Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Buď ráda, že nemáš ducha na testu, zklamání by bylo mnohem větší. Jinak Dr je rozumná, ty testy můžou napovědět.. jinak zkoušela jsi kontryhelovy čaj?
u mě nefungovalo nic jiného
bez něj jsem má neměla 2 roky ![]()
Kontryhelový čaj mám doma, ale přiznám se, že jsem si ho ještě nikdy neuvařila. Nevím totiž, jak ho davkovat, našla jsem na netu různé názory. Chci otěhotnět, ale zároveň i potřebuju upravit cyklus. Tudíž nevím jestli ho pít pořád, nebo jen v první polovině cyklu?
@Kot.Packowy píše:
A už nejsem anonym 😅
No a není to zas až taková tragédie ne?:D každopádně zkus testovat za pár dní
já měla vždy pozitivní test až tak týden po vynechání;)
@Šílená Bafunka píše:
No a není to zas až taková tragédie ne?:D každopádně zkus testovat za pár dníjá měla vždy pozitivní test až tak týden po vynechání;)
Už dnes jsem 20. DPO, takže to nevidím moc reálně, ale zkusim test ještě za dva dny, třeba se poštěstí:) Jestli bude negativní, zavolám doktorce co a jak. Bojím se, že to bude jako loni cysta, která brání menstruaci ![]()
@Kot.Packowy píše:
Už dnes jsem 20. DPO, takže to nevidím moc reálně, ale zkusim test ještě za dva dny, třeba se poštěstí:) Jestli bude negativní, zavolám doktorce co a jak. Bojím se, že to bude jako loni cysta, která brání menstruaci
Někdy se to stává
musíš být trošku optimistická! ![]()
@Šílená Bafunka píše:
Někdy se to stávámusíš být trošku optimistická!
Děkujuuu ![]()
Zdravím, setkal se někdo z vás s tímhle případem?
Bude mi 26, jsem skoro 2,5 roku po porodu. Menstruaci jsem mívala 24 dní velmi pravidelně, měla jsem i potvrzenou ovulaci ze STM. Brala jsem před tím antikoncepci několik let a cyklus se srovnal rychle, otěhotněla jsem hned další cyklus, bohužel jsem potratila.
Pak jsem otěhotněla znovu po pár měsících, po porodu jsem si nechala předepsat antikoncepci pro kojící, která se brala v kuse bez pauzy, takže v té době jsem tedy neřešila, kdy a jak krvácím a bylo to nepravidelné nebo vůbec.
Březen 2024 jsem vysadila antikoncepci s tím, že bychom chtěli druhé dítko. V květnu jsem ukončila kojení. Začala jsem brát vitamíny, gynex kapky na srovnání cyklu, protože jsem čekala, že tělo bude trochu zblbnuté. První cyklus po vysazení 63 dní, pak 23 dní (tak jsem si říkala, paráda, začíná se to srovnávat) a pak nic. Čekala jsem 90 dní, až jsem nakonec zašla k doktorce na vyvolávací injekci. Další cyklus opět nic, po 55 dnech jsem šla k doktorce na další injekci. Říkala jsem jí, že bych ráda druhé dítko, dostala jsem na 4 měsíce Duphaston na srovnání cyklu, tak po něm krvácení chodilo po vysazení pravidelně. Do toho jsem ještě brala Inofolic a další vitamíny. Teď první cyklus bez duphastonu a dnes 33 dní a menstruace nikde a neřekla bych, že se zdaleka vůbec blíží. Takže jsem bez pomoci injekcí nebo prášků dostala menstruaci za skoro rok jen 2× samovolně. Druhá doktorka mi naposledy na kontrole řekla, že hranice na snažení se otěhotnět posunuli na 2 roky u mladších párů a vlastně ať přijdu, až ta doba uplyne, že neví co se mnou a vše se zdá v pořádku, byla jsem tam před 3 týdny na folikulometrii, na kterou mě poslala první doktorka, že chce vidět jak to tam probíhá, ale datumově jsem se s první doktorkou nesešla. Druhá doktorka mi řekla, že buď akorát proběhla ovulace nebo mi praskla cysta. Tvoří se mi cysty pravidelně, samovolně praskají nebo mizí za pár měsíců. Teď jsem si volala o termín, že mi opět nepřišly měsíčky, těhotenský test je samozřejmě negativní a já už vidím, jak ta doktorka už bude zase koukat, že neví co se mnou, píchnou mi agolutin a bude vyřešeno a za další cyklus tam budu moct běžet znovu zase pro agolutin, protože duphaston už nechci, nebylo mi po něm vůbec dobře.
Už jsem z toho unavená, od září skoro co měsíc k nim běhám, samotnou mě tam nebaví furt chodit, řešit hlídání pro dítě a zabíjet tím čas. Dítě bychom druhé chtěli, ale je jasné, že když mi nefunguje ani normálně cyklus tak, jak má, tak těžko přirozeně otěhotním, když pár měsíců to trvalo i s pravidelným cyklem u prvního. Už jsem z toho docela zoufalá, říkala jsem si po poslední návštěvě, že otěhotnění řešit s doktorkou nebudu, že tomu nechám volný průběh. Ale opět prostě nepřišla menstruace a nechci zase čekat dokud to nebude 90 dní a nakonec u doktorky skončím i tak.
Moje otázka teda zní, nemůže se třeba jednat o předčasnou menopauzu? Nebo může pořád tělo být takhle mimo z antikoncepce ještě po roce nebraní? Nebo jít na nějaké vyšetření jinde než k mému gynekologovi? Nebo co se může dít, že prostě menstruace samovolně nepřichází?
@Anonymní píše: Více
Změnit doktorku? Toto fakt není normální, co se ti s cyklem děje v tak mladém věku.
Já jsem proti tobě stará a cyklus mám celý život pravidelný (HA jsem brala krátce pár let jen cca od 19 do 24, pak už nikdy ne). Dokonce i když mi vzali jeden vejcovod a vaječník a bylo mi už 36, pořád pravidelná MS. Otěhotněla jsem ve 37 hned, jak jsme se začali snažit (ale potrat), pak znovu za 2 měsíce - a vše ok.
Teď bychom taky chtěli druhé dítě a nedaří se už víc jak rok a půl, ale to je tím věkem u mě (40+). V tomto případě je mi už pravidelná MS asi málo platná, když jsou „špatná stará“ vajíčka, jak všude čtu.
Nicméně - v mladém věku je fakt divné MS nemít, nebo ji mít tak rozházenou. Jak říkám - změnit doktorku. Nenechat se odbýt. Tohle se musí řešit, na vině může být třeba i štítná žláza a jiné věci, co při běžné prohlídce gynekolog nepozná, protože to už není v jeho kompetenci. Pokud ti to není proti srsti, zkusila bych i nějaký CAR (centrum asistované reprodukce). To vůbec neznamená, že musíš jít na umělé oplodnění. Ale udělají ti - vám tam lepší testy a zjistí snad, co se u tebe s tím cyklem děje. Taky tam chodíme. U mě zjistili tu štítnou žlázu, tak teď beru léky. Sama bych to nezjistila, protože to u mě - a u hodně lidí - nemá žádné jasné příznaky. A tohle prostě gynekolog nezjistí. Sice myslím, že mně to už nepomůže, ale tobě určitě ano. Jsi mladá a budeš mít druhé mimčo. ![]()
Přeji hodně štěstí a nedej se odbýt! ![]()
Ahoj všem,
. Prosím anonymně, nikdo o našem snažení zatím neví.
) S Duphastonem mi krásně chodila. Na jaře jsem ho po konzultaci s bývalou p. doktorkou vysadila. Od té doby krásně chodila 27.-29. DC. Od jara jsem ještě teda začala brát Gynex 7 kapek dvakrát denně po 3 týdny. Jelikož se žádný měsíc nezadarilo, od minulého měsíce jsem začala brát i Inofolic. Tyto dva přípravky jsou zde velmi dobře hodnocené, že upravují cyklus. Bohužel, dnes mám 30. DC a menzes nikde. Test negativní. Musím říct, že jsem to obrečela. Ještě dodám, že ovulace tento měsíc určitě proběhla. Byla jsem na preventivce u nové paní doktorky (stěhovali jsme se) a ta mi potvrdila, že ovulace již proběhla, cca. to byl 11. den cyklu myslím.
Nechci se o tom moc bavit s přítelem, aby z toho nebyl smutný a moc na to nemyslel… Strašně moc mě podporuje a taky ví, že k mimču může být dlouhá cesta.
Jdu si tak trochu pro útěchu
Se snoubencem se snažíme od začátku roku o miminko. Příští rok na jaře se bereme, takže okolí říkáme, že miminko bude aktuální až po svatbě, ale.. Vím, nesnažíme se až tak dlouho, ale příteli je 40, mě 31, ale zase mám vývojovou vadu dělohy..Loni jsem brala několik měsíců Duphaston, protože jsem ztratila menstruaci (prvně jsem myslela, že jsem těhotná, ale bohužel
Ani nevím, na co se ptám, spíš bych potřebovala podporu
Jinak nová paní doktorka je skvělá, navrhla mi, že pokud se nezadaři tento měsíc (což se stalo), tak už uděláme spermio, HP a folikulometrii. Jenže k HP potřebuji menstruaci. A mám zkušenost, že jestliže nepřijde 29. DC, tak už nepřijde nikdy (myšleno bez vyvolávačky). Děsí mě to, že za ten skoro rok jsme neměla ani jedné pozitivní test, ducha, nic..
Doufám, že text dává aspoň trochu smysl, dnes to na mě nějak padlo..
Díky moc vsem, kdo si to přečetli a přeji krásnou neděli