Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
BaraDolezal píše:Angua píše:Jednou to proste prijit musiBaraDolezal píše:Jo, to dělám, on se směje, vtahuje to dovnitř a prdí pusou
Ja bych proste porad dokola, pekne v klidku a vesele, opakovala, co po diteti chci… az dospeje do toho stadia ktere je ke smrkani potreba, proste to pochopi![]()
![]()
Tak asi holt ještě nedospěl, no
Věřím tomu
Koneckonců neznám nikoho, kdo by neuměl smrkat, že jo ![]()
Kromě synovce od Vereniky, doufám, že to není zas nějaký nový trend ![]()
I ten synovec k tomu driv nebo pozdeji dojde!!!
I kdyz jeden nas kolega v praci taky nesmrkal, jen popotahoval… zabit maaaalo!!! ![]()
Len-til-kah píše:Conie píše:My máme takové už dva. Resp. ten kousek, co bude mít v srpnu pět, se to kolem čtyř a půl let JIŽ naučil. Tříletý provozuje to, čemu kamarádka říká samoobslužný trolejbus (sople nechat stéct až do pusy a oblíznout
Je tu někdo, kdo má také tak staré děťátko, které se neumí vysmrkat nebo máme jedinečný exemplář ??).
Absolutne stejny
vcetne trolejbusu, hnusny ![]()
Nepomaha zacpavat dirku, ucit foukat na pericko, do vody, prdlajs, furt prdi pusou
(tri roky ma dnes
)
Dekujem, to jsem nepsala, aby se mu gratulovalo
ale jako ze je dnes triletak a neumi smrkat
![]()
ZelvaVeruna píše:
Dekujem, to jsem nepsala, aby se mu gratulovalo![]()
![]()
ale jako ze je dnes triletak a neumi smrkat
![]()
kdybychom nechteli, neprejeme ![]()
Angua píše:BaraDolezal píše:Angua píše:Jednou to proste prijit musiBaraDolezal píše:Jo, to dělám, on se směje, vtahuje to dovnitř a prdí pusou
Ja bych proste porad dokola, pekne v klidku a vesele, opakovala, co po diteti chci… az dospeje do toho stadia ktere je ke smrkani potreba, proste to pochopi![]()
![]()
Tak asi holt ještě nedospěl, no
Věřím tomu
Kromě synovce od Vereniky, doufám, že to není zas nějaký nový trendKoneckonců neznám nikoho, kdo by neuměl smrkat, že jo
Já myslím,že trend to nebude.On je totiž úplně nemožný ![]()
Asi se dříve naučí smrkat ty děti co mají častěji rýmu ne? ![]()
Já mám skoro 4 letýho a smrkat se naučil asi před třemi měsíci. Zkoušeli jsme naučit různými technikami ale prd platný. Nakonec zabralo foukat nosem jako slon na moji ruku
několikrát mě posmrkal a pak už to šlo. Prostě mu to najednou šlo. Odsávání vysavačem fakt nehrozilo, to byl takovej záchvat u toho že jsem to vzdala. Prosdtě jsem do doby než se to naučil utírala pořád svíci u nosu.
verenika píše:
Asi se dříve naučí smrkat ty děti co mají častěji rýmu ne?
Taky si myslím… Samík má rýmu tak 1× za čtvrt roku, takže i když by se to při jedné naučil, tak do té příští to v jeho věku zase zapomene ![]()
Angua píše:verenika píše:Taky si myslím… Samík má rýmu tak 1× za čtvrt roku, takže i když by se to při jedné naučil, tak do té příští to v jeho věku zase zapomene
Asi se dříve naučí smrkat ty děti co mají častěji rýmu ne?
To náš má rýmu snad celoročně
Taky smrká od dvou let,jěště dneska když řeknu odsávačka se klepe strachy jak ratlík
![]()
taky mu bylo vyhrožováno,že pokud nebude smrkat,že budem odsávat ![]()
Maminky jak na tom se smrkanim byly vaše dítka ve 3 letech? Malá má tři a tři měsíce, od září ve školce no a dneska na mě nabehla učitelka ať trénujeme smrkani, že už to má umět, že oni základní hygienické návyky neučí, to je na rodičích, no připadala sem si jak kdybych na dceru kaslala…
Dcerka má dysfazii takže některé věci nám jdou trochu pomaleji a smrkat se vlastně ani neměla kdy naučit, první poradna rýma až teď ve školce
jak to šlo u vás? Momentálně si přej malá dojde pro kapesník, ale jen se utre a nevysmrka… A když ji chtějí pomoct tak fouká pusou, přitom teď byla týden s tou rýmou doma a normálně frkala nosem
já vím že oproti jiným věcem je tohle malichernost ale já se fakt ráno připadala jak když svy dítě zanedbavam ![]()
Já syna naučila konečně smrkat až teď a to mu 4 roky a měsíc, nedával to, kdykoli jsme se o smrkání pokoušeli tak to skončilo hysterickým záchvatem. A i teďka je to operace na 10 minut, kde je potřeba ho slovně pomalu navádět k tomu co má dělat. Do školky chodí teď od září a učitelky tam dětem se smrkáním pomáhají úplně normálně, jenom vždycky při vyzvednutí řeknou co by se mělo trénovat a s poznámkou, že ale kvůli tomu nemáme na děti moc tlačit.
Obe dve deti smrkaji cca od 2 let. Tchyne pracujici ve skolce rika, ze jsou vyjimkou. Spousta deti to pry jeste ve 4-5 neumi. Az nebude mit rymu, da se trenovat formou hry ![]()
Dcera uměla velice dobře smrkat v roce a půl, syn to pochopil kolem dvou let. Má se to právě trénovat, když je dítě zdravé… Musí pochopit, že správně se nadechuje nosem a ne ústy… Dobré jsou třeba dětské flétničky, popř. zkusit nosem sfouknout lehoučkou kuličku ze stolu (prostě to naučit formou hry). Jinak ale syn se to naučil, když měl rýmu - měl radost, že mu při smrkání z nosu něco vyfoukne…