Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, postupuji zamražení vajíček a dnes si mám aplikovat injekcne hormon do břicha, mám z toho celkem vítr 😅
Máte s tím zkušenosti? Díky
@MadammeLu Ahoj, nejhorší je ta první… odhodlat se.
Nic to není…
@Viktorka33 trochu si mě uklidnila. 😅 Dnes mě to pichne kámoška, ale pak pojedu sama 😅 kolik tak cm do toho břicha píchnout?
A jak ti bylo po té dávce hormonů?
@MadammeLu je to malinka Jehlička… je jedno jestli ji aplikujes pod kůži celou nebo do půlky…
Já asi jak kdy, nepřemýšlel jsem nad tím.
A hormony jsem snášel taky dobře… úplně chápu, jak ti teď je… já jsem z toho všeho měla velké obavy, ale nakonec ty byly horší, než celé IVF.
Proč to absolvujes ty?
@Viktorka33 největší vtip je, že jsem z 50% potetovana 😅 nejde mi o jehlu ani bolest, ale obavu, že to píchnu špatně 😅 měla si nějake modřiny?
Já postupuji kvůli tomu, že si chci nechat zntazit vajíčka. Mám endometriozu a mám obavu, aby to pak šlo přirozeně.
@MadammeLu Aha, tak to pak jo…myslela jsem, že máš obavy z bolesti
Nejde to píchnout špatně, kdyby ano, tak by to musel aplikovat zdravotnik
… zvládne to i ten největší matlak. ![]()
@MadammeLu a víš, také, že zmrazená vajíčka nejsou žádné valné kvality?
Podle jedné studie z Velké Británie, otěhotnělo ze svých zmrazených vajíček jen 14% žen.
Ta studie je z roku 2014, technologie šla jistě kupředu, ale žádné velké zázraky bych neočekávala..
Já jsem si injekci píchnout nedokázala, musela jsem jít večer na pohotovost. Ale naštěstí to byla jen jedna.
Ahoj, v prvni rade drzim palce, at se vse povede. Ja premyslim, ze s tim zacnu na konci mesice..bojim bojim. Mohu se zeptat, v jakem centru stimulaci podstupujes? Budu moc rada, pokud sem pak napises, jak to dopadlo ![]()
@vercinkaaa
Ahojky, já se taky bála. Spíš píchání injekci a reakce na ně a musím říct, že úplně v pohodě. Dnes sem byla na UZ a už jich mám 10 😊 pouze teda v jendkm vaječníku, na druhém mám endometriozu a tam je asi tak silná, že se ty vajíčka nevytvorily.
Teď se bojím spíš toho, co bude po zákroku, protože hodně ženských straší s hyperstimulacnim syndromem, tak snad bude vše ok. Zákrok mám pravděpodobně v pondělí 😊
Každopádně pokud chceš, bez do toho.