Smrt miminka bez důvodu

Anonymní
15.7.20 13:46

smrt miminka bez důvodu

Ahoj, zajímalo by mě kolik tady je maminek, co jim miminko umřelo ještě v bříšku a nevědí proč, respektive všechny výsledky vyšli dobře, a přesto k tomu došlo…ptám se protože jsem o miminko přišla v 19tt, předčasný odtok plodové vody a doteď nevíme proč, genetika, imunologie v pořádku, žádný zánět se nenašel… prostě vše vypadalo ukázkově a stejně to tak dopadlo :(

Děkuji…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9935
15.7.20 13:48

Osobní zkušenost díky bohu nemám, ale mám kamarádku, která přišla o plod v 24tt, též „bezdůvodně“, resp nic nenašli. Dneska má už 2 děti a naprosto zdravé (pohodová těhotenství)
EDIT.: je mi líto, co se ti stalo, musí to být hrozné, nicméně jsou lidé, kterým zemře novorozenec, malé dítě…a to musí být teprve hrozné. Máme rodinného známého, jejich dcerka zemřela 2dny po porodu. Paní rodila akutním císařem, byla na JIP ani malou nikdy neviděla. Musela to pro ně být šílené. Dědeček od nich má dodnes tajně v trezoru schované fotky té maličké a neví jestli je snaše ukázat nebo ne. Naštěstí dneska mají též 2 krásné děti. Nechci aby to vypadalo, že tvojí situaci zlehčuji, ALE věř mi, že strach o dítě/miminko je nesrovnatelně větší, než strach o plod v bříšku.

Příspěvek upraven 15.07.20 v 14:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
15.7.20 13:49

Zkušenost nemám, mrzí mě, že se ti to stalo. Měla by tu být uzavřena skupina prázdná náruč. Tak zkus tu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
15.7.20 14:03

Jestli chceš, napiš mi zprávu, potkalo mě úplně to samé jen o týden později, dnes je to přesně půl roku :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22878
15.7.20 14:06

To mě mrzí :,(
Nikoho neznám, já potratila v 11.tt a dneska mám 2 krásné holky, říkala jsem si, že to tak asi mělo být. Po potratu jsem otěhotněla 6 měsíců po, je to dlouhá doba, ale věřím, že se vám brzy zase zadaří a bude vše v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.7.20 14:18
@Kotatko03 píše: … dcerka zemřela 2dny po porodu. Paní rodila akutním císařem, byla na JIP ani malou nikdy neviděla. …

Tak tohle je tedy naprosto příšerné. To je takové to „matka si musí odpočinout, nestíháme nosit na kojení, miminko musí být v inkubátoru ble ble“, ani si to neumím představit :,(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
15.7.20 14:25
@Lucie_Sx píše:
Tak tohle je tedy naprosto příšerné. To je takové to „matka si musí odpočinout, nestíháme nosit na kojení, miminko musí být v inkubátoru ble ble“, ani si to neumím představit :,(.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o naše dobré známé, prožívali jsme to tak nějak s nimi a opravdu si sáhli na dno. Pán když se to dozvěděl, psychicky se složil. Před nemocnicí málem vlítl pod auto, zkrátka zatmění. Naštěstí to dopadlo dobře, chudák ženská, přišla o dceru a ještě by mohla přijít o chlapa…
Na duhou stranu dneska oba dva říkají, že to nesmírně posílilo jejich vztah. Chodili k psychologovi, který je naučil jak s tím žít a je vidět že jsou šťastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
15.7.20 14:31
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě kolik tady je maminek, co jim miminko umřelo ještě v bříšku a nevědí proč, respektive všechny výsledky vyšli dobře, a přesto k tomu došlo…ptám se protože jsem o miminko přišla v 19tt, předčasný odtok plodové vody a doteď nevíme proč, genetika, imunologie v pořádku, žádný zánět se nenašel… prostě vše vypadalo ukázkově a stejně to tak dopadlo :(Děkuji…

To mě mrzí :,( taky se to už nikdy nedozvíme, bohužel, i když se o tom vůbec nemluví, tak je to časté :( příště už se dočkáš, neboj :hug: my se dočkali po roce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
15.7.20 14:59

Já jen ve 12tt, ale znám dvě ženy, jedna o mimčo přišla ve 40tt a druhá ve 36tt. Ani u jedné z nás se nepřišlo na to proč. Vsechny už máme děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
15.7.20 15:00
:(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2523
15.7.20 15:06

Nekdy umí být osud opravdu krutý a hlavně nejhorší je, že odpověď proč se to tak stalo nikdy vlastně člověk nedostane. Nejdůležitější je vědět, že každá bolest jednou prebolí ať je sebevětší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.7.20 15:07

@Kotatko03 vím že přijít o již narozený dítě je ještě horší, ale popravdě…nedokážu si to představit ….. dva měsíce jsem byla na práškách…těhotenství bylo přes IVF, čekali jsme na toho prďolku přes 2 roky…a pak to takhle vzdá… :( navíc…nastupovala jsem po šestinedělí do nové práce… za paní která odcházela na mateřskou… před měsícem se vrátila… holčička ji umřela právě týden před termínem… udělali ji císaře, ale miminko už nezachránili… je to hrozný… že se tohle děje… :(

• Citovat
  • Upravit
137
15.7.20 18:27

A já mám osobních zkušeností až moc. Před 4 roky jsem měla úraz ve 29.tt s dvojčaty. Rovněž po IVF. Jedná holčička umřela po třech dnech, druhá po pěti. Solidně nadávkovaný stres a bolest. Rok poté, se embryo nešťastně rozdělilo na mono mono dvojčata. V 17.tt , opět holky, se navzájem uškrtily na pupeční šňůře. Další akutní sc. A nyní máme čerstvě rok a půl starého chlapečka, který nám všechnu bolest vynahrazuje :) dneska už s úsměvem říkáme, že máme pět dětí z toho jedno živé…
Jak už psala Xavierka, všechna bolest přejde. Jen je potřeba prostě bojovat! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
E92
124
15.7.20 20:31
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě kolik tady je maminek, co jim miminko umřelo ještě v bříšku a nevědí proč, respektive všechny výsledky vyšli dobře, a přesto k tomu došlo…ptám se protože jsem o miminko přišla v 19tt, předčasný odtok plodové vody a doteď nevíme proč, genetika, imunologie v pořádku, žádný zánět se nenašel… prostě vše vypadalo ukázkově a stejně to tak dopadlo :(Děkuji…

Ahoj, ja prisla o miminko v 22.tt… Do te doby bylo vse ukázkové.. Sla jsem s pritelem na 2.screening a tam prisla ledova sprcha.. Absolutne jsem nechápala.. V hlave jsem mela jmena a cekala, ze uz se nix spatnyho nemuze stat.. Nikdy nezapomenu na nemocnici a porod/potrat miminka.. To jak jsem se citila a potom to sestinedeli.. Nemohla jsem spat, nemohla jsem fungovat, mesic jsem byla doma.. Kdyz jsem sla treba jen nakoupit do obchodu a videla nejakou cizi maminku s malym miminkem, mela jsem slzy v ocich.. Nechtela jsem o miminku ani slyset a neumela jsem si predstavit, ze jeste nekdy budu tehotna.. Ale.. Bude lip, ver mi, vim o cem mluvim.. Cekame jeste na vysledky pitvy, nechavam telo odpocivat a za 3 MS to zkusime znovu.. Zmenila jsem doktorku, ziskala si mou duveru a slibila, ze me pohlida.. A tak se snazim myslet pozitivne a doufam, ze uz to bude s dobrym koncem❤️️ a miminko si nas najde :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.20 07:04

@ExHanča.v a může ta bolest vůbec nekdy přejít? Mě přijde že ne… :( zažila sis toho teda opravdu dost a smekám před tebou, že jsi to po tom všem nevzdala… kéž bych byla taková bojovnice jako ty… :( já přemýšlím jestli to nevzdat už teď … :/ nedokážu si představit že bych přišla o další… :( zároveň ale…cítím že nás to s přítelem posunulo uplně někam jinam…víc si rozumíme, navzájem se víc respektujeme… je to ted mezi námi prostě uplně jiné, tak už jen kvůli němu…do toho asi znovu pujdu a budu doufat, že to nedopadne stejně… :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty