Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte ![]()
dlho som rozmýšľala, či založiť tému, no snáď sa nájde niekto od koho získam info, ktoré by som potrebovala. V lete (približne srpen-září) by som so sestrou chcela letieť do Miami na dovolenku, približne na 10 dní. Nikdy som necestovala letecky a mám dosť stres z toho, že to bude prvý krát mimo Európu..
Ďalšia vec je, že netuším, ako je to s ubytovaním a stravou (nechcem dopadnúť tak, že si budem na poslednú chvíľu zháňať ubytovanie), v cestovkách som sa neinformovala, chcela som najprv skúsiť emimino. Určite je tu niekto, kto by mi vedel poradiť vo všetkom, v čom potrebujem..chcem mať informácie a skúsenosti z prvej ruky.
Potrebujem vedieť:
Budem vďačná za reakcie
už teraz som na nervy.
To jsou webové stránky přes které si vízum vyřídíš - je to nejjednodušší. Stačí začít vyřizovat dva měsíce před odletem. A pokud budeš chtít řídit, je potřaba vyžádat si nový řidičák.
Ahoj, nebyla jsem sice v Miami, ale co se víza týče, souhlasím s @SarkaLo. Plná penze je nevýhodná v případě, že budete chtít podniknout i nějaký celodenní výlet. Ale to už záleží na tom, co od dovolené čekáš (spíš odpočinkový pobyt nebo poznávací).Já preferuji polopenzi a na obědy chodit do různých podniků, ať člověk trocha vyzkouší i něco jiné.
Pojištění v každém případě.
Ahoj, ja jsem predloni procestovala dost mist v Americe, Miami taky. Byla jsem v zari, takze podobny - bylo to tam jako ve meste duchu - tusim, ze kolem ty doby jsou vzdycky tornada, tak proto. Bydlela jsem v Hiltonu
Veskery hotely a ubytovani jsem zaplatila par mesicu predem online, takze jsem vzdycky bydlela velmi luxusne za rozumny penize. V Americe se myslim najis za rozumny penize sama, pol- nebo plna-penze neni potreba. Urcite si pujcte auto a vydejte se do Eveglades na aligatory ![]()
Myslim, ze vsechno, co by Te mohlo zajimat najdes na netu. Ja letela NY - LA (tam jsem pujcila auto a jela Las Vegas (tam jsem se vdala), San Francisco, Grand Canyon a ruzny atrakce) a pak letela do Miami na par dni a z Miami letela zpatky do NY a pak domu…
Urcite se dobre pojisti! O vizum jsem tenkrat zadala na strankach Ministerstva zahranici, vyolnila jsem nejakej formular a dostala cislo, ktery jsem pak na letisti ukazala. Jak je to ted nevim, o vic slozitejsi to nebude (tusim, ze se to jmenovalo ESTA, ale nevim)… ![]()
Kdyz si chces pujcit auto, tak si zarid mezinarodni ridicak a udelej si pojisteni odpovednosti, abys nemusela zbytecne moc platit v pujcovne aut… bez mezinarodniho ridicaku ti auto nepujci… nic jinyho me uz nenapada…
Ahoj, dělám v cestovce, jen mě napadlo upozornit tě ohl. povolení ESTA, co holky píšou…musíš k tomu mít biometrický (čipový pas), pokud máš starý, je nutné vyřídit víza na ambasádě. Každopádně máš ještě dost času do odletu, takže je dost času vyřídit si pas nový v případě, že bys ho neměla.
Ahojte, ďakujem veľmi pekne za všetky rady, moc ste mi pomohli!
večer sa na to pozriem (tie odkazy). teraz musím s malou kým je vonku pekne ![]()