Koupě snowboardu pro začátečníka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
102696
28.9.25 14:16
@Silwinka87 píše: Více

No, to predelani celeho vazani je 8 šroubů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
28.9.25 14:51
@Silwinka87 píše: Více

Jen se povolí pár šroubů a otočí se.
Mě ještě v servisu posouvali vázáni dál od sebe, protože mě bolely kolena. Posunulo se dál a bylo po problému.
Ale je to raz dva hotovo.
A když jsem byla kupovat první snowboard, tak tam vytáhli obyčejnou koloběžku a podle nohy, kterou jsem dala na koloběžku, tak tou jezdím dopředu. Když se potřebujete dostat na vlek, tak se taky odrazíte jednou nohou a druhou máte zapnutou.
Někteří dokáží jezdit na obě strany časem a pak to vázání maji ještě jinak.
Ale na to člověk přijde časem, co mu je pohodlné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
28.9.25 14:53
@Callista píše: Více

Jakožto začátečník je lepsi měkčí prkno, časem až se to naučí si může vybrat.
Ale na učení se doporučuje měkké.

Zasekavani hrany a špatná jízda na ledu je tady záležitost nabroušení, ne jen druhem prkna. Kdo vi, v jakém stavu jsou ty prkna z půjčovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
28.9.25 16:25

@Kfětoslava
Záleží taky jaký snowboard jestli pro přeskáče/pevné boty nebo měkké boty? Kde bude jezdit jestli čistě sjezdovky nebo snow parky či mimo sjezdovky?
Všude na internetu jsou návody, jak si správně vybrat nebo knihy - nechala bych to na dítěti, které už se vyzná a ví co chce.
Pro začátečníky výška snowboardu mezi rameny a bradou (čím kratší, tim lepe ovladatelnejsi), pokud poroste, tak mezi bradou a nosem.
Měkčí prkno pro začátečníky.
Pro úplného začátečníky bych si prkno půjčila i na rok nebo na 3 měsíce a pak teprve vybírala dle preferencí. Dneska půjčovny poradí a vše nastaví, někde i půjčují další vybavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
28.9.25 18:05

@stinga
U nás půjčují na SŠ na lyžařský výcvik i snb, i lyže. Asi to bude různé, nelze to paušalizovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
28.9.25 18:08

@Paní Kudrnatá
Přesně, přemontovat vázání je během chvilky, nic těžkého. S tou koloběžkou jsem to neznala, to je taky dobrý nápad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15195
28.9.25 21:08

. Omyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
30.9.25 00:00

Přijde mi lepší koupit lepší bazarové prkno, než nějaké nejobyčejnější nové. Z mojí zkušenosti na kvalitě pro začátečníka zas tak moc nezáleží. Hlavně, aby měla nějaké měkčí, správně dlouhé, raději s měnším poloměrem otáčení. Důležitější mi pak přijde nechat si nabrousit hrany, případně si prkno navoskovat, pokud si třeba voskujete lyže, mít dobré nepromokavé rukavice a kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová