Koupě snowboardu pro začátečníka

15191
28.9.25 12:16

Snowboard - začátečník

Prosím o radu, na co si dát pozor u koupi bazarového snowboardu a bot. Chci pro dceru, zatím s minimální investicí. Chce se učit na lyžáku (na lyžích umí).
)Vůbec jsem nevěděla, do jaké kategorie a podkategorie to zařadit, protože nic o sportu tady není a nebo jsem slepá)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1034
28.9.25 12:23

Nemají možnost si vybavení zapůjčit ve škole? U nás tuto možnost nabízejí. Nebo co vybavení půjčit v půjčovně, třeba i na rok a vidělo by se, jestli to dceru chytne a pak případně pořídit, možno i z bazaru nebo po sezóně za lepší cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
28.9.25 12:28

Dejte si pozor, aby to byl snowboard pro začátečníka - je měkčí, poddajnější. Pro pokročilé jsou tvrdší.
Taky velikost, měl by být vysoký po bradu.
Je taky třeba nastavit vázání na boty - která noha bude “vepředu”. Zda bude jezdit na levo nebo pravo.
U bot je důležitá dobrá velikost, aby padly dobře. Nepočítejte s prostorem navíc kvůli hrubé ponožce - doporučuju klasické termo (stejně jako u lyžáků, musí padnout)
Pokud bude noha volná, bude se trápit.

Nejsem žádný profesionál, ale jezdím víc jak 15 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4282
28.9.25 12:29

Vůbec se teď na trhu a v trendech nevyznám, ale dám jednu radu - když jsem před 15 lety začínala na snowboardu, půjčovala jsem si je z půjčovny. Ale protože to vždycky trvalo docela dlouho ten proces, koupila jsem si po čase vlastní. A zjistila, že to, co jsem si myslela, že se mi děje kvůli tomu, že to dostatečně neumím, nebyla moje chyba ale chyba těch levných půjčovnových snowboardů.

Konkrétně že se mi při jízdě „zakousla“ hrana a já letěla po hlavě k zemi a nebo že mi to blbě drželo na ledu.
Takže na kvalitě bohužel dost záleží.

Koupila jsem si jakýsi Rossignol, hlavně teda asi kvuli designu, který je tvrdší a s vlnkami na hranách, není to uplně na triky, ale to jsem věděla, že ve svém věku stejně nebudu nikde lítat po skocích, spíš je vhodný prostě na sjíždění sjezdovek, aby dobře držel na zledovatělém povrchu a stíhala jsem kamarády na lyžích, a byla uplně nadšená z toho rozdílu. Ale zároveň to není uplně sjezdové prkno a něco se na tom skočit také dá.

Určitě je potřeba se zamyslet, jaký styl jízdy dcera preferuje, jestli chce prkno měkčí nebo tvrdší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
28.9.25 12:32

@Paní Kudrnatá a jak se má člověk rozhodnout, kterou nohou dopředu, když to nikdy nezkusil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
28.9.25 12:34
@Niky2 píše: Více

Právě že ve škole jsou k půjčení jen lyže a půjčovna u nás nepůjčuje na tak dlouhou dobu, ale třeba na týden a jsou to docela vysoké pálky. Tak jsem si myslela, že ten snowboard koupit a případně potom zase prodat by bylo jednodušší. A pokud jí to chytne, tak bychom si ho nechali. Nevím jak teď, ale pár let zpátky v půjčovně chtěli na týden 1500. Teď to bude třeba více

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
28.9.25 12:53

Nohu, která má být vepředu poznáš uplne jednoduše. Ať se slečna zkusí zklouznout jakoby na ledu, trávě nebo v položkách na podlaze po nohách. A jakou nohu dá intuitivně dopředu, to je její dominantní, přední noha ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
28.9.25 13:23
@Niky2 píše: Více

Aha, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80139
28.9.25 13:29
@Kfětoslava píše: Více

přesně, ve škole se vždy půjčují jen lyže, snowboardy ne,
já jsem na snowboardu jezdila, ale poradit neumím, prostě jsme tehdy šly s matkou do sportovní prodejny, poradily se a koupily prkno - spíš asi podle designu, :mrgreen: naposledy jsem snowboardovala v boulích v Alpách, to už jsem byla těhotná, ale s dítětem to nešlo, tak jsem prkno prodala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15191
28.9.25 13:44
@stinga píše: Více

Na zš půjčovali i prkna. Asi je to jak kde. No já jsem konzervativní lyžař, na snowboardu jsem nikdy nestála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
28.9.25 13:44

Nebylo by lepší půjčit v půjčovně? Tam poradí atd. Ani nevíš, jestli ji to bude bavit. Syn lyžuje odmala, na snowboardu jezdí asi třetí sezónu, vždycky na týden půjčíme. Střídá totiž lyže a snowboard.

• Citovat
  • Upravit
15191
28.9.25 13:47
@Silwinka87 píše: Více

Když nebude zbytí, půjčíme v půjčovně. Ale kdybychom natrefili někde za dobrou cenu, ráda bych koupila, dcera chce už před lyžákem zaplatit trenéra. Tak si chci spočítat, když jdeme občas na kopec, tam dáme za půjčení třeba 4 stovky no a pak půjčíme na lyžák, zda nebude lepší koupit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3082
28.9.25 13:48

@Niky2 Případně člověk stojí s nohama u sebe, někdo do něho zezadu pořádně strčí a kterou nohou vykročí, ta má být vepředu :)
Já třeba ale i když mně podle takových rad vycházela levá, po chvilce na svahu jsem zjistila, že to potřebuju přehodit.
@Kfětoslava To ale udělá kdokoliv v servisu u svahu za minutku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
28.9.25 13:51

Jasně chápu. Co vím, od mého chlapa, který snowboarduje přes 20 let, vždycky nejvíc řeší vázání a boty. Hlavně teda to vázání, je spousta druhů, vím, že i když půjčuje synovi, tak to v půjčovně dost řeší, a pak taky tvrdost prkna..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
28.9.25 13:52
@Kryptozoo píše: Více

Syn to měl taky tak. To se musí potom předělat celé vázání.. 😆

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat