Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Barunka777 píše:
@BohunkaP nevím, u nás máme lachsschinke a z lososa je, tak nevím co to máte za náhražky v čecháchNo hlídej jí a uvidíš, maximálně bude mít zítra průjem, neboj to nic nebude
http://de.wikipedia.org/…achsschinken
Odkaz na německou wikipedii ![]()
Dobre rano, zatim nam nic neni, tak snad jsem jen plasila. Ono to opravdu krasne voni a na prvni pohled tomu nic neni. Na obalu bylo, ze je to optimalni mindestens bis…(ikdyz skoro dva mesice po jsou sileny, ja vim) Priste budu opatrnejsi. BohunceP diky za uklidneni
A ostatnim za rady.
@Barunka777 V uzeninach moc kovana nejsem, ale uzenyho lososa poznam stoprocentne. Opravdu to neni losos, ani nahrazka- je to kupovane v Nemecku.
@Barunka777 píše:
nechci nic řikat, ale Lachsschinke, tudíž z lososa neni sušená, ale uzenáa jak píše @Tiger-lily tak ta ti roky nevydří… ale pokud toho nesnědlo moc, tak by se nic stát nemělo, maximálně bude zvracet, ale pokud máš strach z otravy, tak živočišné uhlí… já se jednou takhle otrávila z kuřecího(bylo syrové), naordinovali mi uhlí a colu po malinkých douškách, protože jsem zvracela asi 20 hodin v kuse a nemohla jsem nic udržet v žaludku, ale to už byl fakt extrém, takže po jednom kolečku se nemusíš bát.
Uzený losos = Rauchlachs.
Lachssinken = viz odkaz od @kate02
@Barunka777 píše:
@BohunkaP nevím, u nás máme lachsschinke a z lososa je, tak nevím co to máte za náhražky v čechách
„U vás“ můžete mít leccos - ale Lachsschinken z lososa není. Tečka.
@Anonymní píše:
Ahoj tema zakladam radeji anonymne- citim se hrozne. Prijela jsem na navstevu k nasim a meli v lednici original zabalenou uzenou sunku- neco jako Prosciutto. Pote co dite kolecko snedlo jsem zjistila, ze je skoro dva mesice proslaMam silenej strach a pocit, ze jsem totalne selhala a mela jsem to lip ohlidat. Kousek jsem taky ochutnala a chutove tomu nic neni, ale stejne…Je muj strach na miste?
S.
Božínku, nepřeháníš to trochu? Uzené šunce se určitě nic nestalo, děcku taky ne, tak klid! ![]()
@Lolllo @kate02 holky já teda nevím, asi jo, ale co kupuju já, tak je nakrájenej uzenej losos, na tenký plátky, ale je to losos… no to je ale úplně jedno… hlavní je že se prckovi nic nestalo ať snědl cokoli ![]()
@nepř. G12 píše:
Božínku, nepřeháníš to trochu? Uzené šunce se určitě nic nestalo, děcku taky ne, tak klid!
Jo, myslim, ze prehanim, ale jsem rada, ze to slysim i od druhejch ![]()
@Anonymní píše:
Jo, myslim, ze prehanim, ale jsem rada, ze to slysim i od druhejch
@Barunka777 No ja vim, co ocekavat v pripade tech nebezpecnych nakaz a co presne hlidat, takze na pohotovosti bych asi neplasila. Ale strach jsem mela. Spis jsem potrebovala slyset, ze nekdy nekomu z vas treba dite taky pozrelo neco co nebylo uplne koser a nic z toho nakonec nebylo. Tak alespon uz vim, ze do 80. let povinnost davat tu minimalni trvanlivost ani nebyla a lidi se orientovali hlavne smyslama- tohle fakt vonelo a nic tomu na prvni pohled nebylo. Taky jsem si rikala, ze kolikrat clovek koupi krajenou sunku primo v obchode a tam uz clovek tuplem nevi, jestli mu nepodstrcili neco zkazenyho a tech opravdu nebezpecnych nakaz je minimum…No kdyby to bylo chyceny, tak uz asi srajdoblindime. A listerioza ta ma delsi inkubacni dobu, ale doufam, ze to bude v poradku.
@Anonymní píše:
@Barunka777 No ja vim, co ocekavat v pripade tech nebezpecnych nakaz a co presne hlidat, takze na pohotovosti bych asi neplasila. Ale strach jsem mela. Spis jsem potrebovala slyset, ze nekdy nekomu z vas treba dite taky pozrelo neco co nebylo uplne koser a nic z toho nakonec nebylo. Tak alespon uz vim, ze do 80. let povinnost davat tu minimalni trvanlivost ani nebyla a lidi se orientovali hlavne smyslama- tohle fakt vonelo a nic tomu na prvni pohled nebylo. Taky jsem si rikala, ze kolikrat clovek koupi krajenou sunku primo v obchode a tam uz clovek tuplem nevi, jestli mu nepodstrcili neco zkazenyho a tech opravdu nebezpecnych nakaz je minimum…No kdyby to bylo chyceny, tak uz asi srajdoblindime. A listerioza ta ma delsi inkubacni dobu, ale doufam, ze to bude v poradku.
Přesně tak, hele ono dneska nemáš jistotu ve všem, ono stejně je to všechno narvaný Ečkama a ošetřený chemií a přesně jak píšeš tak čuchat k tomu, já čuchám tak nějak automaticky ke všemu, i když to ještě neni prošlé, od tý doby co jsem si zažila otravu tak tuplem, bylo to to nejhorší co jsem doteď zažila (za dva týdny bych měla rodit, tak uvidíme jestli to trumfne
), nikomu bych to nepřála. No u mě to bylo tak, že jsme odpoledne grilovali a já snědla kuřecí stehno co nebylo úplně dodělaný jako u kosti(nevím jestli to bylo tím nebo jestli bylo zkažený nebo co
) jedli jsme toho fakt hodně, jsem si řikala to je v poho
ve dvě v noci mě vzbudilo pocit na zvracení a od té doby jsem strávila 20 hodin na záchodě(jak píšeš srajdoblinkání) s jednou vyjížďkou na pohotovost, kde mi dali černý uhlí a poradili cucat led a pít po malých douškách kolu, protože už jsem byla tak dehydratovaná jak jsem nemohla nic udržet v žaludku, ani vodu nic, všechno šlo hned ven. Nakonec se to uklidnilo, kdyby ne, tak bych musela na kapačky, abych nezkolabovala na dehydrataci. No hrozný to bylo. Od tý doby si fakt dávám bacha.
@Barunka777 Aha, to vypada na Campylobactera
To ti nezavidim- to je prej peklo.
@Anonymní píše:
@Barunka777 Aha, to vypada na CampylobacteraTo ti nezavidim- to je prej peklo.
No nevim co to bylo, ale bylo to strašný.
Snad nebudu vypadat jako prase… Ale mám v lednici drahou německou vakuově balenou šunku, včera prošla. Jedly byste to? Já si říkám, že by se to dalo… Okem nic závadného nepozoruju… vím, že u mléčných výrobků se nějaký ten den snese, ale u šunky? PS: Přiznám se, že bych ji dala přítelovi k večeři, trochu Maryša…
![]()