Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny načuhující dámy ![]()
Je tu nějaká holčina, která chce mimi, ale nechce, aby se její snažení podobalo honu na čarodějnice? Zkrátka víceméně bez ovulačních testů, sledování toho, kdy máš jakou hustotu či teplotu? Čímž nechci nikoho odrazovat, jen jsem se rozhodla, že se chci nejprve o první mimi pokusit bez zbytečných stresů z toho, že jsem zrovna včera ovulovala a neměla chuť na sex nebo se to nepovedlo hned na poprvé. Což se tenhle měsíc zrovna asi stalo ![]()
@gabousek Taky to nějak nehlídám,,když to příjde tak to příjde..a zatím se daří..i když… ![]()
Ja uz teda mimi mam, ale zdarilo se nam podobnym zpusobem. Rekla jsem si, ze zkusime bez vsech tech veci okolo, kalkulovani plodnych dnu, urcenych poloh, postupu atd. Proste, ze uvidime, ejstli se zadari samo od sebe. Mesic nic, dve mesice nic. Kdyz se nedarilo 3 mesice, tak jsme si rekli, ze to tak asi nepujde, to byl listopad. Ta kjsme si dali predsevzeti, ze od noveho roku to vemem vazne a zacnem teda pocitat atd. No a jeste nez k tomu doslo, tak v prosinci jsem byla tehotna ![]()
Takze podle me, pokud neni duvod, tak proc spechat a stresovat hned od zacatku. Lepsi je si to „plozeni“ uzit ![]()
Je tak to jsem ráda, že nejsem sama, já už se bála, že se to bez toho neobejde.. a jak dlouho se už snažíš nesnažíš? ![]()
No právě, můj chlap pobrekává, že prý se to při jeho smůle povede napoprvé a on si tu volnost chudáček ani neužije.. (nemůžu brát HA) ![]()
@gabousek
no pak si muze uzit jeste hodne volnosti. v tehotenstvi se sex doporucuje ![]()
Já tedy doufám, že těhu bude bez komplikací, protože to by asi nepřežil
Beztak na to určitě přistoupil jen kvůli té vidině, že se nebude muset hlídat.. ![]()
Já to prvních pár měsíců neřešila, nechala sjem to přírodě.
Dělat to cíleně podle mě až tak po půl roce, po roc s pomocí dr.
@rejžička píše:
Já to prvních pár měsíců neřešila, nechala sjem to přírodě.Dělat to cíleně podle mě až tak po půl roce, po roc s pomocí dr.
A povedlo se ti to do toho půl roka?
Kámoška už to nechává 3 roky, což se obávám, že to asi jen tak samo nedopadne.. takže souhlasím s tím, co jsi napsala
Tak jsem na to zvědavá…
Ahoj, ja se take pridam ![]()
ja jsem vysadila HA v rijnu, je tedy pravda, ze ovu testy mam doma v supliku, BT jsem merila asi 14 dni… Behem minuleho mesice jsem si udelala 5× ovu test, no a vysledek?
stale //:D:D:D, takze evidentne bych podle toho mela ovu cely mesic
no a tim jsem se na to uplne vybodla, s merenim BT sem prestala po tech 14 dnech, protoze jsem na to uspesne zapominala…
No a ted…
vzhledem k tomu ze uz 2. tyden cekam na MS, ktera stale nikde, takze mam uzasne rozhozeny cyklus… tt negativni…
a proto se ted hazim tezce do klidu na dite vubec nechci myslet
a asi se nejdriv soustredit na sebe, jinak nevim, jestli se mi MS srovna a vse nastartuje jak ma
proste psychika u me udelala hodne…
a naprosto zbytecne jsem se na tu myslenku upnula
![]()
@gabousek jj, take souhlasim s tim, ze cilene se na snazeni zamerit tak po tom roce, jak jsem pospsala ve svem prispevku, je uplne zbytecne se na to takhle desne upnout ![]()
ja mam tedy kamaradku, ktera tomu nechavala take volny prubeh a 3 roky tedy „stale nic“ a nedavno porodila zdraveho klucinu
takze ono i po 3 letech to prirozene jde… ![]()
Ahoj holky, momentálně mám stejný přístup, bohužel ta honba za miminkem tomu předcházela…
Jelikož ale nechci sebe ani manžela otrávit a sex nám definitivně znechutit, zařadila jsem zpátečku. Ovulace byla cca minulé úterý/středa, manžel byl v práci, pak šel s kamarádama do hospody, tak holt nic nebylo. Pokud se po půl roce nezadaří, pokusím se náš sex nějak nenápadně na ovulaci směrovat. Bohužel už mi bylo 30 ![]()
Jinak, co se týka poloh, tak se neomezujeme a po sexu běžím do sprchy jako normálně.
@jannda ahoj, koukam, ze jsi mela stejny prubeh jako ja… ja ze zacatku si pripadala, jako ze proste do Vanoc bych to „potrebovala“ stihnout, ale telo ukazalo, ze si vse „upravi“ podle sveho… takze jsem take zaradila pomerne dost velkou zpatecku… ![]()