Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Jdu se zase vykecat.. dneska rano jsem vezla malou do školky a před domem potkala svagrovou jak veze syna k nasim( bydli ve vedlejším domě) a jen tak rychle mi oznamila, ze je malej nemocnej a ze ma patou nemoc. A zase hned běžela ( blbe parkovala). Ja jsem ve 37 tydnu +5, Byla jsem s mamkou domluvena, ze mi pohlídá, kdybych potrebovala jet rodit a ted se mi na 14 dni vyřadí. Nase mama svagrovou nikdy neodmitne s hlidanim( kluk 8 let). A ona ji ho tam nacpe vzdycky kdyz je malej marod. Tak ze nasi ( tata 85 mama 69) celou zimu chrchlaji a jsou nemocni taky! Bracha chodi do prace 1×3 dny na 24h ale ocr si nevezme ani jeden za cely rok. Ja nasim holku nedam ani kdyz má rýmu a tohle mě prostě ssre!!
No abych to schrnula jsem maximálně vytocena jednak sobeckou svagrovou a jednak nasi mamou, ze se takhle"střelila" do vlastni nohy..Jako možná se nic nedeje, treba se od kluka nenakazi, ale vážně to nepotrebuju riskovat..
A proč se nezlobíš na bratra, že si na vlastní děti nevezme OČR? ![]()
Jinak mi přijde, že to není tvoje věc, jak se oni mezi sebou dohodnou. Tak si nech taky víc hlídat, jestli se s mamkou domluvíš.
@Liberalissima pisu,ze ani bracha si ocr nebere.
Mamka mi hlida docela dost. V tom problem neni. Ona ma děti rada a rada je s nima. Ale je prostě tak moc hodna, ze neodmitne ani kdyz jsou marod. Proste se hrozně podřizuje a svagrova je takouva mrcha uknourana, ktera mysli hlavne na svoje pohodli( uprednostnuje sebe i pred ditetem)
Asi bych na tohle téma s bratrem dala řeč. Ne to stavět na tom, že kvůli tomu, že pak rodiče nemůžou hlídat tobě, ale protože tam mají pomalu devadesátiletého důchodce a tahat k němu neustále nemocné děti, když pro něj už je i běžná nemoc pro tělo daleko větší zátěž, mi nepřijde ok. To mi přijde jako větší problém. Jinak to působí, že obě myslíte hlavně na sebe.
Příspěvek upraven 14.05.24 v 08:58
Jsi navztekná. Doteď to švagrové fungovalo, tvoje máma ji vychází vstříc, takže spíš než švagrová za to může tvoje máma, že ji neodmítla.
A zajímavé je, že švagrová je sobecká zatímco máma je přehodná a předobrá…
Zkus poprosit o hlídání druhou babičku.
@Liberalissima a moje věc to v tuhle chvili je. Potrebovala jsem maminu, kdybych jela do porodnice. Ale ted ji tam dat dceru nechci, aby se nenakazila a neprenesla to na mimino nebo na me. Nebo aby ji pohlidala a ja si mohla chvilku odpocinout, kdyz nebude moc partner. A ted ji tam prostě 14 dni dat s cistym srdcem nemůžu.
@Alojska píše: Více
No a co. Kdyby maminka nechtěla, odmítne. Je to jejich věc.
A ty nemáš manžela? Jak - nemuze pohlídat, když půjdeš do porodnice. Muže, ale asi taky nebude chtít.
Dohoda tvé mámy a tvé švagrové se tě fakt netýká.
@Alojska A proč si svagrova nevezme ocr na ten každý 3den kdy je tvůj bratr v práci? Je to sobeckost..
Hm…teoreticky. podivej se tady do diskuzi, jak jsou vsichni nadseni, kdyz si kolegyne vezme ocr.
Nebo jak jsou z matek nadseni u pohovoru do prace.
@Magical-eyes mamě jsem taky rekla, ze tohle neudelala dobře. Mama neni svatá, taky se nazorove neshodneme. Ale kdyz jde o deti tak je v pravem smyslu hlídací.
Kdyby jsi svagrovou znala, tak bys o ni nepochybovala 😀je to ten typ jedinace, vzdycky dostala co chtela a ted musi chodit do prace, kde po ni neco chteji( jednoducha kancelářská prace, malá zodpovědnost), nema na nic cas, je porad unavena, ale nema zadnou zabavu ani konicky. Vylety ji nebavi, max shopovat znackove obleceni a pak o tom plkat s kamoskama. Kluka tak vydeptala, ze kokta( protoze kdyz je treba na vikend u nasich tak uz od soboty nezadrhava a jen co prijedeme mama tak uz zase jede). Rika mu, ze se radeji pujde zabít, ze uz nema na to se snim zlobit. A on pak chodi, ze jsi de pro nuz a podřeže se…a to je jen priklad toho co vidim..
Poprosit druhou babicku neni problem, pohlida taky kdybych rodila. Ale bydli dal a tak by se pro ni muselo dojet. Hlidat pres den ted ale nebude, chodi do prace.
Mysli na svoje pohodli? Jde do prace.
Do prace nejspis nechodi za zabavou, ne?