Výměna aut

144
5.10.16 20:17

Výměna aut

Ahoj, prosím o radu - vždy na léto si vyměňujem s tchánem auto - jeho novější s klimatizací, naše starší - on stejně jezdí většinou jen na ryby, tak mu to stačí ;). Rádi bychom s ním auto vyměnili i po úřední stránce - nevíte někdo, jak postupovat? Naše auto - vedené na jeho syna (= mého manžela :D ) je zatíženo ekodaní, za tchánovo auto bychom chtěli doplatit určitý doplatek. Jak by to bylo s tou ekodaní? Jakou smlouvu připravit? Na internetu jsem podobný případ neobjevila, tak bych byla ráda, kdyby někdo měl podobnou zkušenost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
962
5.10.16 20:32

Proste tchanovi dejte na ruku penize za tu dan a dal to nereste, mate mezi sebou pujcena auta, v pripade nehody to stejne mate pojisteny, takze kdo ridil prakticky nikoho nezajima, a v technicaku jsou napsani majitele takze pokud se zhadate musite si stejne auta vratit, prece na sebe nebudete volat policajty ze tchan ukradl vlastnimu synovi auto a naopak?:D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
5.10.16 21:25

@katabur K cemu smlouvu? Proste se dohodnete kolik tchanovo date a pak at manzel s tchanem dojdou na urad a obe auta prepisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
6.10.16 09:50

Já jsem spíš to chtěla mít nějak úředně skrz švagrovou, ta mívá řeči, že auto míváme dlouhodobě půjčené :roll: - ale asi to bude fakt nejjednodušší něco doplatit a jinak to neřešit - popř. přepsat na úřadě - ale to jde jen tak? Žiju v domnění, že se přepisuje na jiného majitele třeba na základě kupní, popř. darovací smlouvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
6.10.16 09:56

@katabur Jde to jen tak, stačí když tam přijdou oba dva. Jo a ještě k tomu potřebuješ z STK protokol o evidenční kontrole, stojí to asi 250,– přijedeš na technickou, oni kouknout, zda sedí VIN, číslo motoru (pokud je evidované) a vyjedou papír. A jinak tedy kdybych něco doplácela, tak bych t určitě chtěla vyřešit i na úřadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
6.10.16 10:48

@j.a.n.i1 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie