mám to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
3.10.10 10:59

Je to přesně jak píše Betula. Já to mívala taky a byla jsem dost v šoku, co to ze mě leze …Navíc to ještě způsobuje nepříjemný zápach z úst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.10 10:59

holky díky za rychlé odpovědi. :palec: co teď čtu na netu, tak je to prý běžné…no alespoň že už jsem v obraze a vím o co se jedná, ještě jednou díky :palec:

• Citovat
  • Upravit
10652
3.10.10 11:04

taky se mi to párkrát stalo ale nikdy mě nenapadlo že by to mohlo být něco takovýho 8-o uf to abych si snad taky někam zašla na výtěr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Karlllicka
3.10.10 11:15

Me se to taky delalo jednu dobu,ted uz dlouho ne.Takove nazloutle smradlave kulicky :lol: :cert: Nebolelo me v krku.Ja to neresila.Ted uz dlouho nic :dance:

• Citovat
  • Upravit
18651
3.10.10 13:06

jee tady sefakt člověk doví úplně všechno, děkuji za téma, myslím že není se zač stydět. Občas ji vyplivnu taky, ale taky jsem si myslela že to jsou zbytky zkaženýho jídla…
Myslíte že než se ta kulička uvolní může člověku víc smrdět z pusy? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
3.10.10 13:21

To jsou čepy, taky se mi dělají :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
3.10.10 13:23
lacenka píše:
jee tady sefakt člověk doví úplně všechno, děkuji za téma, myslím že není se zač stydět. Občas ji vyplivnu taky, ale taky jsem si myslela že to jsou zbytky zkaženýho jídla…
Myslíte že než se ta kulička uvolní může člověku víc smrdět z pusy? :think:

Lacenko, já myslím, že pokud ji nerozkousneš, tak ne. Alespoň já to tak mám, mě zapáchá jen po rozkousnutí, rozmáčknutí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.10 17:31

jo jo, je to úplně normální. Jsou to čepy na madlích, dokáže od nich pěkně bolet v krku - ta mandle se pak musí zmáčknout a to špatné dostat ven. Možná by pomohla nějaká kloktadla, nevím. každopádně na to má vliv to, jak máš mandle zvrásněné - pokud hodně (asi po nemocech), dělají se čepy častěji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.10 17:31

jo jo, je to úplně normální. Jsou to čepy na madlích, dokáže od nich pěkně bolet v krku - ta mandle se pak musí zmáčknout a to špatné dostat ven. Možná by pomohla nějaká kloktadla, nevím. každopádně na to má vliv to, jak máš mandle zvrásněné - pokud hodně (asi po nemocech), dělají se čepy častěji.

• Citovat
  • Upravit
13503
3.10.10 18:24

Jak uz je tu napsano,jsou to cepy,taky je obcas mam,delaji se na mandlich.Zajdi si na ORL na stery,celkem casto to dela streptokok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí