Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Že to tvoje dítě chodí s mým do školy a ročníku
? Mají ten samý seznam. Odjíždějí 14.10.
@Anonymní píše: Více
No tak jako dvoje boty by měl mít v každém případě, kor když nejsou nepromokavé a boty na přezutí taky. Tepláky místo kalhot mi přijdou OK.
Jen proto, že chtějí věci navíc anebo něco, co syn nenosí jsi přecitlivělá?
Nepřijde mi na tom nic zvláštního, každopádně pokud to nejde mít, tak mu hlavu neutrhnou - to on případně nachladne nebo nebude mít nic na převlečení ![]()
Koupila bych mu k těm adidaskám nějaké boty na túry, zimní boty nebo gumáky, klidně z druhé ruky. Pantofle nebo crocsy taky seženeš lacino. Tepláky v pohodě.
@Pučálkovic.Amina on nenosí ani crocsy a ani pantofle. Přijde mi zbytečné kupovat něco, co pak bude doma ležet, až mu to bude malé. Tam mu kdyžtak vyperu z léta sandále, to je asi nejlépe řešitelné.
To stejné ty boty na tury, co s nimi bude dělat?
Gumáky mít nemají, to nám zdůrazňovali, že budou hodně chodit a gumáky nejsou boty na chůzi. Ty dokonce vlastní, chtěl je na tábor.
Tak má ve škole nějaké přezůvky, ne? Tak si může vzít ty. Boty by měl mít teda dvoje, když se mu jedny promočí, aby se měl do čeho přezout. To má doma jen jedny boty? Funkční kalhoty doma nemáme a nekoupili jsme je, nevím na co. Prostě má džíny. V teplákách ven nechodí, jen doma.
Tak asi tam jde hlavně o to, že se musí přezouvat, ať je teda v ponožkách, když mu to nevadí. Čisté sandály jsou dobrý nápad. ![]()
Boty na túry dcera potřebovala na jeden náročný den, už je asi nikdy neobuje, tak jsem je koupila za pár kaček z druhé ruky.
Starší dcera měla turisťák druhý týden v září. Stihlo se furt letní počasí. Balila se sama. Když jsem se do kufru chtěla kouknout, tak uraženě vrčela, že se umí nachystat sama. Takže jsem šla pryč, ať si veze, co chce.
Mně tedy překvapuje, že chodí na skaut a nemá sportovní vybavení? Tepláky v případném dešti asi nebudou nic moc. Pokud by dítě mělo jet na podzim na týden do přírody, tak bych měla sama zájem na tom, aby mělo funkční vybavení a nemuselo mrznout v mokrých věcech, seznam neseznam.
@Monchichik ve škole se neprezouvaji. Taky mě to překvapilo, ale je to tak.
Má jedny Adidasky a v létě měl barefoot, ale ty mu jsou už malé.
@Kelsey1 já mu balit nebudu, ale těžko si zabalí něco, co nemá. Seznam mi přišel na mail, tak jsem ho přečetla.
A ve škole se přezouvá do čeho? To bych mu dala. Jinak já před lyžákem vlezla na Vinted a doplnila zásoby.
Seznam asi dodržovat nemusíš, ale zase počítej s tím, že organizátoři budou počítat, že jsou děti dostatečně vybavené, čemuž bude přizpůsoben i program. Pochybuji, že pokud dali takovýhle seznam, tak to bude akce ve stylu - je tam nějaká vlhká tráva, raději půjdeme po asfaltu. Jé, ono mrholí, tak to radši zůstaneme v chatě.
Se skautem nikdy nebyl na žádném táboře? Já si dost dobře neumím představit týden v přírodě bez nepromokavých bot. Ne, dvoje nemáme, ale třeba na tábor dávám jedny sportovní nepromokavé (Decathlon to kdyžtak jistí), jedny holinky (když už fakt několik dní bez přestávky lije) a jedny záložní, klidně plátěnky. Prostě se zamyslím nad tím, jak moje dítě funguje a jak asi takováhle akce může vypadat.
Může být fakt hnusně… ![]()
Nezapomenout na kvalitní ponožky!
Já bych tedy v outdoor botech hlasoval pro české Prabosky… ale. ![]()
Když si člověk kecne do mechu, taky nic moc.
@Hibou míval jako malý a nikdy to na sebe nevzal. Nemá rád umělé materiály, raději je v kratasech, aby nemusel být v mokrych teplakach. Aktuálně skautske akce tráví v kalhotech, co jsem si koupila na skautske akce v 15 letech, ale jsou v takovém stavu, že na školní akci mu je nedám.
Jo, takže dítě vlastní jedny adidasky a ve škole se nepřezouvá. Takže třeba včera, když tu celý den lilo, tak děti dojdou do školy v promáčených botech a zůstanou v nich celý den. No, z hygienických důvodů se teda přezouvám i já dospělá v práci.
Syn jede na týdenní pobyt se školou do přírody. Nevím, jestli jsem přecitlivělá, nebo mají náročné požadavky. Mají mít dvoje nepromokavé boty. Přiznávám, že syn má aktuálně Adidasky a o jejich nepromokavosti pochybuju. Mají mít přezůvky, syn přezůvky nevlastní a nenosí.
Má mít dvoje sportovní funkční kalhoty, opět je nemá a nenosí. Chodí na skaut a tam si vždy vystačil s Barefoot botama a nosí kraťasy/tepláky.
Jak moc dodržujete podobné seznamy? Nevím, jestli se mi chce kupovat dvoje boty, které dál nevyužije a totéž ty kalhoty a přezůvky.