Snažení ve 31 letech

3264
15.6.19 22:37

Urcite brzo otehotnis. Jen tomu nech volny prubeh. drzim pesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
15.6.19 22:58

Vzhledem k tomu, že máš, jak předpokládám, pouze jeden vejcovod, tak máš poloviční šanci na otěhotnění. Běžně je to cca 15% v měsíci, ty máš 15% za dva měsíce. To je jediný vliv laparoskopie. Jenže je to jen statistika, jak na tom jsi ty konkrétně, to teprve zjistíš. Těch faktorů a proměnných je tolik, že těhotenství je vlastně zázrak. Nehroť to, užívej si sex a ono to přijde… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15.6.19 22:58
@janka23 píše:
Urcite brzo otehotnis. Jen tomu nech volny prubeh. drzim pesti

Děkuji já myslela jako že se nesnazim tři roky ale až teď od laraskopie se budu snažit jinak děkuji za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3264
15.6.19 23:02

@palomadorantez chapu to. Ale neni duvod, aby se to jednou nepovedlo. Samozrejme se muze stat, ze otehotnis hned nebo naopak to i rok potrva. Prvni dite trvalo 11mesicu, druhe (nevydarene) hned po vysazeni prasku a ted dalsi 9mesicu po potratu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.19 23:03
@Janli píše:
Vzhledem k tomu, že máš, jak předpokládám, pouze jeden vejcovod, tak máš poloviční šanci na otěhotnění. Běžně je to cca 15% v měsíci, ty máš 15% za dva měsíce. To je jediný vliv laparoskopie. Jenže je to jen statistika, jak na tom jsi ty konkrétně, to teprve zjistíš. Těch faktorů a proměnných je tolik, že těhotenství je vlastně zázrak. Nehroť to, užívej si sex a ono to přijde… :kytka:

Tak mě bylo řečeno ze můžu otěhotnět každý měsíc ikdyz vím jak to myslíš že pravděpodobnost že otěhotněním s vaječníku bez vejcovodu je velmi nízká ale i tak děkuji i tobě za odpověď a podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3264
15.6.19 23:04

@Janli mozna je to blabol, kdyztak se omlouvam, ale bylo mi znamou (pri jednom vajecniku po mimodeloznim) receno, ze zdravy vajecnik si dokaze vzit kazdy mesic dozrale vajicko a vypudit jej i misto toho druheho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.6.19 23:08
@janka23 píše:
@Janli mozna je to blabol, kdyztak se omlouvam, ale bylo mi znamou (pri jednom vajecniku po mimodeloznim) receno, ze zdravy vajecnik si dokaze vzit kazdy mesic dozrale vajicko a vypudit jej i misto toho druheho :nevim:

A kort když ta žena má dva vaječníky a u obouch dochází k ovulaci tak je o tom líp ale i stim jednim k otěhotnění může dojít každý měsíc 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.6.19 23:19

@janka23 je fakt, že jsem to slyšela taky, ale nikdy jsem si to neověřovala u lékaře, takže nevím, zda se jedná o zkazku nebo to má reálný základ. Nicméně tomu úplně nevěřím a nepřijde mi to reálné, protože když si uvědomíš, že v břiše není volný prostor, ale všechny orgány jsou nahečmané na sebe, musel by se vaječník chovat jako had a prolézat kolem dělohy…ale matka příroda je nevypočitatelná… Nicméně jsi mi nasadila brouka do hlavy a tohle si teda budu muset ověřit, protože mě to zajímá :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.6.19 23:29

Ano, mě lékař po mimodeloznim říkal, že je možné otěhotnět každý měsíc, druhý vajecnik si prý pomůže.

• Citovat
  • Upravit
68943
15.6.19 23:32

@Janli hele je to tak, znám takový případ osobně a prý se doktoři ani tak moc nedivili :lol: On ten dozrávající folikul nějak vysílá signály či co a ten vejcovod se tam dokáže natáhnout… takže i když je šance snížená oproti dvěma vejcovodům, tak to nemusí být o celých 50 %. Statisticky, že :)

Jinak zakladatelko, ona je paradoxně vyšší šance, pokud vezmou vaječník i s vejcovodem najednou :mrgreen: Oproti stavu, kdy jsou vaječníky oba. Protože v prvém případě prostě každý měsíc dozrávají folikuly jen na té jedné straně a k té vede vejcovod. Ve druhém případě dozrávají plus minus střídavě na obou stranách, ale na tu jednu musí ten vejcovod dělat ty výše zmíněné akrobatické kousky.

A jinak je docela jedno, jestli se člověk začne snažit tři měsíce po laparoskopii nebo tři roky, jednatřicet je slušnej věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.6.19 01:25

@ugluk tak to je zajímavý… Docela ráda bych viděla, jak to vypadá funkčně, jakým mechanizmem se ten vejcovod rozpohybuje a co celý proces řídí…začíná mě to fascinovat :lol:

• Citovat
  • Upravit
3264
16.6.19 03:38

Tak ono je v tomto pripade i dost pravdepodovne,,ze bude casto dochazet k anovulacnim cyklum :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 06:35

@Janli vaječníky se nemusí stridat v ovulaci pravidelně. Já mám jen jeden vejcovod a ovuluji 10×z vaječníků u něj a 2×z protejsiho(za rok).

• Citovat
  • Upravit
68943
16.6.19 09:35

@Janli i já :lol:

@janka23 a to z jakého důvodu? Jsou-li dva funkční vaječníky, proč by měl mít cybějící vejcovod (čili ta oura, kteá vajíčko odvede z vaječníku do dělohy) mít vliv na to, zda ovulace bude nebo ne? A ono i v případě chybějícího vaječníku - tělo produkuje hormony, aby dozrával folikul. Vječníky na to reagují oba, ale v jednom začne být folikul dominantní a dává signál všem ostatním rostoucím folikulům (vč. těch na druhém vaječníku), že v tomhle cyklu stop, teď jsem tu já. Ve chvíli, kdy tam druhý vaječník není, tak ten první přebírá jeho funcki a ovuluje pořád jen ten. Jsem bez jednoho vaječníku x let a pravidelné ovulační cykly jsem měla do doby, než se tělo rozhodlo jít do přechodu.

Anonymní slunečnice - tady šlo o případ, kdy ženská dle utz jednoznačně ovulovala ze strany, kde chyběl vejcovod. Tak to vzdala a ejhle :lol: Ale jinak souhlas, jeden vaječník může být o hodně aktivnější. Taky jsem to tak měla. Jeden mi ovuloval tak 5× častěji než druhý. Pak mi ten aktivnější sebrali a tomu flákači nezbylo nic jiného, než začít makat, a ovuloval pak furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3264
16.6.19 11:29

Super,holky.tak jste me fajne potvrdily v tom, co jsem si myslela :) ja nam jeden take poskozen z me blbosti z 15let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí