Neumím vyhazovat

15473
6.10.16 17:00

Neumím vyhazovat

Rozhodla jsem se udělat úklid skříně - vše jsem vyndala, srovnala a zase vše kromě jedné věci vrátila zpět. :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: Proč, když polovinu věcí nenosím. Některé věci neoblíknu a pořád spoléhám, že to obléknu - jde hlavně o trička - mám teď větší prsa, takže jsou trička krátká. Mám tam kalhoty na donošení, ale vždy si vezmu pohodlnější. Proč to neumím vyhodit? Je na tom někdo stejně? Jak to udělat, abych uměla udělat vítr ve skříni? Kolikrát jsem už něco chtěla vyhodit a nevyhodila jsem to a pak jsem byla ráda. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1400
6.10.16 17:06

Držím se zásady „kus za kus“. Když si něco koupím, na oplátku musím něco vyhodit. A taky všechno dávám do kontejnerů charity, takže mám dobrý pocit, že to třeba ještě někomu poslouží. Nevyhazuju, ale posílám dál a těší mě to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
6.10.16 17:07

Co rok nevezmu na sebe, letí…
teda mělo by :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
6.10.16 17:08

@Sára 1 měla jsem s tím problém úplně samej. Většinou věci mi jsou ale nenosím je takové to jee to chci vemu si to jednou a pak už nikdy. Když dělám úklid skříně tak musím si tam vzít mamku nebo někoho kdo dělá cistku :D proste ukáže nosíš? Ne? Do pytle! :D sama jsem to neudělala. Teď to dělám tak ze když si koupím nové triko tak to které nenosím vyhodím a funguje to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
6.10.16 17:14

No jo, ale s tim se musi pocitat, ze cas od casu vyhodis neco, co by se jeste hodilo :think:

moji rodice jsou chronicti shromazdovaci a od manzela taktez. Protoze zijeme v byte v najmu, tak proste nemame tolik mista. Muj postup, treba to pomuze:

1. Vyrazuji vse, co je rozbite a neopravila jsem to cca do mesice. Derava tricka, bunda s rozbitym zipem…
2. Vyrazuji vse, co zmenilo tvar, jako pri prani se srazilo, zapralo…
3. Co je o vic jak jedno/dve cisla mensi, budme realisti ;) A tohle mam bokem mimo skrin ve vakuovem pytli.
4. Sezonni veci po sezone. Treba mam asi pet oblibenych ozmolkovanych svetru, koncem sezony na vyprodeji koupim jeden, co odpovida typu meho oblibeneho a jak se otepli, tak mi zustane jeden hezky a pet vyslouzilcu odejde.
5. Vsechno, v cem se citim neprijemne, treba to kouse, je to moc pruhledne, mam v tom velky zadek :D
6. Co jsem dostala a nenosim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
6.10.16 17:15

Moje strategie:
Mám doma jednu polici na věci „na doma“, tedy to, co je mi líto vyhodit, ale zároveň to není už to top. Tak jednou za rok proberu šatník a věci, co už se mi úplně nelíbí (nebo je moc nenosím), ale zároveň je nedokážu vyhodit do kontejneru, dám do regálu "věci na doma - s tím, že původní várku, která tam byla, vyhazuju (to už jde snadno).
Nevím, jestli jsem to popsala, aby to bylo pochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
6.10.16 17:21

Taky mám ve skříni spoustu věcí, které nenosím… Ale tak jednou za rok se na sebe naštvu a vyházím to. Ale musím se k tomu přemlouvat fakt dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
6.10.16 17:22
@Sára 1 píše:
Rozhodla jsem se udělat úklid skříně - vše jsem vyndala, srovnala a zase vše kromě jedné věci vrátila zpět. :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: Proč, když polovinu věcí nenosím. Některé věci neoblíknu a pořád spoléhám, že to obléknu - jde hlavně o trička - mám teď větší prsa, takže jsou trička krátká. Mám tam kalhoty na donošení, ale vždy si vezmu pohodlnější. Proč to neumím vyhodit? Je na tom někdo stejně? Jak to udělat, abych uměla udělat vítr ve skříni? Kolikrát jsem už něco chtěla vyhodit a nevyhodila jsem to a pak jsem byla ráda. :nevim:

Mám to úplně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
6.10.16 17:22
@Sára 1 píše:
Rozhodla jsem se udělat úklid skříně - vše jsem vyndala, srovnala a zase vše kromě jedné věci vrátila zpět. :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: Proč, když polovinu věcí nenosím. Některé věci neoblíknu a pořád spoléhám, že to obléknu - jde hlavně o trička - mám teď větší prsa, takže jsou trička krátká. Mám tam kalhoty na donošení, ale vždy si vezmu pohodlnější. Proč to neumím vyhodit? Je na tom někdo stejně? Jak to udělat, abych uměla udělat vítr ve skříni? Kolikrát jsem už něco chtěla vyhodit a nevyhodila jsem to a pak jsem byla ráda. :nevim:

Mám to úplně stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.10.16 17:31
@Mava píše:
Co rok nevezmu na sebe, letí…
teda mělo by :mrgreen:

Přesně tak i já…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
6.10.16 17:32

Našla jsem tam tepláky - několikery. Některý jsem určitě už nechtěla nosit a ejhle - najednou mi přijdou hrozně super. :roll: Mám tam i pěkná trička - netuším, proč jsem je v létě nenosila. Pořád točím pár triček a nemám čas ani chuť zkoušet, co k čemu jde. Vyzkoušela jsem několikery kalhoty, jestli je oblíknu - oblíknu, ale nenosím. Nosím pořád vždy ty, co jsou navrchu, popř. ani neuložené ve skříni. No a nedávno jsem si koupila dvoje kalhoty - stejné, jen dvě různé barvy - takže vypadají úplně jinak. A zatím jsem měla jen ty jedny. Druhé jsou oranžové a je mi líto si je vzít s dětma - budou okamžitě špinavé a myslím si, že když je budu pořád prát, tak ta barva nebude už tak hezká. A bez dětí skoro nikam nechodím. A teď do toho počasí se mi už ani nelíbí barevně. Jsem marná. Poputujou na hromádku a počkají na… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15473
6.10.16 17:33

Skříň mám narvanou, už se mi to tam skoro ani nevejde. A když chci někam jít, tak nemám co na sebe. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
6.10.16 17:34

Na vyhazování je nejlepší stěhování. A ideálně do menšího, nebo do takového kde nejsou úložné prostory. :mrgreen:

Já jsem se do toho dlouho nutila, ale pak jsem si jednou řekla a dost. A bez sentimentu vyhodila. Nejhorší co je, je nechat si něco s větou „Co když se mi to jednou bude hodit.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
6.10.16 17:50

@marg mam uplne stejny system ;) veci, co uz nejsou na bezne venkovni noseni mi tak rok dva poslouzi na doma a kdyz jsou derave/nevypratelne, tak mi to pak neni uz lito vyhodit. Mam ale taky plny kufr veci, ktere uz nikdy nosit nebudu, ale vaze se mi k nim nejaka vyznamna vzpominka :roll: takze ja moc vyhazovat nedokazu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
567
6.10.16 17:50

Tak me to problem nedela, priznavam ze nektere veci tez nevyhodim :mrgreen: ale tchan ten nevyhodi ani uterku ktera je opravdu stara rozpadla stale ji pouziva :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová