Solarní keratóza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.1.22 12:02
@Anonymní píše:
Ano, byla narůžovělá a doktorka říkala, že to zůstane narůžovělé možná i trvalo, protože to bylo hluboko a ta kůže se už úplně nemusí obnovit. Takže to tam můžeš mít dlouhodobě, podobně jako u jizvy.

Děkuji za info…já právě všude četla, že týden po zákroku je zahojeno a já tam mám růžový flek větší než původní drsná kůže.. ale je ta kůže hladká, to jo, jen je prostě víc červená.. ach jo, já si nastudoval celý internet a teď si říkám, aby to nebyl nějaký bazaliom nebo spinaliom nebo já nevím co…ale zas si říkám, že ten dusík přece nějakou práci musel udělat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.22 12:05
@Anonymní píše:
Děkuji za info…já právě všude četla, že týden po zákroku je zahojeno a já tam mám růžový flek větší než původní drsná kůže.. ale je ta kůže hladká, to jo, jen je prostě víc červená.. ach jo, já si nastudoval celý internet a teď si říkám, aby to nebyl nějaký bazaliom nebo spinaliom nebo já nevím co…ale zas si říkám, že ten dusík přece nějakou práci musel udělat…

Pokud se to bude opakovat, tak je treba udelat biopsii, to neboli a nezustane po tom jizva. Ale basaliom, jak jsem rikala, se dela u starsich lidi, az kolem 70 let, v nasich podnebnych podminkach. Ja jsem byla vyjimecny pripad, sama tomu nerozumim. Nekdo ma takovou nachylnou kuzi k poskozeni. A to nejsem ani svetly typ, mam tmave vlasy i oci, ale kuze je spise svetlejsi, i kdyz v lete hneda.
Ten ruzovy flicek tam zustane podle toho, jak ta kuze byla poskozena, mne rekli, ze pokud se jde hodne do hloubky a bylo to velke, tak to zaruzoveni zustane, kuze uz neni tak schopna se obnovit, nebo to trva roky. To mas jak u jizvy, taky je ruzova, a potom bledne.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.22 12:58
@Anonymní píše:
Pokud se to bude opakovat, tak je treba udelat biopsii, to neboli a nezustane po tom jizva. Ale basaliom, jak jsem rikala, se dela u starsich lidi, az kolem 70 let, v nasich podnebnych podminkach. Ja jsem byla vyjimecny pripad, sama tomu nerozumim. Nekdo ma takovou nachylnou kuzi k poskozeni. A to nejsem ani svetly typ, mam tmave vlasy i oci, ale kuze je spise svetlejsi, i kdyz v lete hneda.
Ten ruzovy flicek tam zustane podle toho, jak ta kuze byla poskozena, mne rekli, ze pokud se jde hodne do hloubky a bylo to velke, tak to zaruzoveni zustane, kuze uz neni tak schopna se obnovit, nebo to trva roky. To mas jak u jizvy, taky je ruzova, a potom bledne.

Díky za konzultaci. :wink: tož uvidíme, viděli to dva dermatologove, prej keratoza, tak musím věřit, však s tím kdyztak půjdu zas že ano :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.25 14:07

Oživuju téma.. máte někdo zkušenost s touto vyrážkou? Případně jak se vám to projevilo? Svedilo to,? Nebo se okolo vyrážky tvořily suché šupinky? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
13
5.7.25 12:45
@Anonymní píše: Více

Mám po těle víc takových ložisek a pravidelně docházím ke kožní na kryoterapii. Některé mám už po několikátém vypálení, po kterém mi zůstaly červené fleky. Vrací se to bohužel poměrně často. Kůže je chronicky poškozená od nadměrného UV záření, buď ze solária nebo ze sluníčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí