Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky ![]()
Mám doma syna 3,5 roku
řeklo jsme si, že mu poridime sourozence ![]()
Před ním, než jsme se snažili sem zjistila konizaci na cipku tak byl menší zákrok
pak bylo vše v pořádku a po 5 měsících sem otěhotněla
těhotenství sem měla komplikované od 18.tydne a i porodila 35+2
od porodů mám nepravidelný cyklus takže vůbec netuším kdy ovulaci čekat používám různé ovulační kalendáře
, na srovnání cyklu užívám 16-25 po menstruací utrogestan po té se hned dostaví mS 2-3 den…sex máme skoro každý 2-3 den a děj se vůle boží:palec:…
Otázka z ní :
Někdo kdo to měl podobně?
Za jak dlouho otěhotněl, jak dlouho trvalo snažení?
A jak zjistit při nepravidelnosti plodné dny? ![]()
Pojďte se trochu podpořit ![]()
@MatkaMama píše:
Ahoj maminky
Mám doma syna 3,5 rokuřeklo jsme si, že mu poridime sourozence
Před ním, než jsme se snažili sem zjistila konizaci na cipku tak byl menší zákrokpak bylo vše v pořádku a po 5 měsících sem otěhotněla
těhotenství sem měla komplikované od 18.tydne a i porodila 35+2
od porodů mám nepravidelný cyklus takže vůbec netuším kdy ovulaci čekat používám různé ovulační kalendáře
![]()
, na srovnání cyklu užívám 16-25 po menstruací utrogestan po té se hned dostaví mS 2-3 den…sex máme skoro každý 2-3 den a děj se vůle boží:palec:…
Otázka z ní :
Někdo kdo to měl podobně?
Za jak dlouho otěhotněl, jak dlouho trvalo snažení?
A jak zjistit při nepravidelnosti plodné dny?
Pojďte se trochu podpořit
Měr si bazální teplotu nebo používej ovulační testy.
Hlavne bacha, Utrogestan ovulaci blokuje, pokud se nasadi příliš brzy…musi se nasadit az po probehle ovulaci, takže pokud ji mas pozdeji nez 16.den,tak treba ani neprobehne, ja treba mivam ovulaci 18.dc, takze jsem nasazovala az treba 20.-21.dc… Zkus měřit bazální teplotu, delat ovulační testy, je tu na to prima diskuz, kde ti určitě poradej…ovulační kalendáře jsou k ničemu, protože kazda zena to ma proste jinak… Ne 14.den,jak vetsinou ty kalendáře predikujou…
@Walliskova blokuje?? To si slyšela kde
to mi nepřijde, doktor nic neříkal, jej že je u utrogestanu větší pravděpodobnost otěhotnění
@MatkaMama na ovulaci jsou jiné přípravky a jak psaly holky nahoře utrogestan se nasazuje po ovulaci ( takže ji testuj nebo měr), nebo na udržení začátku těhotenství ( pak se bere do 12 tt.) Je to vlastně progesteron, takže vysazovat se má až si uděláš test a pokud je negativní tak až pak vysadiš. Na podporu ovulace jsou přírodní látky třeba jeřáb ptačí, drmek a atd.( musíš si něco načíst a hlavně nemichat. Jinak jsou doporučeny na ovulaci také vitaminy co obsahují inositol, který pomáhá aby vajíčka měly lepší kvalitu.
Hlavně na ovulační kalendáře nespolehej, opravdu si nakup testy a dělej je, já třeba ovulaci cítila bolestí a i tak jsem je používala. Navíc každá jsme jiná a každý cyklus je jiný jednou můžeš mít ovulaci 12 DC a další až 17DC, vůbec nechápu jak ti to doktor mohl takhle napsat aniž znáš svůj cyklus, to si podle mě sama úplně blokujes otěhotnění, navic když to vždy vysadiš přesně 25 DC tak ti klesne hladina progesteronu a kdyby se nahodou zadařilo tak takhle o to možná přijdeš. Zkus tu projet diskuze například snažení 2024, kde o všem se diskutuje a holky poradí a hlavně i diskuze o Utrogestanu.
Utrogestan skutecne blokuje ovulaci. Pokud ho nasadis az po ovulaci, tak ti kuze pomoct udrzet tehotenstvi. Ja jsem po vice nez 5 letech marneho snazeni dostala od lekare Utrogestan a ze ho mam brat rok vzdy od 12. do cca 25. DC. A ja hned prvni cyklus mela ovulaci 10. DC (cyklus pravidelny 28 dni), doslo k oplodneni a Utrogestan mi pomohl miminko udrzet.
@MatkaMama to je všeobecně známý, stačí si nacist nejake informace
diskuzi dohledam
Děkuji vám všem…🙌…v pondělí zavolám doktorovi, a zjistím co a jak ![]()
@MatkaMama záleží i jaky je doktor… Muj byvaly mi to taky predepsal 16.-26.a nazdar… Pak jsem si o tom neco nacetla sama a zacla brat dle sebe… Poté jsem doktora změnila a nova doktorka, kdyz jsem ji to vyprávěla, tak se uplne zdesila, a ze jsem udelala správně, ze jsem zacala brat az 2 dny po probehnuti ovulace, a ze mam cca po 10 dnech udelat test a podle toho vysadit/brat dal…
@Walliskova no v pondělí mu zavolám, právě sem to po porodů nějak dva měsíce nedostala přesně nevím
a on hned napsal bral mi i krev skrz to nějak v tu dobu sem to neřešila ale teď jak se snažíme tak o tom zjišťují a čtu
tak, děkuji moc
nerada bych se snažila rok a pak by mi tohle řekl že prostě mi to brzdí ovulací
![]()