Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zatim to trva paty mesic s pulrocni prestavkou. Tento mesic jsem naznala, ze si ovulacni testy budu delat, abych vedela, ze ovulace probiha a pro vlastni „klid duse“ uz pres mesic beru kyselinu listovou.
Dvě na první pokus, třetí neplánovaně z prerusovanyho styku. Mě stačí jít kolem
![]()
2 roky. Zkoušela jsem všechno. Od ovutestu, mikroskopu po čaje a vitaminy. Nikdy mi nic nevyšlo pozitivně. Dokonce ani tehu test nebyl na 3. pokus úplně vidět. Ani po potvrzení to nebylo vidět jasně.
Možná zabrala trojkombinace čaje baby 4adnicke, malinikove kapky a gel na podporu početí. No, a možná ne
. To už je teď jedno.
Testy jsem si dělala vždy. První těhotenství se povedlo druhý měsíc (nedopadlo a OT byly po celý cyklus negativní
). Druhé těhotenství se povedlo na první pokus, dělala jsem si OT a měřila BT (o syna jsme přišli ve 24tt) a třetí těhotenství se povedlo též na první pokus, opět jsem si dělala OT, a jsem 37tt ![]()
OT doporučuji zn. Livsane, mají je v Benu a často bývá akce 3+1 v balení jich je 7 ks a cena je super ![]()
Do třech měsíců u obou těhotenství, zadne testy jsem si nedelala, to az pak těhotenské..
18 měsíců a měsíc. Testy jsem nedělala, ovulaci na sobě poznám.
Test jsem dělala až těhotenský. Ovulaci jsem neřešila, nepoznám ji, prostě jsme tomu nerozumím chali volný průběh. Přestala jsem řešit HA a hned se zadařilo.
@korn123 Děkuji za radu
z OT nemam žádnou zkušenost, jak často si ho dělat. Ovulaci na sobě nepoznám ![]()
13 měsíců z toho dvě biochemka za sebou..
Ovulaci jsem na sobě poznala.
Ovulační testy jsem dělala jeden měsíc někdy v průběhu, ale spíše pro ujištění.
Ovulaci na sobě poznám.
Zadařilo se 8m po vysazení HA.
Po roce od vysazení HA jsme se začali “snažit”. Nic jsem neměřila. Po dvou letech jsem byla na laparoskopii, jestli jsem ok. Po ni jsem nějakou dobu měřila BT a občas OT. Za další rok jsem otěhotněla mimodělozně. Za další rok podstoupila IVF. Povedlo se na první pokus. Nyní jsem 29tt. Snažení tedy 4 roky bez úspěchu.
Lékaři říkají rok… pak už vyšetření… ovulační testy klidně jo, proč to nepodpořit…
Jinak myslím, že déle než já se tu nesnažil asi Nikdo (13 let, jen na začátku jeden SP v 11 TT), pak adopce, poslali mne na genetiku bohužel až „naposled“, tam se problém konečně objevil…
takže bych se déle než rok snah určitě bez kompletních vyšetření netrápila… mně to vzalo x let radosti ze života…
Dcera nám trvala 5 let. Lituju, že do gennetu jsme šli až po 3 letech. Měli jsme jít už po roce. Jednou to vyšlo tuším 3.iui, ale zamlkle těhotenství… Pak dlouhá pauza a opět nějak 3. A z toho mám svou 2 letou dceru. Teď to zkoušíme zas, 2× iui a nic… Do ivf nepůjdeme. Rozhodli jsme se, že raději ty peníze dáme do malé než na další dítě, kdy není jistota že to vyjde…prakticky jsme oba zdravý. Jen mám ucpaný jeden vejcovod.
I tak tajně doufám, že se povede. Nějak se nedovedu smířit s tím, že by jsme zůstali u jednoho dítěte. Tak mám ještě 3 pokusy co proplácí pojišťovna tak doufám. Jinak držím palce ať u tebe to netrvá tak dlouho
.
@Dou My jsme zdraví taky, já od toho mimoděložním teda už jen na půl, vzali mi vejcovod. IVF vyšlo na první pokus. Doplatek byl ve výši 14tis. Přeji Vám ať se IUI podaří, co nejdřív….
Prosím, jak dlouho Vám trvalo než jste otěhotněly? Dělaly jste si ovulační testy?