Solarní keratóza

Anonymní
30.9.20 13:59

Solarní keratóza

Ahoj, měl jste to někdo? Udělalo se mi nad rtem, doktorka mi to dvakrát odstranila tekutým dusíkem, ale zase se to vrátilo. Vypadá to jako opar, ale nehojí se. Udělá se stroupek, potom zaschne a odpadne a vše zase nanovo. Nikdy se to nezahojí, jen stroupek, odpadne a zase do týdne nový stroupek. A hodně to svědí, jakmile se začne strup tvořit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
17.1.22 10:33

Ahoj, ještě máš? Mám teď asi to samé na čele, doktorka též osetrila tekutým dusikem.
Jak dlouho jsi to měla? Svedilo tě to? Mně se to objevilo tak týden, 14 dni zpet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.22 10:36
@Anonymní píše:
Ahoj, ještě máš? Mám teď asi to samé na čele, doktorka též osetrila tekutým dusikem.
Jak dlouho jsi to měla? Svedilo tě to? Mně se to objevilo tak týden, 14 dni zpet.

Ahoj, moje nakonec nebyla solární ketóza ale rakovina kůže. Doktorka mi řekla, že pokud se to vytvoří znovu, je třeba udělat biopsii a ta ukázala rakovinu kůže. Ale prý je to v tomto věku dost neobvyklé v našich podmínkách a mívají to lidé kolem 70. Takže mi to nakonec vyřezali a bylo to už velké, takže byla nutná plastická operace. Proto to nenechej jako já a raději běž znovu k doktorce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.22 10:54

Ty jo…tak snad se to zahojí…objevilo se to z nicehonic. Je to kus takové suché kůže…nestrupovati… tobě se dělal strup sám od sebe nebo až po dusíku? A co to bylo za typ nadoru prosim? Nemáš foto? Jak dlouho jsi to měla? Doktorka to pomoci dermatoskopu nepoznala?
Moc by mi to pomohlo. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.22 10:58
@Anonymní píše:
Ty jo…tak snad se to zahojí…objevilo se to z nicehonic. Je to kus takové suché kůže…nestrupovati… tobě se dělal strup sám od sebe nebo až po dusíku? A co to bylo za typ nadoru prosim? Nemáš foto? Jak dlouho jsi to měla? Doktorka to pomoci dermatoskopu nepoznala?
Moc by mi to pomohlo. Děkuji

Měla jsem to léčené dusíkem 2×, podruhé mě upozornila, že jestli se to vrátí, tak je třeba udělat biopsii, to jsem odkládala a pořád to tam bylo. Prostě chvíli po dusíku to vypadalo dobře, ale tak za dva měsíce to tam bylo znovu, nejdříve menší, potom se to zvětšovalo a už svědilo. Byl to basaliom, dle biopsie invasivní, potom po odstranění prý smíšený. To se dermatoskopem nepozná, až na biopsii. Doktorka taky říkala, že to spíše rakovina kůže nebude, že v tomto věku je to neobvyklé. Měla jsem to myslím skoro dva roky. Foto je zbytečné, vypadalo to prostě jako opar, nikdo by neřekl, že to může být rakovina kůže. U každého to vypadá jinak. Rozhodující je vždy biopsie, jinak nepoznáš takhle nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.22 11:10

Děkuji moc za info… tak uvidím, co to udělá po tom dusíku… kdyztak přijdu znovu… tvářili se jistě, prej leze ze slunicka, žádnou patologii tam nevidí… tak jsem ráda, že vím že i takhle to může být… a máš nějakou léčbu? Nebo vyrezanim se to utlo a je klid? Řekli ti k tomu víc?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.22 11:19
@Anonymní píše:
Děkuji moc za info… tak uvidím, co to udělá po tom dusíku… kdyztak přijdu znovu… tvářili se jistě, prej leze ze slunicka, žádnou patologii tam nevidí… tak jsem ráda, že vím že i takhle to může být… a máš nějakou léčbu? Nebo vyrezanim se to utlo a je klid? Řekli ti k tomu víc?

Lecba konci vyrezanim, neni to jak u rakoviny, ze mas chemoterapie nebo ozarovani. Ono pokud to mas jeste male, tak ani nebudes mit velkou jizvu, kdyby ti to meli vyrezavat, umi to udelat neviditelne. Ja to mela nakonec vyrizle 2,5cm nad rtem a castecne ve rtu, a i tak je vysledek na tu velikost vyborny. Ted akorat chodim jednou za pul roku na kontrolu znaminek na celem tele.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.22 11:30

Tak moc děkuji, zahrnula jsem tě moc dotazy.ale tak radši se zeptám, než něco podcenit…budu to pozorovat a doufat, ze se to zahojí…a ještě poslední a už ti dám pokoj. 😄 zvetsilo se ti to časem nebo to bylo pořád cca stejné?
Moc díky za ochotu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.22 11:49
@Anonymní píše:
Tak moc děkuji, zahrnula jsem tě moc dotazy.ale tak radši se zeptám, než něco podcenit…budu to pozorovat a doufat, ze se to zahojí…a ještě poslední a už ti dám pokoj. 😄 zvetsilo se ti to časem nebo to bylo pořád cca stejné?
Moc díky za ochotu.

Dlouho to bylo prave porad stejne, po roce to doktorka merila, pri te druhe aplikaci tekuteho dusiku a rikala, ze mozna o mm se to zvetsilo. Ale potom se to uz opravdu zvetsilo. Problem je, ze ten nador neni jen to, co je videt na povrchu, ale muze byt hodne rozlezly uvnitr a pri operaci musi vzit i tzv. ochranny lem, teda i cast zdraveho mista, aby byla jistota, ze vzali vse. A na obliceji hraje kazdy mm roli, zvlaste, pokud je to nad rtem nebo ve rtu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.22 12:04

Jj, jasný…já jsem na tyto věci fakt magor, takže kdybych měla tu skvrnku dyl, určitě bych si jí všimla…objevila se teď na začátku roku…no včera jsem vlezla na net a málem jsem se potento, proto jsem dnes hned valila…pomůže mi vědět, že i kdyby to bylo to co říkáš, tak na to snad neumru…jsem strašná hysterka. Ach jo, chtěla bych být odolnější…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.22 12:08
@Anonymní píše:
Jj, jasný…já jsem na tyto věci fakt magor, takže kdybych měla tu skvrnku dyl, určitě bych si jí všimla…objevila se teď na začátku roku…no včera jsem vlezla na net a málem jsem se potento, proto jsem dnes hned valila…pomůže mi vědět, že i kdyby to bylo to co říkáš, tak na to snad neumru…jsem strašná hysterka. Ach jo, chtěla bych být odolnější…

Ne, na to se neumírá, spíš jde tam potom o estetické hledisko po odstranění. Prostě se to nesmí nechat rozrůst. Pokud je to pořád malé, tak i kdyby to bylo tohle, což je málo pravděpodobné, tak to odstraní a nebude tam ani jizva. Umí to dnes dělat tak, že jizvy vedou v přirozených liniích obličeje, vráskách, kde se schovají.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.1.22 12:46

Tak ještě jednou děkuji za konzultaci. Ať se ti daří. :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.22 11:36

Ahojky, ještě jsem se tě chtěla zeptat na jednu technickou věc…byla kůže po léčbě dusikem naruzovela? Je to týden po zákroku, stroupek se sloupl, ale zůstala taková růžová skvrna, je to normální? Nikde se právě nemůžu dočíst, jestli to tak má být. Diky za info

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.22 11:42
@Anonymní píše:
Ahojky, ještě jsem se tě chtěla zeptat na jednu technickou věc…byla kůže po léčbě dusikem naruzovela? Je to týden po zákroku, stroupek se sloupl, ale zůstala taková růžová skvrna, je to normální? Nikde se právě nemůžu dočíst, jestli to tak má být. Diky za info

Ano, byla narůžovělá a doktorka říkala, že to zůstane narůžovělé možná i trvalo, protože to bylo hluboko a ta kůže se už úplně nemusí obnovit. Takže to tam můžeš mít dlouhodobě, podobně jako u jizvy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.1.22 11:43
@Anonymní píše:
Ahojky, ještě jsem se tě chtěla zeptat na jednu technickou věc…byla kůže po léčbě dusikem naruzovela? Je to týden po zákroku, stroupek se sloupl, ale zůstala taková růžová skvrna, je to normální? Nikde se právě nemůžu dočíst, jestli to tak má být. Diky za info

Jo a ještě, pokud máš solární keratózu, jsou na to i ochranné krémy, které je třeba používat na slunci, ale i bez slunce. Nejlépe používat vysoký faktor pořád, a to 50. Mně doktorka řekla, že si mám dávat UV50 na místo jizvy a obličej i teď, když není slunce žádné. Prodávají se i vhodné pod make-up.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex