Snížení teploty u 10měsíčního dítěte

3395
12.4.14 13:46

snížení teploty u 10m dítěte

Ahojky, Toníček dostal přes noc nějakou rýmu a teď jsem ho kontrolovala a zjistila, že má zvysenou teplotku. Už jsme měli rýmu jednou, to mu byli 3 týdny, ale neměl teplotku a v zimě byl taky trochu pristydly, ale taky bez teplot. Pro jistotu jsme koupili nurofen i paralen sirupy, kdyby mu ta teplota vyskočila, ale nikdy jsme je nakonec nemuseli použít.. no a já teď nevim co bych mu měla dát..máte zkušenosti co je lepší na snížení té teploty? paralen nebo nurofen? Nevím co mu dát.. a ještě se zeptam, mám za to, že tenkrát dr. rikala, že mam podat lék až od teploty 37,5 myslim? Já teď nevim.. omlouvám se za tak blbe otazky, ale vážně s tímhle ještě nemám zkušenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
12.4.14 13:49

@veronika6913 Na zvýšenou teplotu bych nic nedávala, maximálně na noc, pokud bude protivný večer, tak abyste se vyspali. Přes den bych nesrážela určitě do 38, výše dle stavu dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.4.14 13:51

Jo dobře. To mi stačí vědět. :-) Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
12.4.14 14:02

@veronika6913 zvýšená teplota se nesráží, má svůj léčebný efekt. Sráží se až horečky nad 38 °C, já nechávám do 38,5 °C, pokud dítěti není vysloveně špatně a to bys poznala..že je apatické, zrychleně dýchá apod.., ale to se mi do 38,5 fakt nestávalo. Děti ty horečky zvládají lépe jak dospělí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7206
12.4.14 14:13

Léky až od 38,5
tělo teplotou bojuje s tím co je v něm za hnus, tím ze teplotu srazíš mu překazíš a sní bojovat a dítě se mnohem pravděpodobněji skácí s mnohem horší nemocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
12.4.14 14:17

Nesrazej… Ja ted u nasi 39 stupnove horecky srazela obkladama a vlaznou sprchnou-horecky byly v noci, spala klidne, tak za me nebylo treba. Ale kazde mimi je individuum, tak k tomu tak pristupovat. Nekdo musi zacit srazet driv, nekdo pozdeji. Kazdopane pokud srazis teplotu, tak nevyresis pricinu… Nekdy je lepsi s teplotkou nechat spali se bacily. Ja davalabyinky a homeo. At broucek brzy zdrav…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
12.4.14 14:20

Jo a pry je lepsi nurofen, pry tak nezatezuje jatra a ledviny, nekde sem to ted cetla… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.4.14 14:26

@afaxi jojo tak moc děkuju. Zatim je hodnej a rošťačí, tak ho budu jen kontrolovat a snižovat budu až kdyby to bylo opravdu nutný mebo kdybych viděla, že mu neni dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí