Sójové výrobky

jessamin
2.9.13 12:43

Sójové výrobky

Potřebovala bych si vyjasnit, jak to s tou sójou je.. Vždycky jsem si myslela, že se sója řadí do sacharidů, což mě moje známá vyvrátila, prý je sojové maso bílkovina. To znamená, že i tofu či sójové mléko (nebo sojová smetana..) je bílkovina? Měla jsem za to, že se sója nahrazuje např. v dělené stravě za mléko a maso, právě proto, že se jedná o produkty rostlinného původu. Tak to bude asi všechno jinak 8) Neznáte třeba nějaké stránky, kde bych se o tom více dozvěděla..? Nebo jestli je tu třeba odborník na výživu, který mi to polopatě vysvětlí, budu ráda :) Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
2.9.13 12:45

@jessamin Ano soja, tofu, tempech aj. nahrazuje maso a maso je přece bílkovina. Nevím jak je to s dělenou stravou, ale já tyto produkty jím protože jsem vegetarián. Je to čistě jen rostliné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
2.9.13 13:15

@jessamin skoro kazda potravina obsahuje jak bilkoviny, tak sacharidy, tak tuky, jde o pomer, u soji je nejvic bilkovin, pak nasleduji sacharidy

Příspěvek upraven 02.09.13 v 13:17

• Citovat
  • Upravit
820
2.9.13 13:16

Sojové výrobky nahrazují bílkovinu. Mléko a maso jsou taky hlavně bílkovina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
2.9.13 13:23

Salek(cup- jednotka v americe) varenych sojovych bobu obsahuje 32g bilkoviny a asi 20g sacharidu

• Citovat
  • Upravit
rachel55
2.9.13 13:26

@Sidsel s tou prvni vetou nesouhlasim, napsala bych mohou urcitym zpusobem nahradit bilkoviny, ale rozhodne ne maso, jak maso, tak soja, maji jine slozeni, jine latky a a kazdy pusobi v tele jinak

• Citovat
  • Upravit
jessamin
2.9.13 14:07

Hmm, tak jak je to tedy s tou dělenou stravou, netuší někdo??

• Citovat
  • Upravit
rachel55
2.9.13 14:24

@jessamin jestli podle Korinkove, tak tam soja patri mezi kyticky, jinak nevim

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení