Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj je mi 23 a snazime se od zari o miminko..muj problem je v tom ze porad kourim a nedokazu zatim prestat
vim ze jak najdu na testu // tak prestanu, ale momentalne mi to proste nejde..tak tu hledam nekoho kdo je na tom podobne jako ja a ne nekoho aby me tady poucoval ze kdyz prestanu az budu mit // tak at prestanu hned apod…zacinam to omezovat, ale proste prestat je opravdu tezke a na vic kdyz pritel taky kouri
je tu nekdo na tom stejne? prijdme se povzbudit jak ve snaze o miminko tak ve snaze prestat s kourenim ![]()
Já už mám teda zaděláno, ale taky jsem kouřila a hodně, takže tě úplně chápu že to není tak jednoduché
@archienka1 je tak to gratuluji a jak dlouho ste se snazily?
Jinak teda není to jen tvoje chyba, pokud je přítel silný kuřák, na plodnosti mu to spíš ubere než přidá
@archienka1 ja vim zacina to taky omezovat ale prestat nechce
ani vitaminy do nej zadne nedostanu ale davam tomu do leta prece jenom ted to bude tepr 4 mesic snazeni pak to zacnu hodne resit ![]()
Já přestala kouřit až když jsem našla dvě čárky na testu. A hned
Nebylo to jednoduché. Domluvte se s přítelem a začněte společně. Nebo ať nekouří před tebou a hlavně ne doma.
Neboj před více jak rokem jsem na tom byla stejně
Snažily jsme se od února a v září jsem otěhotněla. Kouřila jsem celu dobu snažení. Přestala jsem až když jsem našla // a ještě né hned ale postupně asi během 14ti dnů.
@neprihlasena Mikajelka píše:
Neboj před více jak rokem jsem na tom byla stejněSnažily jsme se od února a v září jsem otěhotněla. Kouřila jsem celu dobu snažení. Přestala jsem až když jsem našla // a ještě né hned ale postupně asi během 14ti dnů.
ja taky verim jak najdu // tak prestanu ale uz aby to bylo ![]()
Taky bych spíš hledala podporu u přítele, přestaňte spolu… Samotné ti to půjde hodně těžko, když on pořád kouřit bude.
Já teda nikdy nekouřila, ale můj chlap jo, před rokem asi přestal - no přestal, kouří elektroniku a občas si dá i normální, ale to už hodně málo.
A až teď začal cítit, jak kuřáci smrdí. Teď ve čt. jsme byli v nemocnici, čekali v čekárně, vedle si stoupnul chlap, co zrovna venku típnul… a můj chuderka se málem pozvracel, je to fakt hrozné. Myslím, že až teďka si uvědomil, co jsem celou dobu musela čuchat a co teprve malá (má 4 roky). Tak zkus na přítele zatlačit… třeba aspoň na tu elektroniku, asi taky není nic moc, ale aspoň nesmrdí.
Naši kouřili oba a ten puch, když nám mamka dávala pusu na dobrou noc, to snad nikdy nezapomenu ![]()
Ja kourila od 15, nikdy neprestala, az ted, prestalo mi to zazrakem chutnat. Snazili jsme se dva roky.