Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A z jakyho duvodu? Třeba kvuli rozvodu, u nas byla paní dala si kafčo, videla pokojik a tak a v pohode, nikam neleza.
O víkendu určitě nepříjdou… každopádně pokud jde o šetření v domácnosti tak se ozvat nemusí a příjdou náhle, a když vás nezastihnou nechají ve schránce papírek s číslem kde se můžete domluvit na termínu.. ale zas né každá soc. pracovnice to tak praktikuje… už jsem to zažila 2* a prvně přišla ohlášená a podruhé neohlášeně… každopádně i šetření bylo pokaždé jiné.. prvně mi lezla snad i pod postel a pomalu bílou rukavičkou kontrolovala prach.. byl to hroznej nesmysl..zapisovala si co mám doma za vybavení a co nemám a proč ne.. a podruhé si sedla koukala jak si hraju s malou dala si semnou kafe a pohoda jen zkoukla pokojík koutkem oka ![]()
Jestli je to kvůli dětem, tak kontrolují prostředí, ve kterém dti vyrůstají.
Jestli mají kde spát, hračky, kartáčky na zuby, pokud chodí do školy, jestli se mají kde učit, psát úkoly, zda mají oblečení atd. Celkově stav bytu, zda třeba funguje voda a elektřina.
Jinak vesměs jsou to normální ženské, není nutný se toho bát, pokud se o děti staráš.
O víkendu nepracujou. U nás byla, když byl soud, kvůli snížení alimentů. Zkoukla to u nás jen zběžně, nakoukla do pokoje, napsala si, že je to u nás hezká a šla. Spíš jsme jen tak kecali, co mně čeká u soudu a tak..paní byla moc milá ![]()
Přesně tak, záleží z jakého důvodu jdou, u nás byli kvůli žádosti o příspěvek na péči, měla to být neohlášená návštěva, ale pán mi zavolal předem, řekl že má zrovna auto a že se mu to zrovna hodí, vůbec mu nevadilo, že je syn ve školce, prý ho vidět vlastně ani nemusí..Byt si vůbec neprohlížel, položil jen pár otázek a konec. Jinak si asi většinou prohlídnou bydlení, aby věděli zda má dítě odpovídající zázemí.
@ehoor neni pravda co pisete, pokud se nejedna o kontrolu, tak u PNP se na setreni vola aby dotycny byl doma.
@Ráďa81 píše:
@ehoor neni pravda co pisete, pokud se nejedna o kontrolu, tak u PNP se na setreni vola aby dotycny byl doma.
To nevím, mě totiž řekli, že to bude neohlášené, jen chtěli vědět kdy chodím do práce a kdy bývám obvykle doma, je pravda že dotyčný zavolal, ale zavolal pár minut před tím, než přijel.
@ehoor Je dost neobvyklé dělat neohlášené šetření ohledně PnP. Nám teda taky na první šetření přijela paní prakticky pár minut po zavolání, ale bylo to jen proto, že už v dané oblasti byla u klientů a zůstala jí trocha času. A dost se omlouvala a zjišťovala, jestli to vůbec půjde. Ono tam totiž nejde ani tak o prošmejdění bytu, jako o pokec, co všechno posuzovaná osoba zvládá/nezvládá. Což nejde udělat bez pečující osoby doma.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli k nám může přijít sociálka když od manžela jeho bývalá žádá zvýšit výživné??? Dneska mu volali ze prý k nám přijdou kvůli šetření ohledně jejich syna ale ona si chce nechat navýšit výživné a kvůli tomu k nám musí přijít sociálka???
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli k nám může přijít sociálka když od manžela jeho bývalá žádá zvýšit výživné??? Dneska mu volali ze prý k nám přijdou kvůli šetření ohledně jejich syna ale ona si chce nechat navýšit výživné a kvůli tomu k nám musí přijít sociálka???
Ano, k nám přišla taky. Ale neohlášeně, takže jsem jí do bytu nepustila. Budou ti,, posuzovat,, jak bydlíš. Takže jednoduše ti příjde špiclovat jaké máš vybavení, velikost bytu atd.
To jako myslíte vážně jo??? Že k nám přijdou jen kvůli tomu že si ex bývalá chce navýšit alimenty tak k nám přijdou ze sociálky?? Ale je zajímavé že minulý rok nepřišli
Dobrý den, přijde mě navštívit socialka… Chtěl jsem se zeptat co všechno kontrolují a zda chodí i o víkendu… Děkuji