SMS z dovolené - účtování

16631
8.7.13 21:41

SMS z dovolené

Dobrý večer,

chtěla bych se zeptat, protože mi to nyní hodně vrtá hlavou. Byli jsme v zahraničí - odesílala jsem sms z chytrého telefonu / Samsung G. mini / - nikdy se mi nezobrazuje kolik tam mám znaků - vím, že u minulého se mi ukazovalo - např. 200znaků -) 2sms. Nyní mi i víc znaků odešle v jedné sms - jednou to pípne i adresátovi a já to taky čtu jako jednu na displeji - kolik si účtuje operátor? Díky moc za zkušenosti - do internet. účtu nyní nemůžu, ale zítra naklušu na prodejnu, tak jsem se jen chtěla zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13073
8.7.13 21:45

Tak to záleží na tom z jaké země, jakýho máš operátora, jaký tarif… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
8.7.13 21:47
@tamata píše:
Tak to záleží na tom z jaké země, jakýho máš operátora, jaký tarif… :nevim:

Aha - posílala jsem z Chorvatska a mám O2. Tarif nějaký zvýhodněný - ten by na to snad vliv mít neměl ne? Vím, že sms jsem měla za 12.90Kč - protože mi přišla oznam zpráva, ale pokud je u tohoto tel. zpráva delší než 160 znaků, ale vleze se do 1sms - poslání / jedno pípnutí, jedna kolonka na displeji / bere se to i finančně jako jedna a nebo dle znaků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
8.7.13 21:51

@Navli sms se počítá podle počtu znaků, jak přesáhneš, tak platíš za další. Jinak ten tarif by na to měl mít vliv spíš opačnej, buď to budeš mít stejný jako lidi, co dobíjí nebo spíš možná levnější.
Jinak ti moc nerozumím. Ale mě taky třeba telefon pípne jednou, pošlu to taky jen jednou, ale je to účtovaný jako 2 sms, protože to má víc znaků než kolik se vejde do jedné sms. To jak se to na kterém telefonu zobrazuje na to vliv nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
8.7.13 21:51

Dle znaku, 1sms=160znaku, bez hacku a carek nad posmeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
8.7.13 21:52

Ale 12,90 je teda nějak moc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
8.7.13 21:53
@tamata píše:
@Navli sms se počítá podle počtu znaků, jak přesáhneš, tak platíš za další. Jinak ten tarif by na to měl mít vliv spíš opačnej, buď to budeš mít stejný jako lidi, co dobíjí nebo spíš možná levnější.
Jinak ti moc nerozumím. Ale mě taky třeba telefon pípne jednou, pošlu to taky jen jednou, ale je to účtovaný jako 2 sms, protože to má víc znaků než kolik se vejde do jedné sms. To jak se to na kterém telefonu zobrazuje na to vliv nemá.

Díky, tohle jsem chtěla vědět. Takže to jak mi to telef. zobrazí je jedno - důležité jsou znaky. Pěknou dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
8.7.13 21:54
@Navli píše:
Díky, tohle jsem chtěla vědět. Takže to jak mi to telef. zobrazí je jedno - důležité jsou znaky. Pěknou dobrou noc

jj, přesně tak :palec:
Dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
8.7.13 21:54
@tamata píše:
Ale 12,90 je teda nějak moc :think:

12.10Kč, promiň upsala jsem se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
8.7.13 21:55
@Navli píše:
12.10Kč, promiň upsala jsem se.

stejně je to moc, to je spíš cena za MMS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
8.7.13 21:56
@tamata píše:
stejně je to moc, to je spíš cena za MMS

MMs 9.60Kč opravdu mi to takhle operátor poslala v oznam sms při přejetí hranic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
8.7.13 21:58
@Navli píše:
MMs 9.60Kč opravdu mi to takhle operátor poslala v oznam sms při přejetí hranic

no zeptej se na tý prodejně, je divný aby sms stála víc než MMS :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11966
8.7.13 22:02

U nekterych tarifu to tak byva, proto se vyplati posilat mms, vejde se tam mnohem vic textu a je to levnejsi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.7.13 23:04

@Navli
To je sila, ja mam vsude po evrope 2,50 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
8.7.13 23:08

@Navli
Jinak mam jiny smartphone a taky se mi neukazuje pocet znaku, ale kdyz se blizim konci, tak najednou to zacne odpocitavat znaky do konce prvni SMS - 9, 8, 7… A pak to jede klasicky dal, jako by jedna dlouha SMS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová