Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zlepší se co?
Prsty si u nás doma cuca i 11lety kluk, co má intelekt spíš vyšší, sourozence otravuje neustále a vysvětlování nezabírá. Za mě to je hodně v povaze. Třeba to cucání má zlozvyk, kdy ventiluje úzkost. U nás zabírá neupozorňovat a nenásilně donutit změnu činnosti.
Sourozenecké pošťuchovani řeším oddělením od sebe. U nás provokatér nikdy nevidí chybu v sobe.
Snížený intelekt je přesně co? Má lehké nebo střední mentální postižení, nebo je jen v pásmu nižšího průměru?
Zprávu dostanu až koncem Srpna, stejně nechápu jak to zjistila během 1,5hodiny.
Oni mají prostredky, jak to zjistit. I vám muselo být jasné, že je něco jinak, když jste šli k odborníkům.
Každé dítě se projevuje jinak.
Komunikovala bych jednoduše, používala stejná slova, byla bych názorná. Ale to, co popisuješ, dělají i děti s normálním intelektem.
Tak záleží jak moc snížený a jak se to projevuje
já mám třeba zase vysoce inteligentní dítě, co neumí skoro mluvit v 5, 5 letech a špatné porozumění. Kojením ani porodem to úplně není, to opravdu neovlivní. Chodí do školy?
@pikola píše: Více
tak porod může mít vliv, nějaký problém, méně kyslíku.
Provokování mezi sourozenci je normální, u nás se navzájem provokují i děti, které snížený intelekt nemají.
Holky, bohužel..ale tohle není klasické poštuchování..do školy chodil, nezvládl to musí opakovat ročník. Bude mít asistenku.
@Anonymní píše: Více
ty už jsi tu psala, ne. Jak má problémy ve škole.
@Anonymní píše: Vícečetla jsem tě v minulé diskuzi, to že má problém, ale bylo vidět už dlouho a ty jsi trvala na tom, že si na něj učitelky zasedly a on problém nemá, hele nebylo by lepší změnit i školu?
@ka2ka byli u klinick.psychologa.Syn má nějaké mentální postížení, není to tak hrozné, ale říkala že musel ve škole strašně trpět..ano nešlo mu to a ještě za to dostával pětky a poznámky, snažil se..Na testy nepujde, pujdu za ředitelkou že bude lepší, aby opakoval(nadoporučení i psychologa).Máme se objednat k SPC, kde mají teda do 19.8.dovču..Je mi uzko, hrozně..doporučí mu asistenta a další změny.
@Anonymní píše: Více
Nechci to řešit..řeším něco jiného a hlavně chci to řešit s někým, kdo má zkušenost ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Zdravím, psycholog synovi zjistil snížený intelekt..poraďte prosím jak s dítětem komunikovat, když začne,,otravovat,,sourozence bez důvodu. Uz toho mám až nad hlavu 😟Vysvětlování jak psych. radil, nepomáhá…Mělo to taky vaše dítko? Hodně čtu že je spojené porodem…narodil se jako čtvrté dítě(první kluk),v těhotenství měl zvětšenou led. panvicku(o ktere jsem úplně zapomněla říct Dr.),narodil se 42tt,3dny vyvolávaný porod. V roce měl led. panvicku v pořádku. Kojen 10mes. Jinak si cuca prsty a zkouším vše možné, dělá to pořád (taky jsem zapomněla zminit). Zlepší se to všechny někdy?