Prošlá šunka

Anonymní
1.9.13 23:47

Prosla sunka

Ahoj tema zakladam radeji anonymne- citim se hrozne. Prijela jsem na navstevu k nasim a meli v lednici original zabalenou uzenou sunku- neco jako Prosciutto. Pote co dite kolecko snedlo jsem zjistila, ze je skoro dva mesice prosla :-(((( Mam silenej strach a pocit, ze jsem totalne selhala a mela jsem to lip ohlidat. Kousek jsem taky ochutnala a chutove tomu nic neni, ale stejne…Je muj strach na miste?
 S.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4692
1.9.13 23:50

Myslím, že pokud toho dítko nesnědlo kila, tak se nic dít nebude, nebrala bych to jako selhání, mě by teda taky nenapadlo u rodičů koukat na datum spotřeby na potravinách, co mají v lednici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22047
1.9.13 23:50

Není.

Jestli Ti dítě v životě nesnědlo nic horšího, tak jsi šťastná žena… a neboj, dlouho Ti to nevydrží. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
1.9.13 23:51

No tak prinejhorsim bude blbe, ne? Pokud je sunka susena, tak muzes byt v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
1.9.13 23:53

No myslím, že to kolečko ho nezabije. Taky bych u našich nekoukala na datum spotřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.9.13 23:57

Tak zrovna u šunky bych strach měla. Zkažené maso je narozdíl od plesnivého pečiva nebo nahnilého ovoce hodně jedovaté. Takže ji určitě sleduj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.13 23:57

@CokeLady No ona je to Lachschinken- takze susena. Nasi nejsou prasata, ale byli na dovoleny docela dlouho :-( Melo me to napadnout.

• Citovat
  • Upravit
35438
1.9.13 23:59

Byla určitě sušená? Ne uzená? Sušené maso vydrží roky :D uzené ne, tam se množí toxiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.13 00:05

@Tiger-lily Hm, tak to mi moc nepridalo :-(

• Citovat
  • Upravit
1514
2.9.13 00:22
@Anonymní píše:
@CokeLady No ona je to Lachschinken- takze susena. Nasi nejsou prasata, ale byli na dovoleny docela dlouho :-( Melo me to napadnout.

nechci nic řikat, ale Lachsschinke, tudíž z lososa neni sušená, ale uzená a jak píše @Tiger-lily tak ta ti roky nevydří… ale pokud toho nesnědlo moc, tak by se nic stát nemělo, maximálně bude zvracet, ale pokud máš strach z otravy, tak živočišné uhlí… já se jednou takhle otrávila z kuřecího(bylo syrové), naordinovali mi uhlí a colu po malinkých douškách, protože jsem zvracela asi 20 hodin v kuse a nemohla jsem nic udržet v žaludku, ale to už byl fakt extrém, takže po jednom kolečku se nemusíš bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22047
2.9.13 00:27
@Barunka777 píše:
nechci nic řikat, ale Lachsschinke, tudíž z lososa

LACHSSCHINKEN ale není šunka z lososa - je to vepřová šunka (z kotlety), bez ohledu na správný překlad z němčiny ;)

Na to už se nachytalo mooooc restaurací… :mrgreen:

Příspěvek upraven 02.09.13 v 00:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.13 00:29

@Barunka777 neni z lososa. rika se tomu salmon ham, ale to jen proto, ze je nakrajena na tenky platky a chutove ho pripomina. Snedla jeden platek, ja taky jeden. Budu ji hlidat. Ted uz spi, tak ji nechci budit :-( Cetla jsem si, jak se to vyrabi a podle vseho je to jen uzeny :-(

• Citovat
  • Upravit
1514
2.9.13 01:39

@BohunkaP nevím, u nás máme lachsschinke a z lososa je, tak nevím co to máte za náhražky v čechách :nevim:

@Anonymní píše:
@Barunka777 neni z lososa. rika se tomu salmon ham, ale to jen proto, ze je nakrajena na tenky platky a chutove ho pripomina. Snedla jeden platek, ja taky jeden. Budu ji hlidat. Ted uz spi, tak ji nechci budit :-( Cetla jsem si, jak se to vyrabi a podle vseho je to jen uzeny :-(

No hlídej jí a uvidíš, maximálně bude mít zítra průjem, neboj to nic nebude :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
2.9.13 03:12
@Anonymní píše:
@Tiger-lily Hm, tak to mi moc nepridalo :-(
:hug: Kdyby šlo o blbinu, ráda bych ti řekla Neboj, nic to není. Ale ze zkaženého masa může být opravdu vážná otrava, takže tady je ostražitost na místě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
2.9.13 06:28

@Barunka777
Bez si precist slozeni, lachsschinke opravdu z lososa neni - nikde na svete. :mrgreen: Je to veprova sunka pripominajici barvou lososa - proto ten nazev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí