Sňatek v Africe

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4697
1.7.11 12:43
burgundy píše:
Adia píše:
Zdravím všechny lidičky…Nedávno se mi můj kamarád svěřil,že udělal asi velkou chybu a že neví co bude,proto píšu sem a doufám,že mi někdo poradíte.Je to asi rok co měl přítelkyni,která byla trochu na peníze,ale kamarád nemohl sehnat práci…Proto mu našla jednorázový přivýdělek.Kamarád dostal do ruky letenku směr afrika a překladatelku.Když doletěli konala se hostina a svatební obřad s neznámou africkou slečnou.Když se vrátil do Čech dostal na ruku 30tisíc a oddací listy.Ale pak se dozvěděl,že se jedná o podvod,což předtim netušil.Nyní se dozvěděl,že překladatelka,která tam byla snim,je právě ve vyšetřovací vazbě,a najednou se mu ozval člověk který vše zorganizoval,že chce 2500euro nebo ten oddací list,jinak prý pošle policii.Co si o tom myslíte?Můj kamarád je ztoho hrozně špatný neví na koho se obrátit,nebo jak se zachovat.Prosím pište!!!
to si děláš srandu :?: :lol: On jel do afriky, oženil se s cizí ženskou kterou nikdy předtím neviděl, domluvil se na rozvodu za 2 roky a netušil že je to podvod?? Hmmm :think: Uhrala bych to na nesvepravnost :lol: :lol: :lol:
:lol: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
1.7.11 12:46

Tak v dnešní době je už asi sňatek z rozumu trochu zbytečný, u nás se trvalý pobyt dává a po dvou letech a přechodnému opravdu předchází výslech obou. Absolvovala jsem to s manželem - Maročan (jsme ale spolu z lásky). Otázky typu, co jste jedli, kde spíte, kosmetika atd., opravdu jako ve filmu. Pak teprve udělují přechodný pobyt. Takže frajerce je to stejně k ničemu a kámoš má dvě možnosti - buď to nechat být a riskovat, že na něj přijdou, případně si na něj budou všichni příbuzní žádat o víza a zdrhat kamkoliv do Shengenu, nebo jít na Cizineckou a tam přiznat, že byl blbej. Já bych šla na policajty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
1.7.11 12:48

A kde se brali? To se dělá běžně, když jsem pracovala na letišti, měli jsme tam denně cikánky, co letěly do Nigérie jen s kabelkou a nám bylo jasný, co tam jedou dělat…
Promiň, ale to kamarádovi nedošlo, že může mít problémy? Já mám manžele z Nigérie a než dostal trvalý pobyt, tak nás věčně chodili kontrolovat, jestli spolu žijeme a chodili jsme na výslechy. Někdy si říkám, že se byla blbá a taky si mu neřekla o peníze :-) ale 30 tísích je teda hoooodně málo. Vím, že se platilo kolem 90.
Manžel teď říkal, že zavřeli nigérijce, který sprostředkovával svatby a to že se vzájemně práskají na cizinecké je normální.
A on je v kontaktu s tou manželkou? Manžel mi říká, že kdyby kámoše kontaktovala policie, tak ať jim řekne, že manželku miluje, že se seznámili na netu. Že policie nejde po takových jako je kámoš, ale spíš po těch, co to organizují. Ale může to být jinak, nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
1.7.11 16:25

nooo hlavně se mi nezdá platnost sňatku, vždyť to není jen tak brát si cizince a ještě v cizině, je kolem toho dost papírování…ať se bonzne pokud se bojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
1.7.11 18:33

v kontaktu sní právě,že není.Viděl jí na tý svatbě a pak už ne…nejde nějak požádat o rozvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
1.7.11 20:47
Adia píše:
v kontaktu sní právě,že není.Viděl jí na tý svatbě a pak už ne…nejde nějak požádat o rozvod?

a ani neví kde tam bydlí, bydlela? něco o ní blíž? jen svatba? že by jako přišel na cizinecké a dělal že o ní nemá zprávy, jak jí moc miluje a bojí se atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
1.7.11 20:57

já vím,že je ti kamaráda líto a chceš mu pomoct,ale já se tu chlámu jak blbá..tvůj kamarád vychodil základku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
1.7.11 21:47
kubykula píše: že by jako přišel na cizinecké a dělal že o ní nemá zprávy, jak jí moc miluje a bojí se atd…

No nebo zkusit tohle…
Já bych se poradila s někým fundovaným, co dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
1.7.11 22:57

No myslím, že si za ne moc peněz přidělal pěkný starosti. Kamarád si takhle vzal kvůli papírům cikánku, pak se chtěl rozvést a nemohl ji najít. Trvalo mu to snad rok, než jí našel a donutil k rozvodu. STálo ho to hodně času a peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
1.7.11 23:25

na kamarádové místě bych přitvrdila, kdyby ho zase přišel vydírat že chce 2500eur tak bych řekla že zajdu na tu policii sama. je blbost, že po něm chcou oddací list, je jim k ničemu. prostě ví, že kámoš je holt blbej tak to zkouší :nevim:
Ať se spojí s právníkem a skusí to uhrát na neplatné manželství z důvodu vady právního úkonu :nevim: http://www.pravnik.cz/…zelstvi.html
Každopádně, určitě s tim dělat něco jde, ale kámoš by si měl sebou asi vzít někoho chytrého kdo bude na něj dohlížet :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
2.7.11 17:33

No, ale když s ní není v kontaktu, tak bych to hrála na anulaci sňatku, že nedošlo k naplnění… stejně se musí rozvést, jinak se nebude moct oženit znovu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
etatinek
3.7.11 13:24
Adia píše:
Zdravím všechny lidičky…Nedávno se mi můj kamarád svěřil,že udělal asi velkou chybu a že neví co bude,proto píšu sem a doufám,že mi někdo poradíte.Je to asi rok co měl přítelkyni,která byla trochu na peníze,ale kamarád nemohl sehnat práci…Proto mu našla jednorázový přivýdělek.Kamarád dostal do ruky letenku směr afrika a překladatelku.Když doletěli konala se hostina a svatební obřad s neznámou africkou slečnou.Když se vrátil do Čech dostal na ruku 30tisíc a oddací listy.Ale pak se dozvěděl,že se jedná o podvod,což předtim netušil.Nyní se dozvěděl,že překladatelka,která tam byla snim,je právě ve vyšetřovací vazbě,a najednou se mu ozval člověk který vše zorganizoval,že chce 2500euro nebo ten oddací list,jinak prý pošle policii.Co si o tom myslíte?Můj kamarád je ztoho hrozně špatný neví na koho se obrátit,nebo jak se zachovat.Prosím pište!!!

Počkéj, co je to za cocotinu?? 8-o 8-o Jako, déj mi 2500 euro nebo oddací list, jinak půjdu na policii?? A to jako proč?? Nemělo by to být spíš tak, že déj mi 2500 euro a já ti dám oddací list (který by ten dotyčný měl), na co mu bude jeho oddací list?? Ten bych teda za žádnou cenu nedával z ruky… A na policii bych šel já a prásknul toho chlápka - hlavního organizátora, ten z toho měl největší prachy, protože ta překladatelka, to byl jen takový prostředník a nezaslouží si sedět jen ona sama, ale hlavně ten chlap, co na tom bral 100-200% provize!! :cert: :cert:

Takže pošli svýho kamaráda na policii a to hned, a ať se přizná, že udělal pěknou pitomost, a ať jim tam řekne všechno po pravdě a všechny lidi jmenuje a dostane třeba jen podmínku a nebo vůbec nic… Vždyť oni ho napálili… A pokud o tom nevěděl od začátku a zavezli ho tam a postavili před hotovou věc… Sám v cizí zemi, neuměl jazyk a byla to jeho jediná šance jak se dostat zpátky domů… No sice s tím jde trošku pozdě, ale možná by se to dalo nějak uhrát ještě… :think: :nevim:

Právník by určitě poradil víc, ale to bude stát další peníze… Tak pokud je má, tak směle do toho, protože dát tomu týpkovi 2500 euro, oddací list a dělat, že nic, je ta nejhorší varianta… Pokud by šel na ty policajty, tak by ten sňatek určitě anulovali… A měl by po problému… :wink: :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky