Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to rozhodnutí maminky (babičky) a švagrové, nikdy by mě nenapadlo někomu do něčeho takového kecat.
To, že bratr nečerpá OČR je také jen jeho věc.
Já to chápu. Jde jí o ten porod atd. To by asi v takovém období chápal každý. Prostě počítá, že ji v tomto období mamka maximálně vyjde vstříc. Podle mne to nemá co dělat ani se švagrovou, ani s bratrem. Promluvit byste měla s mámou, s ní jste původně domluvená. Třeba si to neuvědomila, že se bojíte ohrozit miminko. Více bych za tím nehledala, neřešila. Ale vysvětlila bych jí svou situaci.
@Livi92 ano mas pravdu, ted myslim hlavne na sebe a na mimino. Je to infekcni onemocnění a nechci riskovat, ze se neco stane. A k porodu si starsi ditko vezmu tezko. Tak je potreba ho nekam umístit, aby jsme mohli s partnerem do porodnice. Mohlo to byt vsechno v klidu a v pohodě.
Nenaděláš nic. Dokud neřekne mamka ne, tak se můžeš akorát tak vztekat tady na emiminu.
@inkakřivák ja myslim, ze se nad tim vubec nezamyslela. Nejspis ji to nepřišlo divné.
Jak to probírám a pročítám z různých stran a posuzuju, právě ta „sobecká švagrová“. Je v tom celkem nevinně. To Tvoje máma si vzala jejího syna na hlídání, mohla ji přeci odmítnout, že je v dohledné době domluvená s Tebou. To je její chyba. Každopádně mi v tom Vašem uspořádání velice chybí role otců. To je sice hezké, že si průběžně pořizujete děti a odkládáte si je u starých rodičů, ale v prvé řadě byste se měli starat vy. A bylo by po svárech ![]()
@Alojska píše: Více
Tvojí mamce je očividně šumák, že můžeš jet do porodnice. Ona taky může říct svagrove ne, není nesvepravna. Ale zjevně nechce. Asi si myslí, že na porod je ještě brzo a nechce celý měsíc děti svagrove odmítat.
No a co? Máš ještě druhou babičku, tak jí dovezete a je vymalováno. Zbytečně to hrotis.
@inkakřivák píše: Více
i a to mam jet do porodnice ve tři v noci stopem? a tahnout si tasku na rameni? jako asi by to slo, ale moznost byla jiná.
@Alušáček píše: Více
Ja si to myslím taky. Hlavně me to štve kvuli naším. Jsou pak celou zimu akorat nemocni
A kdy máš termín? Zítra? Tak si dovezte tchýni a je vyřešeno. Ty toho naděláš.
@inkakřivák píše: Více
Manžel bude v porodnici se svojí ženou. A manžel je otec toho dítka, tudíž nehlídá ale stará se.
@PaníBovaryová píše: Více
Delala jsem 12 v praci, kde ten jeden proste fakt chybel, kdyz zustal doma. A kolikrát mi volali, ze je potreba vzit smenu, za nekoho na ocr. Proste jsme za sebe chodili bez reci a pomlouvani. Proste tohle clovek nevlivni
@Alojska No, jestli už švagrová ví, že má pátou nemoc, tak to znamená, že už má vyrážku a tedy už defacto není infekční, tak nechápu, proč by cca 14 dnů před tvým porodem, nemohl být u babičky.