Smrt při porodu

Anonymní
20.7.17 22:02

Smrt při porodu

Potřebuji se Vám holky vyspovidat. Je to dva měsíce, co mi při porodu zemřela kamarádka. Rodila plánovaným císařským řezem. Miminko viděla, všechno bylo v pořádku. Pak par hodin na to dostala embolii a doktorum už se ji nepodařilo přivézt zpět. Jsem teď ve fázi, kdy se s přítelem snažíme o miminko a já dostávám čím dal větší strach, ze otehotnim a potká mě stejný osud jako mou kamarádku. Znaly jsme se od školky, bydlely kousek od sebe…jsou to dva měsíce a teprve teď jsem schopna o tom mluvit. Ale i tak to není jednoduché. Bojím se. Na jednu stranu se každý měsíc těším na dvě čárky na testu a ba druhou mám strach ze je tam opravdu objevim. Jsem zoufalá…prosím anonym, je to pro mne moc citlivé.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30964
20.7.17 22:08

Driv se rikalo, ze tehotna zena si nosi smrt pod srdcem. Dnes je to velmi ojedinele, ale bohuzel ne vymicene. Nesmis se tim nechat odradit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14940
20.7.17 22:08

To je moc smutné. Ale nenech se strachem ovládnout. Některé deti se narodí předčasně nebo nemocné a taky si to žena toužící po dítěti nesmí připouštět. Daleko častější jsou příběhy se šťastným koncem. Kamarádčiny rodiny je mi moc líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.17 22:11

Je mi moc lito tragickeho osudu kamaradky a jeji rodiny. Ale pravdepodobnost, ze Te potka to same, je tak nizka, ze bych se snazila svou uzkost racionalne prekonat. Mnoooohem pravdepodobnejsi jsou jine tragicke scenare, ktere Te nikdy nenapadly. A s nejvetsi pravdepodobnosti bude vse uplne v poradku a nestane se Ti vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.7.17 22:12

:hug: Bohužel se to stává. Já to zažila u sestřenice od kamarádky, rodila své třetí dítě a taky zemřela na embolii, a to měla přirozený porod bez komplikací. Prostě je to osud. Stejně tak, jako když někoho srazí auto na přechodu. Nejde jinak, než to takhle brát, pač to by se musel člověk bát i vyjít ven. A myslím, že úmrtí při/po porodu je pořád míň pravděpodobné než možnost, že nás srazí auto.
Přeju, ať se vám brzo zadaří a snaž se tímto netrápit.

• Citovat
  • Upravit
31672
20.7.17 22:12

To je mi hrozně líto :hug: občas se i takový věci stávají, ale naštěstí hodně výjimečně, stejně tak člověka může člověka srazit auto, když jde po ulici. :? Nenech se tím odradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
20.7.17 22:13

Byla by to veliká náhoda, kdyby se ti stalo to samé…Musíš tuto tragédii vytěsnit z mysli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.17 22:14

Ta nestastna nahoda vzala kamaradce zivot. Nedovol, aby se ta tragedie jeste odrazila v Tvem osobnim zivote, znoznila Ti byt stastnou mamou nebo si uzit radost z tehotenstvi. Tim by byl jeji dopad jeste vetsi a to by bylo smutne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19198
20.7.17 23:05

Já se celé těhotenství a pak i porod bála jen a jen o malou. Nikdy jsem nepřemýšlela o tom, že by se mohlo něco stát mě. Za to teď se bojím, aby se mi něco nestalo a malá tu nezůstala beze mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
20.7.17 23:11

Podivej se, jestli by ti nepomohla Emotional Freedom Technique (EFT), muzes si ji delat sama podle youtube, kde je spousta navodu. Je zamerena na odstranovani negativnich myslenek a strachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
21.7.17 00:10

To je smutné a chápu, že to s tebou zamávalo. Ale, jak píší i další, je opravdu malá pravděpodobnost, že se ti stane totéž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
21.7.17 00:43

To je moc smutne a poc me to mrzi. Uprimne chapu tvou obavu, ted bych ji taky mela. Ale to si nepripoustej, jinak by ses z toho zblaznila. V dnesni dobre moderniho lekarstvi to bude vse v poradku si myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
21.7.17 08:40

Nepripoustej si to. Musis myslet pozitivne.Je spousta veci co se ti muzou stat kazdy den a ani o nich nepremyslis.
Ja mela embolii ve 20 letech.Pri tehotenstvi jsem ani nepomyslela na to ze by se mi to mohlo stat znova a mam za sebou dve tehu. Lecim se s vysokym tlakem takze spis jssm se bala abych ten napor dala.
Je mi moc lito co se stalo kamaradce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky