Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, mám dotaz.. Moje maličká (2 měsíce a 1 týden) spí přes noc 10,5 hodiny. Jsme na UM (vypije 150 ml), prospíváme, malá se vzbudí, usmívá se, žádnej křik. Jedna mamina se do mě dneska obula s tím, jakto, že jí v noci nebudím, že jí tím,,týrám", jak se na to díváte vy??
A proc by jsi ju budila
?? Kdyt spi tak nech spat. Prospiva tak co. většina deti na UM spi celou noc.Taky je malej na UM a spi celou noc. Tu chytrou maminu bych poslala do haje…
Že se máš a že Ti jiné matky mohou jen závidět.
A navíc nikde není psáno, že to tak bude pořád, takže si užívej spánku, dokud je to možné.
Mě první kluk taky spával od šestinedělí celou noc (byl též na UM) a ve 4 měsících se pak začal budit X-krát za noc.
Ani jednu svoji dceru jsem v noci nebudila vzbudili se vzdy sami.Bud rada ze mas klidne noci:-)
Mně malá spí od 2měsíců taky celou noc. Nebudila jsem ji, nevidím důvod ![]()
Nejspíš ti to závidí, tak ti radí kraviny ![]()
Jé holka, to ti závidím!! ![]()
moje malá má 4 měsíce a budí se dvakrát na jídlo. Taky je na UM. Rozhodně jí nebuď a užívej si klidnou noc ![]()
co bych já za to dala ![]()
Jee určitě jí nebuď.
Když spokojeně spinká a prospívá…
ona by se vzbudila a ozvala by se kdyby měla hlad přeci. ![]()
Strašně ti přeju, že malá spinká celou noc a rozhodně nebudit!
já jsem se od porodu (11 měsíců) nevyspala ještě 10h vkuse, takže i závidím ![]()
Říká se, že dítě by mělo mít alespoň 7 jídel za den..ale pokud malá prospívá, má dost počúraných/pokakaných plen, neřvě hlady apod..tak nevidím důvod si nedopřát klidnou noc:-) a dítě budit..
Já takové štěstí nemám, malý je kojený a budí se v 0.30, 3.30, 5.30 a 7..předtím má asi nejdelší spánkový cyklus od 21 do 0.30..a je fakt přesný jak hodinky..když jde spinkat dřív, tak se ještě probouzí kolem 23..