Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj všem,
V lednu mě čeká celková náhrada horní čelisti.
Nepište mi sem prosím, že byste do toho nikdy nešli. Já jinou možnost bohužel nemám že zdravotních důvodu.
Spíš by mě zajímalo, jak jste si na tuhle náhradu zvyklí, jak se sní dá fungovat a poradili i třeba nějaké vychytávky ![]()
V lednu mě čeká vytržení komplet horního patra, dole bude částečná náhrada. Poté mi zubní chirurg navrhuje obroušení dásní aby zuby lépe zapadly a nic nikde netlačilo. Vzhledem k tomu, v jakém stavu zuby mám se na to „těším“ konečně se nebudu bát usmat. Na druhou stranu jsou i obavy z toho procedu
objednala jsem si i dočasnou zubní náhradu.
Díky za vaše komentáře ![]()
Horní celkové náhrady se vůbec neboj. Dobře drží na patře, popřípadě můžeš podpořit lepidlem. Hlavně neudělej chybu, že si vybereš nepřirozeně bílé zuby a musíš se naučit s protézou ukusovat ne předními zuby, ale postraními. Samozřejmě hrozně záleží na laborantce, která to bude dělat. Dole je celková náhrada blbá, špatně drží. Tam je dobře, že budeš mít jen částečnou. Dole je dobré ponechat i jeden zub na zachycení. Nahoře naopak je lepší, než tam nechat jeden zub, všechno vytrhat.
Naprosto souhlasím s Da12.
Mám horní i spodní celkovou. Horni naprosto bez problemu. A píšeš, že budeš mít rovnou i dočasnou, takže zvyknuti si bude rychlý
Také jsem měla i tu dočasnou a musím říct, že to hodně urychlilo i proces hojení ran po extrakcich. Pro mě byla a je snimatelna náhrada vysvobození a obrovská úleva od dlouhodobých potíží, bolesti a psychického trápení.
Kdybys chtěla, klidně si mužem napsat do zpráv? Kdyby tě cokoliv zajímalo. Horní mám 2 roky a spodní mám teď právě tu dočasnou. Na jaře bude finální.